Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Η FC Μόσχας πτώχευσε!

Η FC Μόσχας δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση και αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα της Ρωσίας.

Ο χορηγός της ομάδας, Νόριλσκ Νίκελ προσπάθησε να βρει αγοραστή αλλά δεν τα κατάφερε. Η μόνη οδός ήταν η πτώχευση κάτι που έκανε και πλέον η FC Μόσχας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Ο σύλλογος θα εξακολουθήσει να είναι επαγγελματικός αλλά δεν μπορεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα που έχει ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

O Άρης πήρε Μεριέμ

Νέα σημαντική μεταγραφική επιτυχία για τον Άρη, που συμφώνησε με τον Γαλλοαλγερινό μέσο Καμέλ Μεριέμ, ο οποίος ήταν ελεύθερος από το καλοκαίρι (όταν και αποχώρησε από τη Μονακό), οπότε έχει δικαίωμα να υπογράψει ως τις 10 Φεβρουαρίου.

Ο 30χρονος άσος πέρυσι είχε 28 συμμετοχές και 1 γκολ με τη Μονακό, στην οποία αγωνιζόταν από το 2005. Μάλιστα, προτού συμφωνήσει με τον Άρη είχε συνομιλίες και με την Καβάλα.

Τα... έψαλε στους παίκτες ο Ζαγοράκης

Τα... έψαλε για τα καλά στους παίκτες του ΠΑΟΚ ο Θοδωρής Ζαγοράκης, τόσο για την αντίδρασή τους στη μικρή καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων όσο και για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο με τη συντριβή από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ πέρασε από τις εγκαταστάσεις της Σουρωτής μετά το τέλος της προπόνησης της Παρασκευής και μίλησε για πέντε λεπτά στους ποδοσφαιριστές σε έντονο ύφος. «Αυτό που έγινε δεν θα περάσει έτσι», φέρεται να τους είπε, ενώ τους κάλεσε να αλλάξουν το κλίμα αρχής γενομένης με το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον Ηρακλή.

Παράλληλα, η επιβολή προστίμου, που όλα δείχνουν πως θα είναι η τιμωρία της διοίκησης στους παίκτες, θα ανακοινωθεί μετά το προσεχές ματς.

Διπλάσιο πρόστιμο στον Ντιόγκο...

Με διπλάσιο πρόστιμο -σε σχέση με τον Γιάννη Παπαδόπουλο- τιμωρήθηκε ο Ντιόγκο για το επεισόδιο της περασμένης Τρίτης. Ο Βραζιλιάνος θα πληρώσει το χαστούκι (γροθιά, κατ' άλλους) που έριξε στον συμπαίκτη του με 20.000 ευρώ, ενώ ο τελευταίος τιμωρήθηκε με 10.000 ευρώ.

Ο Ντιόγκο είχε εμφανιστεί μετανιωμένος στην προφορική απολογία του ο Ντιόγκο, λέγοντας: «Ηταν λάθος μου, παρασύρθηκα, δεν είχα πρόθεση να θίξω το σύλλογο. Είμαι πεσμένος ψυχολογικά, καθώς φέτος δεν πάω καλά. Με έχει επηρεάσει και ο τραυματισμός μου. Προσπαθώ πολύ, θέλω να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα, να δείξω τις ικανότητές μου. Δεν πρόκειται να επαναλάβω τέτοια συμπεριφορά».

Στον αντίποδα ο Γιάννης Παπαδόπουλος υποστήριξε πως ο Ντιόγκο ευθύνεται για ό,τι έγινε και πως ο ίδιος αντέδρασε στην επίθεση που δέχτηκε. Ο Παπαδόπουλος δεν παραδέχτηκε πως έχει ευθύνη στο επεισόδιο, κάτι που είναι αλήθεια πως δεν άρεσε ιδιαίτερα στους διοικούντες...

Αποκλείστηκαν Νικοπολίδης, Στολτίδης

Κάκωση και όχι κάταγμα στον ώμο έδειξαν οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος ωστόσο θα μείνει έξω από το κυριακάτικο ματς με τον Λεβαδειακό, κυρίως για προληπτικούς λόγους. Τη θέση του στο βασικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Ούρκο Πάρντο.

Από την αποστολή αποκλείστηκε και ο Ιεροκλής Στολτίδη, που έχει προσβηθεί από ίωση με αποτέλεσμα να μην προπονηθεί καθόλου την τρέχουσα εβδομάδα.

"Το καλοκαίρι θ' αποφασίσω"

Στο μεταξύ, για το καλοκαίρι παραπέμπει σκέψεις και απόφαση σχετικά με το αν θα συνεχίσει ή όχι για ένα ακόμα χρόνο την καριέρα του ο Αντώνης Νικοπολίδης, διευκρινίζοντας πως στην παρούσα φάση το μόνο που τον απασχολεί είναι να εξαντλήσει ο Ολυμπιακός τις πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος.

«Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Θα συζητήσουμε το καλοκαίρι για μένα. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι θα κάνω, ούτε είναι τώρα η στιγμή να βάζω τέτοιες σκέψεις στο μυαλό μου. Το μυαλό μου είναι μόνο στο πρωτάθλημα και πώς θα μπορέσουμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα των τελευταίων δύο μηνών», δήλωσε στον «Πρωταθλητή» ο 39χρονος τερματοφύλακας.

"Μπροστά μου βλέπω μόνο πώς θα προσεγγίσουμε ξανά την κορυφή", συνέχισε. "Ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολα παιχνίδια μπροστά του, αλλά κι εμείς θα πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι και σοβαροί για να κερδίσουμε τα δικά μας παιχνίδια. Δουλεύουμε πολύ καλά και εκτιμώ πως από αγώνα σε αγώνα θα είμαστε καλύτεροι. Ο στόχος είναι μπροστά και θα τα δώσουμε όλα για να τον κατακτήσουμε".

Τα φώτα σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ και η εκτός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στη Λάρισα είναι τα δύο παιχνίδια που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Super League.

Κομβικής σημασίας για την έκβαση της μάχης του τίτλου είναι το παιχνίδι στο «Αλκαζάρ». Η Λάρισα καίγεται για βαθμούς, καθώς βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη, ενώ και ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώρια για νέα απώλεια, μετά το ισόπαλο 1-1 με την ΑΕΚ. Ο Νίκος Νιόπλιας προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει την ενδεκάδα του ντέρμπι, που μπορεί να μη νίκησε, αλλά ικανοποίησε με την απόδοση της. Οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σωτήρης Νίνης ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν και τέθηκαν στη διάθεση του Έλληνα προπονητή.

Σε στραβοπάτημα του «τριφυλλιού» στον κάμπο ελπίζει ο Ολυμπιακός, που υποδέχεται τον Λεβαδειακό στο «κεκλεισμένων των θυρών» γήπεδο Καραϊσκάκη. Οι τραυματίες Νικοπολίδης και Ντουντού, ο εμπύρετος Στολτίδης και ο τιμωρημένος Ντάτολο δεν υπολογίζονται από τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

Σε τροχιά Champions’ League θα προσπαθήσει να παραμείνει ο ΠΑΟΚ που δοκιμάζεται από τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, πέντε ημέρες μετά τη συντριβή στα Γιάννινα για το κύπελλο. Ο τιμωρημένος Κοντρέρας και οι τραυματίες Τσιρίλο και Φιλομένο έχουν τεθεί εκτός μάχης, ενώ ο Φερνάντο Σάντος θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους Ίβιτς και Βιεϊρίνια.

Η αυλαία της 21ης αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο με τρεις αναμετρήσεις. Με φουλ επιθετικό σχήμα η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να επανέλθει στις νίκες στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη. Ο Λεονάρντο αναμένεται να πάρει τη θέση του Μαντούκα.

