Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Αλώβητη στην Ελβετία για να παραμείνει στην κορυφή

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου θα επιδιώξει να φύγει αλώβητη από τη Βασιλεία απόψε (21.30) κόντρα στην Ελβετία, προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή του 2ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ του 2010.

Ο Ότο Ρεχάγκελ ζήτησε από τους παίκτες του να διαφυλάξουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, εάν δουν ότι δεν μπορούν να αποδράσουν με το «διπλό».

«Εμείς θέλουμε να νικήσουμε αλλά και η ισοπαλία είναι καλή γιατί παραμένουμε πρώτοι.Πρέπει να βλέπεις τη βαθμολογία. Εμένα με ενδιαφέρει η ομάδα να είναι συμπαγής για να πετύχει τον στόχο της. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και αν μπορούμε να κερδίσουμε. Η λέξη ρεβάνς δεν μου πολυαρέσει, δήλωσε ο Γερμανός στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις απουσίες των Καραγκούνη, Σεϊταρίδη και Τοροσίδη: «Θα τους ήθελα όλους, αλλά αυτό δεν αλλάζει. Ουδείς αναντικατάστατος. Ορισμένοι παίκτες δεν είναι μαζί μας. Αλλά θα παίξουν άλλοι και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν το 100%».

Όσο για την ενδεκάδα που θα παρατάξει, όπως πάντα, ο Ρεχάγκελ δεν την αποκάλυψε και σε ερώτηση αν πιστεύει ότι κάποια από τις δυο ομάδες μπορεί να αιφνιδιάσει την άλλη, είπε: «Δεν υπάρχουν αιφνιδιασμοί. Καμία ομάδα δεν παίζει με 15 παίκτες, αλλά με 11. Το κόρνερ εκτελείται από τη γωνία και το πέναλτι από τα 11 μέτρα. Πρέπει να έχουμε απάντηση, αν οι Ελβετοί προσπαθήσουν, με τον κόσμο τους, από την αρχή να μας πιέσουν. Αυτό πρέπει να προσέξουμε».

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Οριστικά στη Δ’ Εθνική ο Απόλλων Καλαμαριάς

Στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής θα αγωνίζεται από την επόμενη σεζόν ο Απόλλων Καλαμαριάς, αφού η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ομάδας κατά της απόφασης του ΔΣ της Ένωσης Β'-Γ' Εθνικής κατηγορίας.

Ο υποβιβασμός του ιστορικού συλλόγου στη Δ’ Εθνική κατηγορία οφείλεται στο ότι η διοίκηση της ομάδας δεν υπέβαλε τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα, μέσα στο απαραίτητο χρονικό πλαίσιο.

Η επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ αναφέρει:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με την υπ αριθμ. 207/2009 απόφασή της, δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς κατά της από 25/8/2009 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Β΄-Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας»

Σούπερ πρεμιέρα για την εθνική βόλεϊ

Ούτε ο πιο αισιόδοξος Έλληνας φίλαθλος δεν θα μπορούσε να περιμένει καλύτερο ποδαρικό στο 26ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βόλεϊ, που διεξάγεται στην Τουρκία.

Η εθνική μας ομάδα «υπέταξε» με 3-0 σετ την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Με κορυφαίο τον Νίκο Ρουμελιώτη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε το πρώτο σετ με 25-23. Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη για τη «γαλανόλευκη», που έφτασε άνετα στην κατάκτηση του δεύτερου σετ με 25-20.

Η Ελλάδα είχε «πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα» και δεν τον άφησε να της ξεφύγει ούτε στο τρίτο σετ. Επικράτησε με 25-21 και πανηγύρισε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το Σάββατο (5/9, 17:30) την Εθνική Σλοβακίας.

Τα σετ: 3-0 (25-23, 25-20, 25-21)

Για την Εθνική αγωνίστηκαν οι: Χριστοφιδέλης, Μπάεφ, Παπαδημητρίου, Προύσαλης, Ρουμελιώτης, Σμαραγδής και Πανταλέων. Μόλις για μία φάση χρησιμοποιήθηκαν οι Αρμενάκης και Τζούριτς, δείγμα της πολύ καλής απόδοσης που έπιασε η αρχική εξάδα και ο Πανταλέων.

Οδηγός της Ferrari ο Φιζικέλα

Η εργοστασιακή ομάδα της Formula 1 «Force India-Mercedes», επέτρεψε στον Ιταλό οδηγό της Τζιανκάρλο Φιζικέλα να αγωνιστεί για τη Ferrari στο υπόλοιπο της περιόδου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Βραζιλιάνο Φελίπε Μάσα, ο οποίος χτυπήθηκε πάνω από το αριστερό μάτι, στα δοκιμαστικά του ουγγρικού γκραν πρι, από θραύσμα βάρους περίπου ενός κιλού, το οποίο αποκολλήθηκε από το μονοθέσιο του Ρούμπενς Μπαρικέλο.

