Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Κόντρα στην πανίσχυρη Μπαρτσελόνα το Μαρούσι

Το Μαρούσι έκανε την υπέρβαση, παίρνοντας τη πρόκριση για το Top 16 της Ευρωλίγκα και πλέον βλέπει όλα τα παιχνίδια σαν «γιορτή». Η πρεμιέρα της δεύτερης φάσης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στο μπάσκετ, βρίσκει την ομάδα των Βορείων προαστίων να αγωνίζεται απόψε (21.45) στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» κόντρα στην πανίσχυρη Μπαρτσελόνα. Ένα παιχνίδι που μόνο κέρδη μπορεί να αποφέρει στους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι θα αγωνιστούν χωρίς άγχος για το… καλύτερο. Το Μαρούσι δεν θα έχει τον Ιγκόρ Μιλόσεβιτς, ο οποίος αναχώρησε για το Βίλνιους προκειμένου να ενταχθεί πιο νωρίς στην Λιέτουβος Ρίτας.

Ενδεικτικές για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν στο Μαρούσι την αποψινή αναμέτρηση είναι οι δηλώσεις του Στεφάν Νάτζφει: «Ελάτε τώρα, είναι εύκολο το ματς, ίσως το ευκολότερο της σεζόν. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που επικρατεί κατά κράτος έναντι όλων των αντιπάλων της και νίκησε τη Σιένα στην Ιταλία με 19 πόντους. Είναι μια καλή ευκαιρία για μας να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις και τις αντιστάσεις μας. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και απεναντίας μπορούμε να επωφεληθούμε από την εμπειρία».

Ο προπονητής του Αμαρουσίου, Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε: «Δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ για την παράδοση, την ιστορία και το μέγεθος της Μπαρτσελόνα. Αντιμετωπίζουμε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους παγκοσμίως, όχι απλώς μία εξαιρετική ομάδα μπάσκετ, συνεπώς η πρόκληση για μας είναι μεγάλη. Μέχρι στιγμής η Μπαρτσελόνα παρουσιάζεται ασταμάτητη συνδυάζοντας τις νίκες με θεαματικό μπάσκετ. Οι αντίπαλοί μας αποδίδουν εξίσου καλά εντός κι εκτός έδρας και παρουσιάζουν αρετές όπως το ταλέντο, η ποιότητα, το βάθος, αλλά και η ικανότητα να παίζουν γρήγορα όχι μόνο στον αιφνιδιασμό, αλλά και στο σετ παιχνίδι με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Δικός μας στόχος είναι για μία ακόμη φορά να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και να απολαύσουμε την τιμή του ότι βρισκόμαστε εδώ».

Δύσκολη αρχή για τον Ολυμπιακό

Κάθε αρχή και δύσκολη για τον Ολυμπιακό, που αντιμετωπίζει απόψε (21.45) την Κάχα Λαμποράλ στη Βιτόρια, στην πρεμιέρα του Top 16 της Ευρωλίγκα. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και οι παίκτες του γνωρίζουν πως με «διπλό» στην Ισπανία, θα έχουν κάνει το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης έμεινε στην Αθήνα, ενώ από τους Βάσκους θα λείψει ο Κροάτης σέντερ, Στάνκο Μπάρατς.

«Ο Ολυμπιακός και η Κάχα Λαμποράλ είναι τα θεωρητικά φαβορί για να περάσουν στα προημιτελικά από τον όμιλο, αλλά και οι δύο πρέπει να το αποδείξουν. Ο αγώνας στη Βιτόρια είναι το κλειδί για εμάς ώστε να ξεκινήσουμε με μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη και να πάρουμε το πλεονέκτημα στον τομέα της ψυχολογίας. Τους αντιμετωπίσαμε και πέρυσι και πραγματικά σέβομαι την αγωνιστική τους φιλοσοφία. Για να νικήσουμε σε αυτό τον αγώνα πρέπει να είμαστε σοβαροί, πειθαρχημένοι, με αμυντικό πνεύμα και χωρίς εγωισμούς για 40 λεπτά», δήλωσε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Γιαννάκης, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προσεχή αντίπαλο της ομάδας του: «Η Κάχα Λαμποράλ είναι μία ομάδα άξια σεβασμού η οποία θα μπορούσε να πάρει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Την έχασαν για ένα σουτ! Βασίζονται στην ομαδική δουλειά εδώ και πολλά χρόνια και γνωρίζουν το μυστικό της επιτυχίας. Ειδικά στην έδρα τους είναι πολύ ισχυροί και είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να τους νικήσει. Αν και έκαναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους, διατήρησαν το πνεύμα και το πάθος για τη νίκη».