Με μοναδικό στόχο τη νίκη, ο Άρης θα διασταυρώσει τα ξίφη του τον ουραγό Πανθρακικό, ενώ η Καβάλα αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Άρης-Πανθρακικός 16:45
Καβάλα-ΠΑΣ Γιάννινα 16:45
ΑΕΚ-Ξάνθη 19:00

Κυριακή
Ατρόμητος-Πανιώνιος 14:30
Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης 14:30
Ηρακλής-ΠΑΟΚ 16:45
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 16:45
Λάρισα-Παναθηναϊκός 19:00

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Κρεμάει τα γάντια του ο Νικοπολίδης;

Σκέφτεται σοβαρά -σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του- να κρεμάσει τα γάντια του στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου ο Αντώνης Νικοπολίδης. Στην περίπτωση αυτή, πάντως, εείναι βέβαιο ότι η διοίκηση των Πειραιωτών θα του ζητήσει να υπερασπιστεί για ακόμη ένα χρόνο την εστία της ομάδας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει συνάντηση των δύο πλευρών για να συζητηθεί το θέμα. Οι «ερυθρόλευκοι» θα εκθέσουν ο Νικοπολίδης το αίτημα να αγωνιστεί για ακόμη ένα χρόνο, ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος αντικαταστάτης του, ωστόσο με σιγουριά κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις σκέψεις του Έλληνα πορτιέρο.

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας ίσως γίνει γνωστό το πρόστιμο που θα επιβληθεί στους Γιάννη Παπαδόπουλο και Ντιόγο για το επεισόδιο που είχαν στην προπόνηση της Τρίτης. Θεωρείται σίγουρο ότι το πρόστιμο θα είναι «τσουχτερό», ενώ είναι πολύ πιθανό να αποκλειστούν από την αποστολή του αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Από την πλευρά του, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια στο συμβάν, θεωρώντας ότι οι δύο ποδοσφαιριστές κατάλαβαν το λάθος τους.

«Κατάλαβαν και οι δύο και ξέρουν τι έκαναν λάθος», σχολίαζε ο Σέρβος «Αν συνεχιστούν οι άσχημες συμπεριφορές, θα λάβουμε μέτρα. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας… πατήσει στο κεφάλι. Αλλά στο παιδί σου δεν λες “σήκω φύγε”. Προσπαθείς πρώτα να του μιλήσεις, εάν έκανε κάποιο λάθος. Και εμείς μία οικογένεια είμαστε… Εγώ είπα σε όλους τους παίκτες ότι τους βλέπω το ίδιο. Και ότι όλοι είμαστε κάτω από την ομάδα. Ότι πάνω από όλους μας είναι ο Ολυμπιακός. Αλλά πράγματι τέτοια γεγονότα συμβαίνουν σε μία ομάδα. Δεν είναι καλά, αλλά συμβαίνουν. Τώρα ό,τι έγινε έγινε. Αν το δούμε ρεαλιστικά, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Και νομίζω ότι πρέπει να το χειριστούμε έξυπνα, να κρατήσουμε τις ισορροπίες».

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Βαλένθια: 35.000 οπαδοί αποθέωσαν τον Αλόνσο