«Είχαμε επίσημη πρόταση από τη Ferrari την οποία μετέφερε ο Τζιανκάρλο με τον μάνατζέρ του. Για κάθε Ιταλό οδηγό, το κάθισμα πάνω στο μονοθέσιο της Ferrari είναι ένα όνειρο και για τον Τζιανκάρλο αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Κανένας δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε αυτό», ανακοίνωσε η «Force India-Mercedes».

Έτσι ο Φιζικέλα θα είναι αυτός ο οποίος θα πλαισιώσει τον άλλο οδηγό της Ferrari Κίμι Ραϊκόνεν στον αγώνα της Μόνσα, ο οποίος θα γίνει την επόμενη εβδομάδα για την Φόρμουλα 1. Ο Μάσα, από την πλευρά του αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση, ενώ η Ferrari ανακοίνωσε ότι θα είναι 100% έτοιμος να επιστρέψει από τη νέα σεζόν στους αγώνες.

Ο Τζιανκάρλο Φιζικέλα σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Scuderia υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ένα όνειρο ζωής έγινε για τον ίδιο πραγματικότητα, ενώ ανέφερε ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό στους πέντε αγώνες που απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν.

«Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι το όνειρο της ζωής μου έγινε πραγματικότητα και θέλω να ευχαριστήσω γι' αυτό τη Ferrari και τον Πρόεδρο Luca di Montezemolo», δήλωσε αρχικά ο Ιταλός πιλότος και συνέχισε: «Την περασμένη εβδομάδα μου συνέβησαν κάποια απίστευτα πράγματα: η pole position και η δεύτερη θέση στο Spa και τώρα με προσέλαβε η Ferrari να τρέξω στους πέντε τελευταίους αγώνες της σεζόν. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδωσαν προσφέροντάς μου αυτήν την τεράστια ευκαιρία.

Γνωρίζω ότι δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα αλλά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πάρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Θέλω να πω τέλος ότι λυπάμαι πολύ για τον Luca (Badoer). Ξέρω πολύ καλά πόσο πολύ ήθελε να τρέξει στη Monza οδηγώντας για τη Ferrari γιατί το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν Ιταλό οδηγό είναι να οδηγήσει ένα κόκκινο μονοθέσιο μπροστά στους συμπατριώτες του και οπαδούς της Ferrari».

Κατέληξε στη 12άδα ο Καζλάουσκας

Στους δώδεκα παίκτες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας κατέληξε την Τετάρτη ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιόνας Κασλάουσκας.

Δημήτρης Τσαλδάρης και Κώστας Παπανικολάου είναι οι παίκτες που «κόπηκαν» από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και δεν θα ακολουθήσουν την αποστολή που θα αναχωρήσει την Παρασκευή το πρωί για την Πολωνία.

Αυτό σημαίνει ότι θα παίξουν στην Πολωνία για πρώτη φορά οι Καϊμακόγλου, Καλαμπόκης, Περπέρογλου, Κουφός και Καλάθης αλλά κι ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, που είχε ταξιδέψει και στο Πεκίνο το περασμένο καλοκαίρι.

Αναλυτικά η 12άδα: Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Νίκος Ζήσης, Κώστας Καϊμακόγλου, Νικ Καλάθης, Γιάννης Καλαμπόκης, Κώστας Κουφός, Γιάννης Μπουρούσης, Στράτος Περπέρογλου, Γιώργος Πρίντεζης, Βασίλης Σπανούλης, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Αντώνης Φώτσης.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Φερναντίνιο από Ιανουάριο

Λίγους μήνες υπομονή πρέπει να κάνουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού για να δουν τον Φερναντίνιο ντυμένο στα ερυθρόλευκα. Ο 24χρονος Βραζιλιάνος, όπως έγινε γνωστό, θα είναι παίκτης των Πειραιωτών από τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, από τη χώρα του καφέ, ο αριστερός ακραίος συμφώνησε με τον Ολυμπιακό και μάλιστα μπορεί τα επόμενα 24ωρα να βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο ενόψει Ιανουαρίου.

Σε ό,τι αφορά την λίστα που δήλωσε στην ΟΥΕΦΑ ο Ολυμπιακός δεν υπήρξε κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Εκτός έμεινε μόνο ο Κόβατς, αφού περίσσευε παίκτης, ωστόσο αλλαγή στη θέση του τερματοφύλακα μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, αν υπάρξουν προβλήματα τιμωριών ή τραυματισμών.

