Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

F1 - Oι πρώτες δοκιμές: Ταχύτερος ο Μάσα, πετάει ο Σουμάχερ!

* Η νέα F10 ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο σήμερα πρώτη μέρα δοκιμών στην πίστα της Βαλένθια.

* Ανταγωνιστικοί οι χρόνοι του Σουμάχερ με το καλησπέρα, ο Γερμανός οδήγησε το απόγευμα.


Ο Φελίπε Μάσα επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στην ενεργό δράση σημειώνοντας σήμερα στη Βαλένθια τον καλύτερο χρόνο.
Ο Βραζιλιάνος με τη νέα Ferrari F10 ήταν ταχύτερος το πρωί και επέστρεψε στην κορυφή στο τέλος της μέρας. Στο μεσοδιάστημα στην κορυφή των χρόνων φιγουράριζε ο Πέντρο ντε λα Ρόσα με τη BMW Sauber.
Η C29 παρά την έλλειψη χορηγών εντυπωσίασε με την ταχύτητα και τη σταθερότητά της.
Ο τρίτος χρόνος της ημέρας ήρθε από το Μ.Σουμάχερ ο οποίος σημειωτέον οδήγησε μόνο το απόγευμα αφού το πρωί ξεκίνησε ο Ρόσμπεργκ όπως ήταν προγραμματισμένο. Η διαφορά ανάμεσά τους είναι (+6 δέκατα) είναι μεγάλη.
Ο Ρόσμπεργκ ήταν συγκρατημένα αισιόδοξος: «Το μονοθέσιο είναι καλό. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος εάν είναι μονοθέσιο νικητής υπάρχουν τόσοι πολλοί νέοι παράγοντες σήμερα».
Απ’ την πλευρά του ο Σουμάχερ τόνισε: «Κατά κάποιον τρόπο νιώθω όπως το 1991. Όταν πρωτοδήγησα F1 σοκαρίστηκα στον πρώτο γύρο και ήμουν τρομερά ενθουσιασμένος στο δεύτερο και σ’ αυτούς που ακολούθησαν. Το ίδιο μου συνέβη και σήμερα. Νιώθω σα μικρό παιδί με το νέο του παιχνίδι στα χέρια».
Renault και McLaren περιορίστηκαν σε ελέγχους υποσυστημάτων ενώ η Toro Rosso αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου