Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Άνεμος αισιοδοξίας στην ΑΕΚ

Ο Χαράλαμπος Κοζώνης ενσαρκώνει τα όνειρα των φίλων της ΑΕΚ για την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο επίδοξος μεγαλομέτοχος της Ένωσης φέρεται αποφασισμένος να βγάλει τον «δικέφαλο» από το διοικητικό αδιέξοδο και να τον οδηγήσει στην κατάκτηση τίτλων.

Οι σημαντικότερες ατάκες του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία στο Goal:

Για την ΑΕΚ: «Είναι πολύ θετικά όσα γνωρίζω μέχρι τώρα. Σας διαβεβαιώνω πως αν αναλάβουμε την ΑΕΚ και το όραμα μας υλοποιηθεί, όπως ακριβώς το έχουμε στο μυαλό μας, τα προβλήματά της θα τελειώσουν. Η ΑΕΚ θα γίνει πρωταθλήτρια. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση γιατί η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που μου αρέσει πάρα πολύ, έχει μεγάλη ιστορία και εκπληκτικό κόσμο».

Για τα χρήματα που θα βάλει στην ομάδα: «Τα λεφτά είναι… σχετικά. Πρόκειται για μια ομάδα που έχει μεγάλη ιστορία και εγώ επειδή είμαι φίλαθλός (σ.σ. της ΑΕΚ) αυτό μου αρέσει. Άλλωστε πρόκειται για μια προοπτική που ανοίγεται στην Ελλάδα και αυτό είναι κάτι που θέλω».

Για τον λόγο που επέλεξε την ΑΕΚ: «Το γήπεδο δεν είναι κίνητρο. Ήθελα εδώ και καιρό να κάνω μια επένδυση στην Ελλάδα. Έτυχε η ΑΕΚ να πέσει στα χέρια μου, το θεώρησα καλό και νομίζω ότι είναι ένα πρότζεκτ το οποίο μπορώ να κάνω τέλεια».


Για τη μετακόμισή του στην Ελλάδα: «Δεν το έχω αποφασίσει ακόμα, αλλά δεν είναι απίθανο να έρθω και να μείνω στην Ελλάδα».

Για τους αντιπάλους που θα έχει να αντιμετωπίσει στην Ελλάδα (κ. Κόκκαλη, κ. Πατέρα κ.α.): «Ξέρω πάρα πολλά πράγματα για την Ελλάδα και τι συμβαίνει εκεί. Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι. Αν ο Κοζώνης δεν μπορούσε να κάνει αυτά που λέει, δε θα ανακατευόταν καθόλου με την υπόθεση».

Μόνο με Μήτρογλου στην επίθεση

Με μοναδικό επιθετικό τον Κώστα Μήτρογλου θα πορευθεί ο Ολυμπιακός τουλάχιστον για τις δύο επόμενες εβδομάδες.

Αυτό είναι το διάστημα που θα χρειαστεί ο Ντιόγο για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, καθώς ο Ματ Ντάρμπισιρ θα αργήσει να ξαναφορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Ο Άγγλος στράικερ υπέστη οστικό οίδημα και θα μείνει για έναν τουλάχιστον μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Ματ Ντάρμπισιρ εξετάστηκε σήμερα από τον Επικεφαλής του Ιατρικού Επιτελείου του Ολυμπιακού κ. Παντελή Νικολάου και τον χειρουργό κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, ενώ έγινε ανάλυση των αποτελεσμάτων της μαγνητικής τομογραφίας, στην οποία είχε υποβληθεί ο ποδοσφαιριστής. Η μαγνητική τομογραφία έδειξε ότι υπάρχει ένα οστικό οίδημα στην κατάφυση των προσαγωγών και των κοιλιακών (σύνδρομο υπερχρησιμοποίησης στην προσπάθεια επανόδου στην αγωνιστική δραστηριότητα).

Συνεστήθη ένα ήπιο πρόγραμμα αποκατάστασης το οποίο θα ακολουθηθεί για διάστημα 15 ημερών, οπότε και θα υποβληθεί ο ποδοσφαιριστής σε νέα μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει υποχωρήσει το οίδημα. Με βάση τα παραπάνω υπολογίζεται ότι ο ποδοσφαιριστής θα μπορέσει να επανέλθει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας σε διάστημα ενός μηνός από σήμερα».

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο Ντάρμπισαϊρ θα απουσιάσει σίγουρα από τα παιχνίδια για το πρωτάθλημα κόντρα σε Ατρόμητο, Ηρακλή, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό και για το Τσάμπιονς Λιγκ με Σταντάρ Λιέγης και Άλκμααρ.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Εντυπωσίασε η Λάρισα στην Κομοτηνή

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Λάρισα έναντι του Πανθρακικού στην Κομοτηνή με σκορ 3-1 σημειώνοντας τη δεύτερη κατά σειρά νίκη της στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.