* Κατάμεστη από Ισπανούς η πίστα Ρικάρντο Τόρμο

* Η Ferrari στα χέρια του Αλόνσο έκανε τον ταχύτερο χρόνο του 3ημέρου

* «Μην περιμένετε νίκες από τη Mercedes στην αρχή» λέει ο Σουμάχερ


Η πρώτη εβδομάδα δοκιμών ολοκληρώθηκε στη Βαλένθια με τη Ferrari να κυριαρχεί. Τις δυο πρώτες μέρες ήταν ο Φελίπε Μάσα που έδινε το ρυθμό στην Ισπανική πίστα ενώ σήμερα ο Φερνάντο Αλόνσο σημείωσε ακόμη καλύτερο χρόνο σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:11.470.
Μάλιστα σημείωσε αυτή την επίδοση με αρκετό καύσιμο στο ρεζερβουάρ καθώς πριν μπει στα πιτ έκανε οχτώ γύρους ακόμη.
Οι Ισπανοί που είχαν κατακλύσει τις κερκίδες ενθουσιάστηκαν όταν η Ferrari πλησίασε τη McLaren του Μπάτον και ξέσπασαν σε ζητωκραυγές όταν ο Βρετανός έκοψε για να περάσει ο Ισπανός μετά από μια αψιμαχία λίγων γύρων.
Συνολικά τις 3 μέρες επισκέφτηκαν την πίστα 60.000 θεατές με το εισιτήριο να κοστίζει από 5 έως 25 ευρώ.
Ένας ακόμη Ισπανός ο Πέντρο ντε λα Ρόσα με την BMW Sauber σημείωσε το 2ο χρόνο. Η Ελβετική ομάδα δείχνει να έχει σταθερά προβάδισμα από τα υπόλοιπα μονοθέσια πλην της Ferrari.
Ο Μ.Σουμάχερ υποχρεώθηκε να σταματήσει μια ώρα νωρίτερα τις δοκιμές καθώς προέκυψε ένα πρόβλημα στο υδραυλικό κύκλωμα της WO1.

Ο Γερμανός μιλώντας μετά την πρώτη ολόκληρη μέρα δοκιμών που συμπλήρωσε τόνισε: «Δεν περιμένω να αρχίσουμε να κερδίζουμε από την αρχή. Δεν ήταν αυτός ο στόχος μου, όμως πρέπει να είμαστε δυνατοί στην εξέλιξη».
Η Mercedes στις δοκιμές της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει νέα εμπρός πτέρυγα και νέο διπλό διαχύτη.
Θετικές εντυπώσεις άφησε η Toro Rosso στα χέρια του τρίτου Ισπανού της ημέρας, Χαϊμέ Αλγκερσουάρι ενώ και ο Βιτάλι Πετρόφ στην 1η του μέρα σε μονοθέσιο F1 ήταν αξιοπρεπής.
Αντίθετα ο Νίκο Χούλκενμπεργκ που είχε μια επαφή με τον ντε λα Ρόσα το πρωί περιορίστηκε στην τελευταία θέση των χρόνων.

Δεν εντυπωσίασε με τους χρόνους του στο ντεμπούτο του με τη McLaren ο Τζένσον Μπάτον. Ο Βρετανός που συμπλήρωσε 82 γύρους ήταν 1.5sec πιο αργός από τον Αλόνσο: «Σίγουρα οι Ferrari είναι γρήγορες αλλά δεν ξέρουμε πόσο. Δεν μπορεί να κάνεις τέτοιο χρόνο εάν δεν έχεις ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Ακόμη και στους πιο αργούς της γύρους που πιθανόν να ήταν με πολύ καύσιμο, η F10 ήταν αρκετά γρήγορη . Δεν έχει νόημα πάντως για μας, να ψάχνουμε ποιος είναι γρήγορος. Ίσως στο επόμενο τεστ να είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Σήμερα εγώ ήθελα περισσότερο χρόνο, πάντως ένιωθα άνετα και καθόμουν σε σωστό ύψος. Έχουμε μια καλή βάση για να δουλέψουμε» κατέληξε ο Μπάτον.

Οι δοκιμές εξέλιξης θα συνεχιστούν την ερχόμενη βδομάδα στη Χερέθ.

"Πονηρά" ανέκδοτα για τη σχέση του Τέρι!

Ο Τζον Τέρι προσπαθεί να αφήσει πίσω του το σάλο που έχει δημιουργηθεί στη "Γηραιά Αλβιώνα" ύστερα από τις "πικάντικες" αποκαλύψεις για την μυστική ερωτική σχέση του με τη σύντροφο του Γουέιν Μπριτζ, όμως τα αγγλικά κουτσομπολίστικα ΜΜΕ όχι μόνο δεν τον αφήνουν να ηρεμήσει αλλά τον "πυροβολούν" αλύπητα.