Αναλυτικά, στη λίστα Α συμπεριλαμβάνονται οι Ραούλ Μπράβο, Λεονάρντο, Ιεροκλής Στολτίδης, Ντιντιέ Ντομί, Λουτσιάνο Γκαλέτι, Οσκαρ Γκονζάλεθ, Κριστιάν Λεντέσμα, Εντσο Μαρέσκα, Ολοφ Μέλμπεργκ, Ούρκο Πάρντο, Ντιόγο Λουίς Σάντο, Ντουντού, Ζαουάντ Ζαϊρί, Μίχαλ Ζεβλάκοφ, Ματ Νταρμπισάιρ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης, Γιώργος Γκαλίτσιος, Αντώνης Νικοπολίδης, Τάσος Πάντος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιώργος Κατσικογιάννης, Λεωνίδας Παναγόπουλος.

Στη λίστα B δηλώθηκαν οι Κωνσταντίνος Μήτρογλου, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Νικλητσιώτης, Αρης Σοϊλέδης, Ανδρέας Βασιλόγιαννης.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Συναγερμός... έρχεται ο Μπολτ στις 10 Σεπτέμβρη για τον τελικό των Γκραν Πρι

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου θα φθάσει στη Θεσσαλονίκη ο σούπερ ρέκορντμαν των δρόμων ταχύτητας Γιουσέιν Μπολτ μετά την αποδοχή της πρότασης για συμμετοχή του στους αγώνες του World Athletics Final που θα γίνει στο Καυτανζόγλειο στάδιο το Σαββατοκύριακο 12-13 Σεπτεμβρίου.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, ο Τζαμαϊκανός αθλητής θα μεταβεί σε σχολείο του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, που ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί ποιο θα είναι, προκειμένου να φωτογραφηθεί και να μιλήσει στους μαθητές, που την ημέρα εκείνη θα έχουν την τελετή του αγιασμού της καινούργιας σχολικής περιόδου.

Τον μεγάλο αθλητή θα συνοδεύσει πιθανότητα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, που θα βρίσκεται εκείνο το τριήμερο στην πόλη της Θεσσαλονίκης για τους αγώνες του Γκραν Πρι.

Ο Μπολτ θα καταλύσει στο ίδιο κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης που θα φιλοξενηθούν όλοι οι υπόλοιποι αθλητές της διοργάνωσης και που υπολογίζεται πως θα είναι περισσότεροι από 250. Η μόνη διαφορά είναι πως αυτός θα καταλύσει στην προεδρική σουϊτα του ξενοδοχείου αν και αυτό δεν το αξίωσε ο ίδιος.

Ο Μπολτ «εκτόξευσε» την προπώληση

Η επιβεβαίωση της παρουσίας του κορυφαίου σπρίντερ όλων των εποχών Γιουσέιν Μπολτ στον τελικό των Γκραν Πρι στίβου στο Καυτανζόγλειο, εκτόξευσε το ενδιαφέρον των φιλάθλων της Μακεδονίας στα ύψη και μαζί την προπώληση των εισιτηρίων.

Στο τελευταίο μόνο διήμερο διατέθηκαν 8.000 εισιτήρια, κάτι που επιβεβαιώνει την προσδοκία πως στο διήμερο των αγώνων οι κερκίδες του σταδίου στη Θεσσαλονίκη θα είναι υπερπλήρεις.

Οι διοργανωτές προτρέπουν με αρκετους τρόπους τους φιλάθλους για την προμήθεια των εισιτηρίων, που τιμώνται τα φθηνότερα από αυτά σε χαμηλές ενδεικτικές τιμές, ώστε να έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες όλοι οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού και να απλαύσουν από κοντά μια πλειάδα κορυφαίων αθλητών από όλο τον κόσμο.

Οι τιμές για το διήμερο των αγώνων είναι μόλις 7 ευρώ, ενώ για κάθε μέρα χωριστά οι τιμές είναι μόλις 5 ευρώ για την γενική είσοδο.

Οι αθλητές θα καταφθάσουν στη Θεσσαλονίκη την προσεχή εβδομάδα από την Τετάρτη και ως την Παρασκευή, την ημέρα δηλαδή που είναι προγραμματισμένες οι δυο σημαντικές συνεντεύξεις Τύπου. Της IAAF και του Τζαμαϊκανού σπρίντερ Μπολτ.

Μπολτ: «Ακόμη δεν είμαι θρύλος»

Μπορεί ο Μπολτ να έχει τρελάνει τα χρονόμετρα, ν είναι ήδη κάτοχος τριών χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, παγκόσμιος πρωταθλητής και ταυτόχρονα να έχει καταρρίψει τα παγκόσμια ρεκόρ σε 100 και 200 μέτρα, αλλά δεν πρόκειται να «ησυχάσει» μέχρι να εξελιχθεί σε έναν «θρύλο» του στίβου!

«Θέλω να γίνω ένας θρύλος. Ακόμη δεν θεωρώ τον εαυτό μου θρύλο, παρά τις μέχρι τώρα επιτυχίες που είχα» δήλωσε ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, ο οποίος ετοιμάζεται να συμμετάσχει στα 200μ. του Γκόλντεν Λιγκ των Βρυξελλών την Παρασκευή, λίγο πριν την έλευση του στην Ελλάδα.

«Πιστεύω ότι, μετά τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και άλλα ακόμη παγκόσμια πρωταθλήματα, αν τα πάω επίσης εξαιρετικά καλά, θα μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου ως ένα θρύλο του στίβου» είπε ο 23χρονος Μπολτ.

Τον προηγούμενο μήνα στο παγκόσμιο του Βερολίνου σημείωσε δύο νέα απίστευτα παγκόσμια ρεκόρ στα 100μ. με 9.58 και στα 200μ. με 19.19, αλλά δεν θέλει να σταματήσει εδώ και στις Βρυξέλλες πιστεύει ότι μπορεί να τα πάει εξίσου καλά.

«Είμαι λίγο κουρασμένος, επειδή δεν είχα αρκετό χρόνο ανάπαυσης, αλλά αισθάνομαι πολύ καλύτερα σε σχέση με τη Ζυρίχη την προηγούμενη εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Μπολτ, ο οποίος στην ελβετική πόλη τερμάτισε σε 9.81.

Οι «εκλεκτοί» του Κετσπάγια για το Champions League

Χωρίς να υπάρχει κάποια μεγάλη έκπληξη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός δήλωσε στην UEFA, μέσω της ΕΠΟ, τη λίστα των ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στο Champions League.

Στη λίστα Α συμπεριλαμβάνονται οι: Ραούλ Μπράβο, Λεονάρντο, Ντιντιέ Ντομί, Λουτσιάνο Γκαλέτι, Όσκαρ Γκονζάλεθ, Κριστιάν Λεντέσμα, Έντσο Μαρέσκα, Όλοφ Μέλμπεργκ, Ούρκο Πάρντο, Ντιόγκο Λουίς Σάντο, Ντουντού, Ζαουάντ Ζαϊρί, Μίχαλ Ζεβλάκοφ, Ματ Ντάρμπισιρ, Ιεροκλής Στολτίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης, Γιώργος Γκαλίτσιος, Αντώνης Νικοπολίδης, Τάσος Πάντος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιώργος Κατσικογιάννης, Λεωνίδας Παναγόπουλος.

Στην λίστα B περιλαμβάνονται οι: Κώστας Μήτρογλου, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Νικλητσιώτης, Αριστείδης Σοϊλέδης, Ανδρέας Βασιλόγιαννης.

Στο μεταξύ, ο Έντσο Μαρέσκα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τύπο της πατρίδας του, μίλησε για το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ, για το γκολ το οποίο πέτυχε και για την προσπάθεια που γίνεται στο λιμάνι για κάτι καλύτερο.

«Πριν από τον αγώνα μου είπαν ότι είχαμε πολλά χρόνια να κερδίσουμε σε αυτό το γήπεδο και είμαι ικανοποιημένος που βοήθησα να καταφέρουμε να αλλάξουμε αυτή την παράδοση. Δεν είναι εύκολο να αποδώσουμε καλά ακόμη. Προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι μεγάλο στην ομάδα και αυτό που λέμε, πως σε κάθε αγώνα θα εμφανιζόμαστε καλύτεροι και βελτιωμένοι, είναι πραγματικότητα» τόνισε ο Ιταλός άσος.

Αναφερόμενος στο τέρμα που σημείωσε, ο μέσος του Ολυμπιακού δήλωσε πως: «Η αλήθεια είναι ότι ήταν όντως ένα πολύ όμορφο γκολ. Σε τέτοιες φάσεις η μπάλα μπορεί να πάει πολύ άουτ ή να καταλήξει ένα εντυπωσιακό γκολ. Ευτυχώς για μένα και την ομάδα μου συνέβη το δεύτερο. Εξάλλου, το σημαντικό είναι πως καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, σε μια πολύ δύσκολη έδρα και να ξεκινήσουμε καλά το πρωτάθλημα».

Τέλος, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής μίλησε για την απόδοση της ομάδας του στο 2ο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΛ, υπογραμμίζοντας πως «στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί και αυτό μας βοήθησε στο να προηγηθούμε και να κάνουμε και άλλες ευκαιρίες για γκολ. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος η εικόνα μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Ειδικά στα τελευταία λεπτά παίζαμε σα να κάνουμε πλάκα. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Πρέπει να είμαστε σοβαροί σε όλη τη διάρκεια ενός αγώνα, όποιο και αν είναι το σκορ».

Συμφώνησε ο Καραγκούνης

Ο Γιώργος Καραγκούνης συμφώνησε με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την τριετή ανανέωση του συμβολαίου του και, όπως όλα δείχνουν, θα κλείσει την επιτυχημένη καριέρα του, φορώντας το τριφύλλι στο στήθος.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης με τον Κώστα Αντωνίου και συμφώνησε σε όλα μαζί του για την ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο έληγε το επόμενο καλοκαίρι.

Ο «τυπάρας», εκ των πρωταγωνιστών με την Εθνική ομάδα στην κατάκτηση του Euro στην Πορτογαλία, είναι… γέννημα-θρέμμα παίκτης του Παναθηναϊκού, αφού ξεκίνησε να παίζει μπάλα από τις ακαδημίες της Παιανίας. Από εκεί προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, όμως το 2003 πραγματοποίησε το μεγάλο βήμα της διεθνούς καριέρας.

Αγωνίστηκε επιτυχώς τόσο στην Ίντερ όσο και έπειτα στη Μπενφίκα, αλλά επαναπατρίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες το καλοκαίρι του 2007, όταν επέστρεψε στον Παναθηναϊκό.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Οι «εκλεκτοί» του Κετσπάγια για το Champions League

Χωρίς να υπάρχει κάποια μεγάλη έκπληξη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός δήλωσε σήμερα στην UEFA, μέσω της ΕΠΟ, τη λίστα των ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στο Champions League.

Στη λίστα Α συμπεριλαμβάνονται οι: Ραούλ Μπράβο, Λεονάρντο, Ντιντιέ Ντομί, Λουτσιάνο Γκαλέτι, Όσκαρ Γκονζάλεθ, Κριστιάν Λεντέσμα, Έντσο Μαρέσκα, Όλοφ Μέλμπεργκ, Ούρκο Πάρντο, Ντιόγκο Λουίς Σάντο, Ντουντού, Ζαουάντ Ζαϊρί, Μίχαλ Ζεβλάκοφ, Ματ Ντάρμπισιρ, Ιεροκλής Στολτίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης, Γιώργος Γκαλίτσιος, Αντώνης Νικοπολίδης, Τάσος Πάντος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιώργος Κατσικογιάννης, Λεωνίδας Παναγόπουλος.

Στην λίστα B περιλαμβάνονται οι: Κώστας Μήτρογλου, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Νικλητσιώτης, Αριστείδης Σοϊλέδης, Ανδρέας Βασιλόγιαννης.

Στο μεταξύ, ο Έντσο Μαρέσκα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τύπο της πατρίδας του, μίλησε για το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ, για το γκολ το οποίο πέτυχε και για την προσπάθεια που γίνεται στο λιμάνι για κάτι καλύτερο.

«Πριν από τον αγώνα μου είπαν ότι είχαμε πολλά χρόνια να κερδίσουμε σε αυτό το γήπεδο και είμαι ικανοποιημένος που βοήθησα να καταφέρουμε να αλλάξουμε αυτή την παράδοση. Δεν είναι εύκολο να αποδώσουμε καλά ακόμη. Προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι μεγάλο στην ομάδα και αυτό που λέμε, πως σε κάθε αγώνα θα εμφανιζόμαστε καλύτεροι και βελτιωμένοι, είναι πραγματικότητα» τόνισε ο Ιταλός άσος.

Αναφερόμενος στο τέρμα που σημείωσε, ο μέσος του Ολυμπιακού δήλωσε πως: «Η αλήθεια είναι ότι ήταν όντως ένα πολύ όμορφο γκολ. Σε τέτοιες φάσεις η μπάλα μπορεί να πάει πολύ άουτ ή να καταλήξει ένα εντυπωσιακό γκολ. Ευτυχώς για μένα και την ομάδα μου συνέβη το δεύτερο. Εξάλλου, το σημαντικό είναι πως καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, σε μια πολύ δύσκολη έδρα και να ξεκινήσουμε καλά το πρωτάθλημα».

Τέλος, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής μίλησε για την απόδοση της ομάδας του στο 2ο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΛ, υπογραμμίζοντας πως «στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί και αυτό μας βοήθησε στο να προηγηθούμε και να κάνουμε και άλλες ευκαιρίες για γκολ. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος η εικόνα μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Ειδικά στα τελευταία λεπτά παίζαμε σα να κάνουμε πλάκα. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Πρέπει να είμαστε σοβαροί σε όλη τη διάρκεια ενός αγώνα, όποιο και αν είναι το σκορ».

Δύο παιχνίδια που κρίνουν την πρόκριση

Οι δύο νίκες, ή τουλάχιστον οι τέσσερις βαθμοί, στα επόμενα παιχνίδια με Ελβετία και Μολδαβία είναι ο στόχος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, αφού με ένα τέτοιο σενάριο ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τη Νότια Αφρική.

Αυτό, άλλωστε, υποστήριξε και ο Κώστας Κατσουράνης στις δηλώσεις που έκανε κατά την συγκέντρωση των διεθνών, ενόψει των δύο κρίσιμων παιχνιδιών που θα κρίνουν πολλά για την υπόθεση πρόκριση.

«Εάν έρθει αυτή η πρόκριση θα είναι πολύ σημαντική, αφού μετά το Euro θέλουμε να πάρουμε μέρος και σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε ο Κώστας Κατσουράνης και συνέχισε: «Είναι τεράστιας σημασίας τα ματς που έρχονται. Πάμε να πάρουμε τη νίκη στην Ελβετία. Θα τα δώσουμε όλα. Έχουμε τα φόντα να τα καταφέρουμε. Άλλωστε, το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν».

Ο 29χρονος παίκτης στάθηκε και στις απουσίες αρκετών διεθνών (Τοροσίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς και πιθανώς Καραγκούνης) ενόψει των δύο κρίσιμων παιχνιδιών… «Υπάρχουν όντως σημαντικές απουσίες, αλλά ευελπιστούμε ότι εμείς οι παλιοί αλλά και οι νέοι θα ανταπεξέρθουμε».

Δηλώσεις έκανε και ο Νίκος Λυμπερόπουλος: «Πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, για να μην πω το 200%. Αν όχι τότε θα βρεθούμε σε δυσχερή θέση. Η Εθνική ομάδα έχει δείξει στα δύσκολα ότι έχει χαρακτήρα. Πάμε στην Ελβετία για τη νίκη κι ας το βάλουν και μόνοι τους».

Στην αποστολή της εθνικής ομάδας βρίσκονται οι Χαλκιάς, Τζόρβας, Σηφάκης, Βύντρα, Πατσατζόγλου, Μόρας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Μάκος, Φωτάκης, Νίνης, Πλιάτσικας, Σαλπιγγίδης, Χαριστέας, Λυμπερόπουλος, Γκέκας, Αμανατίδης, Σαμαράς.

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Θα τρέξει στο “Καυτανζόγλειο” ο Μπολτ

Στη Θεσσαλονίκη θα τρέξει σε δύο βδομάδες ο ταχύτερος άνθρωπος του κόσμου, ο Ουσέιν Μπολτ. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, που συνέτριψε τα ρεκόρ σε 100 και 200 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου, θα δώσει οριστικά το “παρών” στον τελικό των Γκραν Πρι της IAAF που φέτος θα διεξαχθεί στο Καυτανζόγλειο στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο υφυπουργός πολιτισμού, αρμόδιος σε θέματα αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης: «Σήμερα ο Γιουσέιν Μπολτ έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιο της συμμετοχής του και θα είναι εδώ, στο Καυτανζόγλειο στάδιο. Άλλοι έλεγαν ότι δε θα έρθει, άλλοι ότι θα έρθει, τελικά όμως ο μεγαλύτερος αθλητής όλων των εποχών θα έρθει για να τον θαυμάσει η νεολαία της Θεσσαλονίκης. Ελπίζω ότι κατά την άφιξή του, πριν από τη διοργάνωση, θα μπορέσει να επισκεφθεί ορισμένα σχολεία, για να υπογράψει αυτόγραφα και να τον δούνε τα παιδιά διά ζώσης», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Έκπληξη με Φωτάκη ο Ρεχάγκελ

Ο Γιώργος Φωτάκης θα είναι το νέο πρόσωπο στην Εθνική Ελλάδος για τα παιχνίδια με Ελβετία (5/9) και Μολδαβία (9/9), στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2010.

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ δεν έκρυψε την έκπληξή του όσον αφορά στην κλήση του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από τον Γερμανό τεχνικό. Σε συνέντευξή του δήλωσε μεταξύ άλλων: «Προσωπικά δεν το περίμενα. Δεν γνώριζα κάτι και είμαι πολύ χαρούμενος που έγινε αυτό. Ενημερώθηκα σήμερα το πρωί από τον Γιάννη Τοπαλίδη. Θα ήθελα να βοηθήσω με οποιοδήποτε τρόπο μπορώ την Εθνική ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Δεν έχω κάποιο άγχος. Αν μου ζητηθεί από τον προπονητή, πιστεύω πως θα βοηθήσω. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αγωνιστώ με τα χρώματα της Εθνικής, γιατί έχω εμπειρίες, τόσο με τον σύλλογο μου, όσο και με άλλες ομάδες»

Ο Ότο Ρεχάγκελ κάλεσε επίσης τους Νίνη και Πλιάτσικα, καθώς οι Κατσουράνης, Σαμαράς και Παπαδόπουλος είναι στο όριο καρτών και κινδυνεύουν με τιμωρία.

Η αποστολή της Εθνικής: Χαλκιάς, Τζόρβας, Σηφάκης, Βύντρα, Πατσατζόγλου, Μόρας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Μάκος, Φωτάκης, Νίνης, Πλιάτσικας, Σαλπιγγίδης, Χαριστέας, Λυμπερόπουλος, Γκέκας, Αμανατίδης, Σαμαράς.

Με το δεξί «Δικέφαλοι» και Ολυμπιακός - 2x2 ο ΠΑΟ

Οι δύο «Δικέφαλοι» και ο Ολυμπιακός ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στη Super League, ενώ ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 1-0 της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ χάρη σε γκολ που πέτυχε στο 40ό λεπτό ο Κώστας Κατσουράνης.

Ο Ολυμπιακός έσπασε μια παράδοση 22 ετών και με γκολ των Λεονάρντο και Μαρέσκα νίκησε στο Αλκαζάρ τη Λάρισα με 0-2.

Η ΑΕΚ απέδρασε από το Περιστέρι, επικρατώντας του Ατρόμητου με 0-1 με γκολ του Ίσμαελ Μπλάνκο. Στα κέρδη της «Ένωσης», εκτός από το πολύτιμο «τρίποντο» και η πολύ θετική εμφάνιση του Νέμεθ, αλλά και οι ηρωικές επεμβάσεις του Σεμπάστιαν Σάχα.

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ εμφάνισε δύο πρόσωπα, ένα σε κάθε ημίχρονο. Το καλό του πρόσωπο ήταν αυτό που έδωσε τελικά τη νίκη με 3-0 επί του Λεβαδειακού που προσπάθησε, αλλά δεν ήταν ουσιαστικά απειλητικός.

Την πρώτη του νίκη στην επανεμφάνισή του στη Super League και μάλιστα ενώπιον του κοινού του πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επικράτησε με 2-0 του Πανθρακικού στους «Ζωσιμάδες».

Η δεύτερη αγωνιστική της Super League σημαδεύθηκε, ωστόσο, από το θλιβερό θέαμα του οπαδού του Ηρακλή που το Σάββατο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του Καυτανζογλείου και... χαστούκισε τον τερματοφύλακα του Άρη, με συνέπεια το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης να αρχίσει με 50 λεπτά καθυστέρηση. Και είναι κρίμα διότι στο Καυτανζόγλειο οι δύο ομάδες διαφήμισαν το ποδόσφαιρο με την απόδοσή τους και το τελικό 2-2 αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες.

Νωρίτερα το Σάββατο, μεγάλη νίκη πέτυχε στην Καβάλα ο Αστέρας Τρίπολης, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 0-1 (Τσέζαρεκ), ενώ ο Πανιώνιος δεν τα κατάφερε στη Νέα Σμύρνη, με το τελικό 1-1 κόντρα στον Εργοτέλη να αδικεί μάλλον τους Κρητικούς.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δεν έχουμε αγώνες για τη Super League λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής ανδρών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Καβάλα - Αστέρας Τρίπολης 0-1
Πανιώνιος - Εργοτέλης 1-1
Ηρακλής - Άρης 2-2

Κυριακή
ΠΑΣ Γιάννινα - Πανθρακικός 2-0
Ατρόμητος Αθηνών - ΑΕΚ 0-1
ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 3-0
Παναθηναϊκός - Ξάνθη 1-0
Λάρισα - Ολυμπιακός 0-2

Βαθμολογία (2 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός 6
2. Άρης 4
-. Ηρακλής 4
-. Αστέρας Τρίπολης 4
-. ΠΑΣ Γιάννινα 4
6. ΑΕΚ*
-. Καβάλα 3
-. Ολυμπιακός 3*
-. ΠΑΟΚ 3*
10. Εργοτέλης 1
-. Πανιώνιος 1*
-. Λάρισα 1
-. Ξάνθη 1
14. Ατρόμητος 0
-. Λεβαδειακός 0
-. Πανθρακικός 0

* 1 αγώνας

Η επόμενη αγωνιστική (12-13/9)
Εργοτέλης - Ξάνθη
Λεβαδειακός - Πανιώνιος
Πανθρακικός - Παναθηναϊκός
Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ
Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα
Ολυμπιακός - Καβάλα
ΑΕΚ - Ηρακλής
Λάρισα - Ατρόμητος

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Απόδραση από το Περιστέρι

Αν η ΑΕΚ μπορεί να κερδίζει με τέτοιες εμφανίσεις, τότε σίγουρα η τύχη της έχει γείρει. Το θέμα είναι για πόσο ακόμα η «Ένωση» θα μπορεί να παίζει μέτρια και να κερδίζει, έχοντας παράλληλα προφανές πρόβλημα στην αμυντική της λειτουργία. Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν αυτό που ήθελαν από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, επικρατώντας με 0-1, όμως σε αρκετές περιπτώσεις είδαν το… Χάρο με τα μάτια τους. Κι αν δεν ήταν ο Σάχα σε εξαιρετική φόρμα, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά για το σύνολο του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Στα κέρδη της «Ένωσης», εκτός από τους τρεις βαθμούς της νίκης, δείχνει να συγκαταλέγεται ο Κρίστιαν Νέμεθ. Ο 20χρονος Ούγγρος μπήκε στο 29ο λεπτό, αντικαθιστώντας τον τραυματία Σκόκο και αμέσως η επίθεση της ΑΕΚ ανέβηκε μία ταχύτητα. Μάλιστα ο δανεικός από τη Λίβερπουλ παίκτης πιστώθηκε κατά τα… 3/4 το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ εμφανίστηκε φλύαρη και ανούσια. Οι ολιγωρίες του Χουανφράν στο αριστερό άκρο της άμυνας έδωσαν την ευκαιρία στους παίκτες του Γιώργου Δώνη να αναπτύσσονται από εκείνη την πλευρά και να γίνονται επικίνδυνοι με τον Μαρίνο να κάνει στην κυριολεξία… πάρτι στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης των γηπεδούχων. Έτσι, στο 15’ ο Φαβάλι πλάσαρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος έκανε το σουτ από πλάγια θέση για να μπλοκάρει ο Σάχα.

Στο 29ο λεπτό ο τραυματίας (και παράλληλα αρνητικός στην απόδοσή του) Σκόκο αντικαταστάθηκε από τον Κρίστιαν Νέμεθ που έκανε την παρθενική του εμφάνιση με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Η επιλογή αυτή του Ντούσαν Μπάγεβιτς τον δικαίωσε. Στο 59’ ο νεαρός Ούγγρος έκανε μια εκπληκτική ενέργεια, ντρίμπλαρε τον Ολιβέιρα, πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του, μπήκε στην περιοχή από πλάγια δεξιά θέση, έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Ίσμαελ Μπλάνκο έγραψε το 0-1.

Λίγο νωρίτερα, στο 50ό λεπτό ο Περόνε είδε τον Σεμπάστιαν Σάχα να αποκρούει με υπερένταση το πολύ καλό του σουτ από τα αριστερά.

Το γκολ του Μπλάνκο έλυσε τα πόδια των παικτών του Ντούσαν Μπάγεβιτς που στο 70ό λεπτό λίγο έλειψε να κάνει το 0-2, όταν ο Νέμεθ βρήκε τον Μπλάνκο αμαρκάριστο στο ύψος του πέναλτι, όμως ο «Ζορρό» δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μιχαηλίδη.

Η πρόσκαιρη άνοδος των «κιτρινόμαυρων» σταμάτησε μετά τη φάση αυτή, καθώς ο Ατρόμητος βγήκε μπροστά για την ισοφάριση. Τα αμυντικά κενά της ΑΕΚ αποτέλεσαν αντικείμενο εκμετάλλευσης για τους Περιστεριώτες που πίεσαν αρκετά, όμως ο Σεμπάστιαν Σάχα έσωσε το «Δικέφαλο» με πολύ δύσκολες αποκρούσεις, κρατώντας μέχρι το τελικό σφύριγμα το υπερπολύτιμο 0-1 για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Ολιβέιρα, Νάστος, Μαρίνος (76’ Πόποβιτς), Κουτσόπουλος, Φαβάλι, Σαρμιέντο, Τάτος (59’ Σφακιανάκης), Νεμπεγλέρας, Μπρίτο, Περόνε (66’ Καλαντζής)
ΑΕΚ: Σάχα, Χουανφράν, Άλβες, Μαϊστόροβιτς, Αραούχο, Λεονάρντο (79’ Γιαχάγια), Μάκος, Καφές, Σκόκο (29’ Νέμεθ), Μαντούκα (46’ Καράμπελας), Μπλάνκο