Στην αρχή οι ρυθμοί των δύο ομάδων ήταν ιδιαίτερα χαμηλοί, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν το πάνω χέρι και στο 5ο λεπτό είχαν την ευκαιρία για προβάδισμα, αλλά το απευθείας φάουλ του Φαγιάρδο βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Το δοκάρι ξύπνησε την Λάρισα και άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς, χάνοντας μάλιστα και αρκετές ευκαιρίες. Στο 30ο λεπτό, ο Τουάμα εκτέλεσε κόρνερ και ο Χρήστος Μελίσσης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ υπέρ των φιλοξενούμενων.

Πριν προλάβει την όποια αντεπίθεση ο Πανθρακικός, ο Σίμιτς με σέντρα από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στον Αμπουχατζίρα και εκείνος με γυριστό σουτ διπλασίασε τα τέρματα για τη Λάρισα. Με κομμένα τα φτερά οι παίκτες του Πανθρακικού γύριζαν χωρίς λόγο μέσα στο γήπεδο και το λάθος του Τροϊζι στο 41ο λεπτό έδωσε την ευκαιρία στον Σίμιτς να βρεθεί μόνος του και να πετύχει το 0-3.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανθρακικός είχε έναν παίκτη λιγότερο και είχε περιορισμένα όπλα για αντεπίθεση. Ωστόσο, στο 63ο λεπτό και η Λάρισα έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Αμπουχατζίρα.

Ακόμα κι αυτό όμως δεν άφησε περιθώριο στον Πανθρακικό για αντίδραση και το μόνο που κατάφεραν ήταν στο 85ο λεπτό να κερδίσουν πέναλτι το οποίο εκτέλεσε επιτυχημένα ο Ρομπέρ και μείωσαν τη διαφορά διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών)

Κίτρινες: Τουάμα

Κόκκινη: Ντιαλό (39΄-δεύτερη κίτρινη) - Αμπουχατζίρα (63΄-δεύτερη κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Αλμπέρ Καρτιέ): Ρόκα, Βελάσκο (68΄ Κωνσταντινίδης), Κλεμέντ, Τροίζι, Τζόκιτς, Οράκ (66΄ Καζάκης), Μαρσελάο, Μπερτράντ, Φαγιάρδο (68΄ Μίτου), Ντιαλό, Μπουβάλ.

ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρζ, Βενετίδης, Νταμπίζας, Μπουκουβάλας, Μελίσσης, Τουάμα (75΄ Ντέλσον), Ααράμπ, Ρομέου (75΄ Ιγκλέσιας), Αμπουχατζίρα, Ντε Νίγκρις (61΄ Κάσας), Σίμιτς.

Βαθμολογική ανάσα για τον Λεβαδειακό

Μεγάλη ανάσα πήρε ο Λεβαδειακός στη βαθμολογία του με τη νίκη που πέτυχε επί του Ηρακλή με 1-0 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα, με τον Μουλόπουλο να σημειώνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Σε έναν αγωνιστικό χώρο που είχε μετατραπεί σε λίμνη, οι δύο ομάδες προσπάθησαν από την αρχή να σκοράρουν μιας και οι τρεις πόντοι ήταν σημαντικοί και για τους δύο.

Ωστόσο, μετά από γερές μονομαχίες, ήρθε το γρήγορο προβάδισμα των γηπεδούχων στο 6ο λεπτό από τον Μουλόπουλο και το παιχνίδι άλλαξε ύφος, με τους φιλοξενούμενους να μην δείχνουν σημάδια αντίδρασης.

Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, με κεφαλιά του Ιάκομπ, η οποία πέρασε ξυστά άουτ. Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία για τον Ηρακλή, ενώ ο Λεβαδειακός με τη νίκη του πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ ο Γηραιός παραμένει πλέον στη ζώνη του υποβιβασμού.

Διαιτητής: Ντάκος (Ξάνθη)

Κίτρινες: Μουλόπουλος, Μαχαίρας, Καρακώστας - Ντιέ, Ιωαννίδης, Μάρτος, Κατσιαμπής, Κονέ, Ιάκομπ, Παπαστεργιανός

Οι συνθέσεις:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Κίκε Ερνάντεθ): Καρακώστας, Μουλόπουλος, Μασάδο, Μαρτορέλ, Κόλτζος, Ζησόπουλος, Μπράνκο, Ταραλίδης, Ναπολεόνι, Πάουλο (46΄ Μαχαίρας), Μπάρκογλου (46΄ Βασιλείου).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Όλεγκ Προτάσοφ): Κοβαλέφσκι, Μάρτος, Κατσαμπής, Παπαστεργιανός, Ντιέ (65΄ Βουτσιάς), Επστάιν, Ιάκομπ, Ιωαννίδης (79΄ Γιάντσης), Παπαζαχαρίας, Ηλιάδης (65΄ Κονέ), Μπόσνιακ.