Οι λεπτομέρειες της σχέσης του με τη Γαλλίδα μοντέλο Βανέσα Περονσέλ και η έκτρωση που την ώθησε να κάνει, ο κίνδυνος να διαλυθεί ο γάμος του αλλά και να του αφαιρεθεί το περιβραχιόνιο του αρχηγού, φιγουράρουν εδώ και μία εβδομάδα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, και πλέον η κριτική προς τον 29άχρονο Άγγλο διεθνή άσο έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο!

Απόδειξη το απίστευτο θέμα που φιλοξενεί την Τετάρτη (3/2) η "Daily Mirror", με την αγγλική εφημερίδα να παραθέτει τα πιο διασκεδαστικά... ανέκδοτα που έχουν κυκλοφορήσει (με το κλασικό βρετανικό χιούμορ) και τα οποία συνδέονται με το σεξουαλικό σκάνδαλο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο "JT".

Τα εννέα κορυφαία "πονηρά" ανέκδοτα για τον Τζον Τέρι, όπως δημοσιεύτηκαν από τη "Mirror":

* Σταματούν έναν παίκτη της Τσέλσι για υπερβολική ταχύτητα, αφού έτρεχε με 130 μίλια/ώρα σε περιοχή που δεν επιτρέπεται να αναπτύξεις ταχύτητα πάνω από 30 μίλια/ώρα. Όταν ο αστυνομικός του ζητάει εξηγήσεις, εκείνος απαντάει: "Μόλις άκουσα ότι ο Τζον Τέρι έχει παρκάρει έξω από το σπίτι μου".

* Μετά την άρνηση του Γουέιν Μπριτζ να παίξει για την Εθνική Αγγλίας για όσο καιρό παραμένει αρχηγός ο Τζον Τέρι, οι οπαδοί παροτρύνουν τώρα τον JT να δοκιμάσει και με τη σύζυγο του Εμίλ Χέσκι.

* Ο Τζον Τέρι είναι υποψήφιος για να πρωταγωνιστήσει στη νέα δραματική σειρά του ITV. Θα έχει την ονομασία "Οι γυναίκες των άλλων παικτών".

* Ο Τζον Τέρι ανακοίνωσε ότι έχασε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Εθνικής Αγγλίας. Ο Φάμπιο Καπέλο του είπε να ζητήσει από τον Γουέιν Μπριτζ να κοιτάξει κάτω από το κρεβάτι του.

* Τι κοινό έχουν ο Γουέιν Μπριτζ με τον "Τιτανικό"; Και οι δύο θα έπρεπε να είχαν μείνει στο Σαουθάμπτον.

* Τι κοινό έχει η Βανέσα Περονσέλ με το γκολπόστ ενός τελικού Τσάμπιονς Λιγκ; Και οι δύο έχουν χτυπηθεί από τον Τζον Τέρι...

* Όλοι ξέραμε πως άρεσε στον Τζον Τέρι να σκοράρει στο "Μπριτζ" (λογοπαίγνιο με την έδρα της Τσέλσι που είναι το "Στάμφορντ Μπριτζ") όμως αυτό παραπάει.

* Καημένε Γουέιν Μπριτζ, είναι αναπληρωματικός ακόμα και για τη γυναίκα του.

* Ο Τζον Τέρι εξήγησε ότι δεν είχε σκοπό να κάνει σεξ με τη Βανέσα Περονσέλ, απλά γλίστρησε όταν της έδειχνε πως να εκτελέσει ένα πέναλτι.

Με Σισέ κόντρα στην Καλλιθέα

Τη σκέψη να χρησιμοποιήσει τον Τζιμπρίλ Σισέ στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού στον σημερινό αγώνα με την Καλλιθέα, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, έχει ο Νίκος Νιόπλιας.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» θέλει ο 28χρονος φορ να σκοράρει και να ανακτήσει την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα, εν όψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μάλιστα, ο 45χρονος τεχνικός μίλησε με τον Γάλλο επιθετικό, σε μια προσπάθεια να του τονώσει την ψυχολογία και να του εξηγήσει ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεται που έμεινε χωρίς γκολ για δεύτερο συνεχές παιχνίδι.