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Παραμένει στην πρώτη γραμμή ο Κόκκαλης

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση κορυφής του Σωκράτη Κόκκαλη με τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και επισήμως από τον «ερυθρόλευκο» σύλλογο τονίζεται πως δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του.

Η σύσκεψη αφορούσε σε ζητήματα διοικητικά, οικονομικά και αγωνιστικά, ενώ ο ισχυρός άνδρας της ομάδας θα είναι παρών την προσεχή Παρασκευή στην κοπή πίτας του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» συνομίλησε για περίπου δύο ώρες με τους Γιάννη Χρυσικόπουλο, Δημήτρη Θεοδωρίδη παρουσία του Σωκράτη Κόκκαλη τζούνιορ, χωρίς να έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές οι αποφάσεις που πάρθηκαν. Εντός των επόμενων λεπτών ή ωρών αναμένεται επίσημη τοποθέτηση από την ΠΑΕ.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Μπροστά με +8 ο Παναθηναϊκός

Με ψυχολογία στα… ουράνια πάει στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός, βλέποντας τον Ολυμπιακό να χάνει με 0-1 από τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο και να μη μπορεί να εκμεταλλευτεί το 0-0 του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι «πράσινοι» έφυγαν με το βαθμό της ισοπαλίας από μια από τις πιο δύσκολες έδρες της κατηγορίας και κόντρα στον φορμαρισμένο Άρη, ενώ λίγη ώρα μετά ο Αρνάλντο Εντίνιο δικαίωνε την απόφαση του ΠΑΟΚ να τον φέρει ξανά στην Ελλάδα. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση της ομάδας του Φερνάντο Σάντος, ο Πορτογάλος επιθετικός κεραυνοβόλησε τον Αντώνη Νικοπολίδη, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ της ομάδας του και μοιράζοντας ταυτόχρονα απογοήτευση στους φίλους των Πειραιωτών που αντέδρασαν με αποδοκιμασίες προς τους παίκτες της ομάδας τους.

Την ώρα που ο ΠΑΟΚ έφευγε νικητής από την έδρα του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ νικούσε με 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα, με γκολ των Τζεμπούρ και Καφέ (2). Ο Σαϊτιώτης ισοφάρισε προσωρινά για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», ενώ ο Ελευθερόπουλος κράτησε με σωτήριες επεμβάσεις του στα τελευταία λεπτά το σκορ στα επίπεδα του 3-1.

Η αυλαία της 19ης αγωνιστικής άνοιξε το Σάββατο με εξαιρετικά σημαντικά ματς. Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε του Πανιωνίου με 2-0, και παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της τέταρτης θέσης, καθώς τον χωρίζουν μόλις τρεις βαθμοί από τον Άρη. Ο Εργοτέλης νίκησε με 1-0 τον Λεβαδειακό στο Παγκρήτιο, σε ένα κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ανάσα πήρε η Λάρισα, που επικράτησε του Ηρακλή με 2-1.

Με σκόρερ τους Νεμπεγλέρα (35’) και Περόνε (46’) ο Ατρόμητος επικράτησε 2-0 της Καβάλας, ενώ Πανθρακικός και Ξάνθη έμειναν στο 1-1 (Παπουλής 82 - Στρμπα 37’) στα παιχνίδια που άνοιξαν το πρόγραμμα της Κυριακής.

Συνοπτικά οι αγώνες της 19ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 2-0
Εργοτέλης-Λεβαδειακός 1-0
Λάρισα-Ηρακλής 2-1

Κυριακή
Ατρόμητος-Καβάλα 2-0
Πανθρακικός-Ξάνθη 1-1
Άρης-Παναθηναϊκός 0-0
ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1

Βαθμολογία (19 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός 48
2. Ολυμπιακός 40
3. ΠΑΟΚ 40
4. Άρης 32
5. Αστέρας Τρίπολης 29
-. ΑΕΚ 29
7. Ατρόμητος 26
8. Εργοτέλης 25
9. Καβάλα 24
-. Πανιώνιος 24
11. Ξάνθη 22
12. Λάρισα 21
13. Ηρακλής 19
14. ΠΑΣ Γιάννινα 18
15. Λεβαδειακός 16
16. Πανθρακικός 3

Η επόμενη αγωνιστική (30-31/1)

Σάββατο
Ηρακλής-Καβάλα 16:45
ΠΑΣ Γιάννινα-Λάρισα 16:45
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 19:00

Κυριακή
Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 14:30
Πανθρακικός-Εργοτέλης 14:30
Ξάνθη-Άρης 14:30
Πανιώνιος-Ολυμπιακός 16:45
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 19:00