Ο κ. Νιόπλιας αναμένεται να παρατάξει με 4-4-2 τον Παναθηναϊκό, ενώ θα δώσει φανέλα βασικού στους Γκαλίνοβιτς, Σεϊταρίδη (ή Μαρίνο), Δάρλα, Μπιέρσμιρ, Σιμάο, Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλο και Πετρόπουλο.

Όσον αφορά στον Νίνη, ο κ. Νιόπλιας δεν θέλει να ρισκάρει με τη συμμετοχή του νεαρού μέσου, ο οποίος αναμένεται να τεθεί στη διάθεσή του για το κυριακάτικο παιχνίδι στην έδρα της Λάρισας.

Χωρίς προβλήματα θα παραταχθεί η Καλλιθέα η οποία επιθυμεί να πραγματοποιήσει μία αξιοπρεπή εμφάνιση στο ματς με το «τριφύλλι», δικαιολογώντας την παρουσία της στους «8» του θεσμού.

Ο Στάθης Σταθόπουλος υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές, εκτός από τον Τσάνα (είχε αποβληθεί στον κυριακάτικο αγώνα με τη Ζάκυνθο) και ζήτησε από τους παίκτες να παρουσιαστούν σοβαροί απέναντι στους «πράσινους» ενόψει του ματς με τον Παναργειακό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 4-0
Παναθηναϊκός-Καλλιθέα 3/2
Ξάνθη-Άρης 10/2
Καβάλα-Πανιώνιος 10/2

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

F1 - Oι πρώτες δοκιμές: Ταχύτερος ο Μάσα, πετάει ο Σουμάχερ!

* Η νέα F10 ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο σήμερα πρώτη μέρα δοκιμών στην πίστα της Βαλένθια.

* Ανταγωνιστικοί οι χρόνοι του Σουμάχερ με το καλησπέρα, ο Γερμανός οδήγησε το απόγευμα.


Ο Φελίπε Μάσα επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στην ενεργό δράση σημειώνοντας σήμερα στη Βαλένθια τον καλύτερο χρόνο.
Ο Βραζιλιάνος με τη νέα Ferrari F10 ήταν ταχύτερος το πρωί και επέστρεψε στην κορυφή στο τέλος της μέρας. Στο μεσοδιάστημα στην κορυφή των χρόνων φιγουράριζε ο Πέντρο ντε λα Ρόσα με τη BMW Sauber.
Η C29 παρά την έλλειψη χορηγών εντυπωσίασε με την ταχύτητα και τη σταθερότητά της.
Ο τρίτος χρόνος της ημέρας ήρθε από το Μ.Σουμάχερ ο οποίος σημειωτέον οδήγησε μόνο το απόγευμα αφού το πρωί ξεκίνησε ο Ρόσμπεργκ όπως ήταν προγραμματισμένο. Η διαφορά ανάμεσά τους είναι (+6 δέκατα) είναι μεγάλη.
Ο Ρόσμπεργκ ήταν συγκρατημένα αισιόδοξος: «Το μονοθέσιο είναι καλό. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος εάν είναι μονοθέσιο νικητής υπάρχουν τόσοι πολλοί νέοι παράγοντες σήμερα».
Απ’ την πλευρά του ο Σουμάχερ τόνισε: «Κατά κάποιον τρόπο νιώθω όπως το 1991. Όταν πρωτοδήγησα F1 σοκαρίστηκα στον πρώτο γύρο και ήμουν τρομερά ενθουσιασμένος στο δεύτερο και σ’ αυτούς που ακολούθησαν. Το ίδιο μου συνέβη και σήμερα. Νιώθω σα μικρό παιδί με το νέο του παιχνίδι στα χέρια».
Renault και McLaren περιορίστηκαν σε ελέγχους υποσυστημάτων ενώ η Toro Rosso αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο.