Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Τα στοιχήματα του Σακίλ

Ακόμη και στα 37 του χρόνια μοιάζει με ένα μεγάλο παιδί. Για την ακρίβεια, λόγω της τεράστιας κορμοστασιάς του, ο Σακίλ ΟΝιλ είναι μάλλον ένα υπερφυσικό μωρό.

Ο σέντερ των Κλίβελαντ Καβαλίερς επιμένει να μετατρέπει την καριέρα σε κάτι σαν σχολική εκδρομή, όμως πάνω απ όλα παραμένει ένας μεγάλος άνδρας που κρατά τον λόγο του.

Ο τετράκις πρωταθλητής του ΝΒΑ (3 με Λέικερς, 1 με Χιτ) εξακολουθεί να μεταδίδει το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του στη σόουμπιζ των ΗΠΑ, με την εκπομπή «Shaq vs» που παρουσιάζει. Και στην οποία (προ)καλεί σταρ των σπορ της χώρας για «αναμέτρηση» στο δικό τους γήπεδο.

Δεν διστάζει να κολυμπήσει εναντίον του Μάικλ Φελπς, να τα βάλει με αθλητές του αμερικανικού ποδοσφαίρου (ράγκμπι), αλλά δεν παραλείπει να «πληρώνει» τη «σιγουριά» του για νίκη.

Στην προχθεσινή εκπομπή πίστευε τόσο πως θα κερδίσει τις θρυλικές παίκτριες του μπιτς βόλεϊ (σ.σ.: χρυσές Ολυμπιονίκες) Μίστι Μέι Τρίνορ και Κέρι Ουόλς, που υποσχέθηκε κάτι παράτολμο αν χάσει.

Παρότι είχε συμπαίχτη τον επίσης χρυσό Ολυμπιονίκη Τοντ Ρότζερς, ο «Σακ» έκλεισε το σόου με τα 216 εκατοστά και τα 170 κιλά του κορμιού του σε ένα μικροσκοπικό ροζ μαγιό να περπατά 2 μίλια στην παραλία!!!

Αντίθετοι δρόμοι

«Βατή» για τον Παναθηναϊκό, «δύσκολη» για την ΑΕΚ χαρακτηρίζεται η κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ που έγινε στο Μονακό της Γαλλίας. Ο μεν Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τις Γαλατασαράι (Τουρκία), Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία) και Στουρμ Γκρατς (Αυστρία), ενώ η ΑΕΚ θα συναντήσει τις Μπενφίκα (Πορτογαλία), Εβερτον (Αγγλία) και Μπάτε Μπορίσοφ (Λευκορωσία).

Ο Παναθηναϊκός βγήκε νωρίς - νωρίς από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και τοποθετήθηκε στον 6ο όμιλο. Από το 2ο γκρουπ δυναμικότητας θα βρει στον δρόμο του την τουρκική Γαλατασαράι, μια ομάδα που έχει ποιότητα, ήταν από τις καλύτερες στο 2ο γκρουπ, αλλά δεν αποτελεί φόβητρο.

Από το 3ο, ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Ντιναμό Βουκουρεστίου από τη Ρουμανία και θεωρητικά έχει το «πάνω χέρι», αφού δεν πρόκειται για ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, εφόσον βεβαίως οι «πράσινοι» δείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα. Από το τελευταίο γκρουπ, ο Παναθηναϊκός θα συναντήσει την αυστριακή Στουρμ Γκρατς, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αναμένεται να αποτελέσει υψηλό εμπόδιο.

Τα πράγματα ήταν σαφώς δυσκολότερα για την ΑΕΚ, λογικό κι επόμενο από την στιγμή που ξεκίνησε από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας. Η «Ενωση» θα κληθεί να αντιμετωπίσει από το 1ο γκρουπ την Μπενφίκα της Πορτογαλίας και από το 2ο την αγγλική Εβερτον, μια ομάδα με παράδοση που θεωρητικά είναι στα μέτρα της ΑΕΚ. Από το τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας η ελληνική ομάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Μπάτε Μπορίσοφ από τη Λευκορωσία.

Η 1η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ θα διεξαχθεί στις 17 Σεπτεμβρίου και η τελευταία (6η) στις 16 και 17 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζουμε ότι στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου. Η φάση των «32» θα διεξαχθεί στις 18 και 25/2. του 2010, ενώ η φάση των «16» είναι προγραμματισμένη για τις 11 και 18/3. Τα προημιτελικά θα γίνουν την 1η και την 8η Απριλίου και τα ημιτελικά στις 22 και 29 του ίδιου μήνα. Ο τελικός θα διεξαχθεί την Τετάρτη 12 Μαϊου στο στάδιο «Νόρτνμπανκ Αρένα» του Αμβούργου.

Ευνοϊκή για τους ξενιτεμένους!

Η κλήρωση αποδείχθηκε ευνοϊκή και για τους τρεις διεθνείς άσους, που συμμετέχουν στη διοργάνωση με ξένες ομάδες. Στην φάση των «32» της διοργάνωσης θα προκριθούν οι δύο πρώτες σε κάθε όμιλο. Έτσι, η Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά βρέθηκε στον 4ο όμιλο μαζί με το Αμβούργο στην έδρα του οποίου θα πραγματοποιηθεί ο τελικός, και τις σαφώς πιο αδύναμες Χαποέλ Τελ Αβίβ και Ραπίντ Βιέννης.

Η Τζένοα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, μαζί με τη Βαλένθια, έχουν προβάδισμα στον 2ο όμιλο μπροστά από Λιλ και Σλάβια Πράγας. Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ του Δημήτρη Παπαδόπουλου κληρώθηκε στον 1ο όμιλο μαζί με Αγιαξ, Αντερλεχτ και Τιμισοάρα.
Μάλιστα, οι Κροάτες είχαν αποκλείσει τον «Αίαντα» στον 1ο γύρο του Κύπελλου ΟΥΕΦΑ το Σεπτέμβριο του 2007. Τότε, οι Ολλανδοί είχαν προπονητή τον Χενκ Τεν Κάτε.
Στους υπόλοιπους ομίλους, η Ρόμα κληρώθηκε στον 5ο όμιλο μαζί με τις Βασιλεία, Φούλαμ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στον 7ο όμιλο, η Βιαγιαρεάλ του Ερνέστο Βαλβέρδε, μαζί με τη Λάτσιο, έχουν προβάδισμα.

Η κλήρωση των ομίλων του Europa League:

1ος όμιλος
Αγιαξ (Ολλανδία)
Αντερλεχτ (Βέλγιο)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Τιμισοάρα (Ρουμανία)

2ος όμιλος
Βαλένθια (Ισπανία)
Λιλ (Γαλλία)
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
Τζένοα (Ιταλία)

3ος όμιλος
Αμβούργο (Γερμανία)
Σέλτικ (Σκοτία)
Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Ραπίντ Βιένης (Αυστρία)

4ος όμιλος
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)
Χέρενφεν (Ολλανδία)
Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία)
Βέντσπιλς (Λετονία)

5ος όμιλος
Ρόμα (Ιταλία)
Βασιλεία (Ελβετία)
Φούλαμ (Αγγλία)
ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)
Ντιναμό Βουκ. (Ρουμανία)
Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)

7ος όμιλος
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
Λάτσιο (Ιταλία)
Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)

8ος όμιλος
Στεάουα Βουκ. (Ρουμανία)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
Τβέντε (Ολλανδία)
Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία)

9ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Εβερτον (Αγγλία)
ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)

10ος όμιλος
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Μπριζ (Βέλγιο)
Παρτιζάν Βελ. (Σερβία)
Τουλούζ (Γαλλία)

11ος όμιλος
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
Κοπεγχάγη (Δανία)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Κλουζ (Ρουμανία)

12ος όμιλος
Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)
Αούστρια Βιένης (Αυστρία)
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)
Νασιονάλ (Πορτογαλία)

Ιδού ο «εκλεκτός»

Ο 23χρονος Βραζιλιάνος μέσος Φερναντίνιο είναι ο «εκλεκτός» του Ολυμπιακού για τη θέση του αριστερού χαφ όπως όλα δείχνουν.

Ο νεαρός άσος της Μπαρουερί φαίνεται να αποτελεί τη λύση για τον τεχνικό των Πειραιωτών Τιμούρ Κετσπάγια ενώ τα ΜΜΕ της Βραζιλίας... μπέρδεψαν τους «αιώνιους» και μιλάνε για συμφωνία με τον Παναθηναϊκό ενώ εννοούν πως οι «ερυθρόλευκοι» τα έχουν βρει με την ομάδα του Φερναντίνιο στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Λατινοαμερικανός μέσος βρισκόταν από καιρό... σημειωμένος στο μπλοκάκι του Κετσπάγια, καθ’ υπόδειξη του Ανδρέα Νινιάδη, αλλά προτού αποφασίσουν να κινηθούν στον Ολυμπιακό ενημερώθηκαν ότι ο παίκτης όδευε στη Χέρτα Βερολίνου. Μια εξέλιξη που ανάγκασε τους Πειραιώτες να κάνουν πίσω, καθώς δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν τους Γερμανούς στο οικονομικό. Ωστόσο όπως φάνηκε το «φλερτ» με τη Χέρτα δεν προχώρησε και το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον νεαρό Φερναντίνιο αναθερμάνθηκε, καθώς και οι αξιώσεις της ομάδας του στο οικονομικό έπεσαν.

Το... αστείο στην υπόθεση του Βραζιλιάνου είναι ότι τα ΜΜΕ της πατρίδας του αναφέρουν τον Παναθηναϊκό ως επόμενο προορισμό του, μπερδεύτοντας τα ονόματα των «αιώνιων», ενώ και η πορτογαλική έκδοση της Wikipedia έχει ήδη καταχωρήσει τον Φερναντίνιο ως «πράσινο», κάτι που δεν μπορεί ασφαλώς να έχει βάση. «Ούτε η Χέρτα, ούτε η Βάσκο Ντα Γκάμα, ούτε η Κορίνθιανς. Ο προορισμός του επιθετικού Φερναντίνιο είναι ο Παναθηναϊκός της Ελλάδας», γράφει και η «globoesporte.com».

«Θέλω να παίξω στην Ευρώπη. Είναι μια πόρτα για μένα προς την Εθνική Βραζιλίας. Οι ευρωπαϊκές ομάδες που ενδιαφέρονται για μένα είναι σε θέση να μου εκπληρώσουν αυτή την επιθυμία. Ταξίδεψα στην Ευρώπη, αλλά για διακοπές, όμως ξέρω ότι η ομάδα μου συζητά με κάποιες ομάδες εκτός Βραζιλίας», δήλωσε πρόσφατα ο Φερναντίνιο, για τον οποίο ενδιαφέρον υπήρξε και από Ατλέτικο Μαδρίτης, Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Το who is who του Φερναντίνιο

Ο Λουίζ Φερνάντο Περέιρα Ντα Σίλβα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, έχει 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Βραζιλίας (σε 22 αγωνιστικές), με τέσσερα γκολ στο ενεργητικό του. Πιο πρόσφατη εμφάνισή του ήταν στη 18η αγωνιστική (89 Αυγούστου), με την Μπαρουερί να κερδίζει χάρη σε δικό του γκολ την Γκρέμιο.
Ο Φερναντίνιο γεννήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας στις 25 Νοεμβρίου του 1985. Χαρακτηρίζεται επιθετικογενής στο παιχνίδι του και είναι αριστεροπόδαρος. Έχει ύψος 1.71 και βάρος 72 κιλά. Προηγούμενες ομάδες του ήταν οι Σεντράλ, Φεροβιάριο, Σίτιζεν.

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Μόνοδρομος η πρόκριση για ΑΕΚ

Η νίκη και η πρόκριση στους ομίλους του Europa League είναι μονόδρομος για την ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει απόψε στις 21:00 τη Βασλούι στο ΟΑΚΑ για τη ρεβάνς του 2-1 του πρώτου αγώνα στο Ιάσιο.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θέλει να δει την ομάδα του βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, ενώ προορίζει για το βασικό σχήμα στους Αραούχο, Καφέ και Σκόκο. Μάλιστα, ο «δαίμονας» θα παίξει στην αγαπημένη του θέση, ως παρτενέρ του Ίσμαελ Μπλάνκο μετά τις νέες αρνητικές εξελίξεις στις σχέσεις του Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον Ράφικ Τζεμπούρ.

Όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντούσκο, ο Τζεμπούρ ζήτησε να μη συμπεριληφθεί στα αγωνιστικά πλάνα του παιχνιδιού, επικαλούμενος πρόβλημα με τα γόνατά του. Ο Μπάγεβιτς τον παρέπεμψε για μαγνητική τομογραφία, η οποία, σύμφωνα με τον Σερβοέλληνα τεχνικό, δεν έδειξε τίποτα. Ο Αλγερινός τέθηκε εκτός αποστολής και, όπως δείχνουν τα πράγματα, αποτελεί ουσιαστικά ξένο σώμα για την «Ένωση».

Στα του παιχνιδιού, η ΑΕΚ θέλει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League για πολλούς λόγους. Το γόητρο είναι ένας από αυτούς. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν θέλουν να περάσουν άλλον ένα χειμώνα ανενεργοί ευρωπαϊκά μετά το περυσινό σοκ του αποκλεισμού από την Ομόνοια πριν καλά καλά μπει ο Σεπτέμβριος. Φυσικά, το οικονομικό είναι ακόμη ένας λόγος για την πρόκριση και στην παρούσα φάση είναι ο πιο σημαντικός λόγος. Αξίζει να σημειωθεί πως, αν η ΑΕΚ προκριθεί στους ομίλους του Europa League, στα ταμεία της θα μπουν τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ευρώ. Πέραν των όσων κερδών μπορούν να έρθουν από εκεί κι έπειτα.

Περαιτέρω, τυχόν αποκλεισμός της ομάδας από τη σαφώς υποδεέστερη και άσημη Βασλούι θα προκαλέσει επιπλέον πτώση στη βαθμολογία της ΑΕΚ στην UEFA, καθιστώντας πλέον πολύ δύσκολη τη θέση της σε μελλοντικές κληρώσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Όσον αφορά στην παρουσία του κόσμου, μέχρι στιγμής οι πωλήσεις είναι τουλάχιστον απογοητευτικές με δεδομένη την κρισιμότητα του παιχνιδιού. Πληροφορίες αναφέρουν τα εισιτήρια που έχουν πωληθεί δεν ξεπερνούν τα 10.000. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη υπάρχει κίνηση στην αγορά των διαρκείας, τα οποία βρίσκονται κοντά στα 17.000.

Υπενθυμίζεται για όσους θελήσουν να μεταβούν στο ΟΑΚΑ απόψε με τον ΗΣΑΠ από την κατεύθυνση της ανόδου πως λόγω έργων τα δρομολόγια σταματούν στη Νέα Ιωνία (ο σταθμός «Ηράκλειο» είναι κλειστός).

Κιτρινόμαυρα… μεταγραφικά

Η ΑΕΚ απέκτησε το βράδυ της Τρίτης τον Βραζιλιάνο με πολωνικό διαβατήριο παίκτη της Λέγκια Βαρσοβίας Ρότζερ Γκερέιρο. Ο παίκτης (18 φορές διεθνής με την εθνική Πολωνίας) αποκτήθηκε έναντι μόλις 250.000 ευρώ, αφού το συμβόλαιό του έληγε τον Δεκέμβριο και προορίζεται για τη θέση τόσο του επιτελικού μέσου όσο και του αριστερού χαφ-εξτρέμ. Οι αποδοχές του, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κυμανθούν στα 350.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως ο παίκτης δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί από την ΑΕΚ λόγω μιας τυπικής εκκρεμότητας γραφειοκρατικής φύσης από πλευράς Λέγκια. Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί πως ο Γκερέιρο έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη φανέλα της πολωνικής ομάδας και ως εκ τούτου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής με την ΑΕΚ, εφ’ όσον οι «κιτρινόμαυροι» περάσουν στους ομίλους του Europa League.

Από εκεί και πέρα, οι ιθύνοντες της ΑΕΚ αναζητούν το νέο «αλάνι» για το κέντρο της άμυνας. Το πολυπόθητο «οκ» έχει αποσπαστεί από τον Άγιαξ για τον 29χρονο Καταλανό πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα Ολεγκέρ, ο οποίος αγωνίζεται τόσο στο κέντρο όσο και στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής. Ο παίκτης έχει υψηλό κασέ (1,2 εκατομμύρια), ενώ η πρόταση της ΑΕΚ είναι 600.000 ευρώ ετησίως πλέον των υψηλών μπόνους. Ανοιχτό παραμένει το θέμα του Γιάχιτς, ενώ στα υπ’ όψιν η «Ένωση» έχει και τον 22χρονο Άρσε.

Την ίδια ώρα, η απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού δείχνει… Ζόνας, καθώς η Γκρέμιο έχει προχωρήσει ήδη στην απόκτηση του αντικαταστάτη του Βραζιλιάνου. Το ιδιοκτησιακό του καθεστώς ανεβάζει το κασέ της μεταγραφής και συνεχίζει να αποτελεί αγκάθι, ενώ οι διοικούντες της ΑΕΚ δεν κλείνουν οριστικά την πόρτα στους Μαρσέλ (Μπενφίκα), αλλά και Μάντζιο. Όσον αφορά τον τελευταίο, μετά το «άδειασμα» του Ντούσαν Μπάγεβιτς προς τον Ράφικ Τζεμπούρ στη συνέντευξη Τύπου, έπαιξε πολύ έντονα το σενάριο ανταλλαγής του με τον Αλγερινό επιθετικό, κάτι που οι πλευρές ΑΕΚ και Παναθηναϊκού ούτε επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν.

Πήρε πλέι μέικερ για την Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού πόιντ γκαρντ Πάτρικ Μπέβερλι. Ο 21χρονος παίκτης υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά και σε πρώτη φάση θα αγωνίζεται μόνο στους αγώνες της Ευρωλίγκα.

Ο ύψους 1,85 καλαθοσφαιριστής την προηγούμενη σεζόν αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας με τη Ντνίπρο και είχε 16,7 πόντους μέσο όρο. Ο νεαρός πλέι μέικερ είχε επιλεγεί στο νούμερο 42 των ντραφτ από τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Ο Μπέβερλι ήταν μέλος της Εθνικής Εφήβων των ΗΠΑ και ήταν πρώτος σε πόντους, ασίστ και κλεψίματα, βοηθώντας τη έτσι να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου το 2007.

Ο Πάτρικ Μπέβερλι σε αριθμούς :

2008-09
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: 16,7π., 193/276 (70%) Β., 124/223 (55%) 2π., 65/171 (38%) 3π., 321 (6,9ρ.), 3,6ασ., 2,2κλ., 1,3τ. σε 46 αγώνες.

2007-08
NCAA: 12,1π., 85/132 (64%) Β., 71/168 (42%) 2π., 65/172 (38%) 3π., 231 (6,6ρ.), 2,4ασ., 1,3κλ., 0,5τ. σε 35 αγώνες.

2006-07
NCAA: 13,9π., 112/138 (73%) Β., 77/162 (47%) 2π., 73/189 (39%) 3π., 156 (4,5ρ.), 3,1ασ., 1,7κλ., 0,4τ. σε 35 αγώνες.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός :

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή Patrick Beverley. Ο 21άχρονος Αμερικανός γκαρντ υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό».

Και τώρα... οι όμιλοι

Την κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ περιμένει πλέον ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε και στον επαναληπτικό αγώνα την Σέριφ με 1-0, με γκολ του Κώστα Μήτρογλου, και έστειλε του Μολδαβούς στο Europa League. Η κλήρωση των ομίλων γίνεται την Πέμπτη.

Ο Ολυμπιακός, όπως αναμενόταν, λοιπόν, σφράγισε το εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ωστόσο, η εμφάνιση του μόνο… Τσάμπιονς δεν ήταν. Κάτι το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά και η αδυναμία της Σέριφ να απειλήσει ουσιαστικά, έκαναν τους παίκτες του Κετσπάγια να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι… χαλαρά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στο 6 σουτ του Λεονάρντο απέκρουσε ο Ναμάσκο και δύο λεπτά αργότερα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είχε κεφαλιά στο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι "απάντησαν" με το τετ-α-τετ του Μπαλιμά στο επόμενο λεπτό και τον Αντώνη Νικοπολίδη να "καθαρίζει" τη φάση. Παρά το δυνατό ξεκίνημα, ο ρυθμός των "ερυθρολεύκων" έπεσε κατακόρυφα με αποτέλεσμα να ακουστούν και κάποιες αποδοκιμασίες από τις εξέδρες.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι το ιδιαίτερο σε ό,τι αφορά το ρυθμό του παιχνιδιού και μόνο το γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 82 κατάφερε να «ζεστάνει» το Καραϊσκάκη, το οποίο νωρίτερα είχε «παγώσει» από τον τραυματισμό του Γκαλέτι. Ο Αργεντίνος έπαθε θλάση και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 2-3 εβδομάδες απουσίας

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)

Κίτρινες: Ροντρίγκες, Κούτσουκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τιμούρ Κετσπάγια): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοβ, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Κ. Παπαδόπουλος (46΄ Λεντέσμα), Ντουντού (62΄ Ντιόγκο), Λεονάρντο, Μαρέσκα, Γκαλέτι (65΄ Γκαλίτσιος), Μήτρογλου

ΣΕΡΙΦ ΤΙΡΑΣΠΟΛ (Αντρέι Σασνίτσκι): Ναμάσκο, Τσίνια, Ταρκνισβίλι, Ντα Κόστα, Ροντρίγκες, Κορνέενκοφ, Αρμπάνας, Ρουαμπά, Μπαλίμα (82΄ Βολκόφ), Ντιεντιού (58΄ Σουβόροφ), Ερόκιν (65΄ Κούτσουκ)

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Τεν Κάτε: «Μπορούμε να πάμε στον τελικό!»

Θετικά στοιχεία από τα παιχνίδια που έκανε ο Παναθηναϊκός με την Ατλέτικο Μαδρίτης διέκρινε ο Χενκ Τεν Κάτε που είναι της άποψης ότι η ομάδα του μπορεί να φτάσει στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ! Ο Ολλανδός έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των «πρασίνων» και με βάση τις τελικές προσπάθειες θεωρεί ότι αδικείται από το αποτέλεσμα.

Ο Τεν Κάτε στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

Στην εικόνα του ματς: «Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, όταν όμως δέχεσαι ένα γκολ, ειδικότερα αυτογκόλ, τότε πέφτεις. Ωστόσο, η ομάδα συνήλθε γρήγορα και αυτό φάνηκε με τις τρεις – τέσσερις ευκαιρίες που χάσαμε. Είχαμε περισσότερες τελικές προσπάθειες, και πιστεύω πως μας αδικεί το αποτέλεσμα του α' μέρους».

Στην απόδοση της ομάδας: «Η απόδοση ήταν καλή και πιστεύω πως οι παίκτες μου είχαν πάθος, τα έδωσαν όλα και αν κοιτάξει κανείς τις ευκαιρίες μας, τότε θα έβλεπε πως μπορούσαμε να σκοράρουμε τρία γκολ. Παίξαμε έξυπνα, προβληματίσαμε την Ατλέτικο, ακόμα και με δέκα παίκτες είχαμε φάσεις για να κάνουμε γκολ. Η ομάδα στάθηκε καλά και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε τέτοιες έδρες, κάθε λάθος, κάθε κόκκινη κάρτα μπορεί να σου στοιχίσει».

Στην ...ατυχία: «Πιστεύω πως ήμασταν άτυχοι τόσο στο πρώτο παιχνίδι όσο και στο δεύτερο. Αν ήμασταν πιο τυχεροί θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί στους ομίλους».

Σε ποδοσφαιριστές της ομάδας: «Δυο φορές είδα τον Λάζαρο να μπαίνει πολύ καλά μέσα στο γήπεδο, ο Νίνης τα πήγε καλά, το ίδιο και ο Δάρλας, ο Γκάμπριελ ήταν πολύ καλός ως δεξιός μπακ, ενώ ο Λέτο ήταν ο καλύτερος του γηπέδου».

Στη συνέχεια των υποχρεώσεων: «Υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία, δεν αντιμετωπίζουμε κάθε εβδομάδα τέτοιες ομάδες. Η ομάδα βγήκε κερδισμένη από αυτά τα ματς, μάθαμε πράγματα από τον μεγάλο αντίπαλό μας. Κόντρα σε τέτοιες ομάδες μπορείς να υποστείς μεγάλες ήττες, εμείς όμως θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Αυτές οι εμφανίσεις μας θα μας βοηθήσουν για το πρωτάθλημα, την Ευρώπη και πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε στον τελικό του Europa League»

Τέλος όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να κάνει μια μετεγγραφή ο Παναθηναϊκός, ο Ολλανδός απάντησε στην αρχή με χιούμορ:

«Τώρα θα πάρω τον πρόεδρο να ζητήσω (σ.σ γέλια). Αυτό το θέμα χρειάζεται προσοχή. Δεν είναι να πάρουμε μεταγραφή για την μεταγραφή. Πρέπει να ξέρουμε τι παίκτη θέλουμε, για ποιά θέση και για τι πράγμα τον θέλουμε».

Οι παίκτες

Κώστας Κατσουράνης: «Προσπαθήσαμε αλλά δεν μπορούσαμε. Η Ατλέτικο μετά το πρώτο γκολ δεν κυνηγούσε τίποτα. Οι παίκτες της άλλαζαν την μπάλα με ευκολία. Αποκλειστήκαμε δίκαια, από μια ομάδα που βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και είναι πιο ποιοτική. Στο σημερινό παιχνίδι έπαιξε καθοριστικό ρόλο το γκολ που δεχθήκαμε καθώς στόχος μας ήταν να διατηρήσουμε το μηδέν. Το γκολ μας έκοψε τα πόδια και μας έριξε ψυχολογικά. Αυτό φάνηκε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν απογοητευόμαστε και συνεχίζουμε σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ»

Σωτήρης Νίνης: «Σίγουρα ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι και το γκολ που δεχτήκαμε στο 3’ μας έκοψε τα πόδια. Στη συνέχεια ισορροπήσαμε το παιχνίδι και θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ. Στόχος μας ήταν να κρατήσουμε τον έλεγχο και να βγούμε μπροστά όταν θα βρίσκαμε τους χώρους. Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πει να βγούμε μπροστά αλλά τελικά δεν βγήκε αυτό. Δεν είναι ότι δεν το θέλαμε. Κοιτάμε τη συνέχεια κρατάμε τα λάθη και θα προσπαθήσουμε να μην τα επαναλάβουμε».

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Όλοι γνωρίζαμε ότι τα πράγματα δεν θα ήταν εύκολα. Από ατυχία δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ. Η Ατλέτικο είναι πολύ καλή ομάδα και όταν έχεις το σκορ εις βάρος σου από το πρώτο παιχνίδι, όλη αυτή η κατάσταση, τα πράγματα τα δυσκολεύει πολύ», τόνισε ο επιθετικός του «τριφυλλιού» και κατέληξε αναφερόμενος στις πολλές ευκαιρίες που χάθηκαν. Δε γίνεται σε όλα τα παιχνίδια να κάνεις δύο ευκαιρίες και να πετυχαίνεις πάντα γκολ. Ο Παναθηναϊκός είναι μία έμπειρη ομάδα και δε χρειάζεται να πάρει κάτι από αυτά τα δύο παιχνίδια και ευελπιστούμε στο Γιουρόπα Λιγκ να πάμε καλά».

Χάθηκε το όνειρο

Το όνειρο της πρόκρισης ουσιαστικά είχε χαθεί από την Αθήνα και το ζητούμενο ήταν μια «ευρωπαϊκή» εμφάνιση από τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς, δεν έγινε ούτε αυτό και ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης και θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια στους ομίλους του Europa League.

Ουσιαστικά η μοίρα του Παναθηναϊκού ήταν προδιαγεγραμμένη, μετά την ήττα 3-2 στον πρώτο αγώνα του ΟΑΚΑ. Η ελληνική ομάδα ταξίδευσε στη Μαδρίτη έχοντας στο μυαλό ένα "θαύμα", όμως και αυτές οι σκέψεις διαλύθηκαν μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Λουκάς Βύντρα, στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα από γύρισμα του Φορλάν, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Από το σημείο εκείνο, η Ατλέτικο "έσβησε τις μηχανές", κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός. Στο 20΄ ο Σισέ έφυγε στην "πλάτη" της άμυνας των γηπεδούχων, όμως τον πρόλαβε ο Χουανίτο και τον υποχρέωσε να κάνει ένα "άψυχο" σουτ, που κατέληξε στα χέρια του Ασένχο.

Στο 45΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Λέτο, ο Βύντρα βρέθηκε εντελώς μόνος στη μικρή περιοχή, όμως η κεφαλιά του έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Πολύ κακό θέαμα παρουσίασαν οι δύο ομάδες, στο δεύτερο ημίχρονο που -αποδείχθηκε πως έγινε γιατί... έπρεπε να γίνει. Οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να παίζουν σε ρυθμό "ρελαντί", ενώ ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να πιέσει για να αποχαιρετήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Όλα αυτά έως το 71΄, βέβαια, όταν ο Σισέ αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα, για μαρκάρισμα με τα δύο πόδια στον Πάουλο Ασουνσάο. Αδικαιολόγητος ο εκνευρισμός του Γάλλου, αλλά και των υπόλοιπων "πρασίνων", που δέχθηκαν ακόμα πέντε κίτρινες κάρτες, όλες στο β΄ ημίχρονο. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 83΄ ο Σέρχιο Αγουέρο με ατομικό προσπάθεια και τη μπάλα να φεύγει μέσα από τα χέρια του Γκαλίνοβιτς.

Η Ατλέτικο να περιμένει πλέον την κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, το απόγευμα της Πέμπτης. Την επομένη, ο Παναθηναϊκός θα μάθει τους αντιπάλους του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαιτητής: Πίτερ Φινκ (Ολλανδία)

Κόκκινη: Σισέ (72΄)

Κίτρινες : Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαριέγκι

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Άμπελ Ρεσίνο): Ασένχο, Αντόνιο Λόπεθ, Χάιτινχα, Φορλάν (82΄ Χουράδο), Αγουέρο, Μάξι Ροντρίγκες, Ασουνσάο, Χουανίτο, Ουιφαλούσι, Σιμάο Σαμπρόσα (86΄ Ρέγες), Ραούλ Γκαρθία (61΄ Κλέμπερ Σαντάνα)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν (52΄ Σαλπιγγίδης), Σαριέγκι, Νίνης (63΄ Χριστοδουλόπουλος), Σισέ, Λέτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκάμπριελ, Δάρλας, Βύντρα, Κατσουράνης (87΄ Σιμάο Μάτε Τζούνιορ)

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Πλήρης η ΑΕΚ κόντρα στη Βασλούι

Κανονικά συνεχίζει την προετοιμασία της η ΑΕΚ εν όψει της ρεβάνς με τη Βασλούι για τα προκριματικά του Europa League. Καφές, Σκόκο, Άλβες και Γεωργέας ολοκλήρωσαν χωρίς πρόβλημα την προπόνηση της Δευτέρας και τέθηκαν στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός είχε κάθε λόγο να χαμογελάει μετά από την εξέλιξη αυτή, καθώς προορίζει για το βασικό σχήμα τους Καφέ, Σκόκο και Άλβες για τον αγώνα της Πέμπτης. Όσον αφορά τον Γεωργέα, αυτός πιθανότατα θα κάτσει στον πάγκο, αφού για το δεξί άκρο της άμυνας προκρίνεται ο νεοαποκτηθείς Αραούχο.

Ήρθε ο Νέμεθ

Όσον αφορά στα μεταγραφικά, ο Κρίστιαν Νέμεθ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, ενώ η μετακίνησή του στην ΑΕΚ ανακοινώθηκε επίσημα από την ιστοσελίδα της Λίβερπουλ. Η σχετική καταχώρηση κάνει, μάλιστα, λόγο για τη συμμετοχή του 20χρονου στις περιοδείες της Λίβερπουλ στην Ασία και την Ελβετία, αναφέροντας και τα δύο τέρματα που πέτυχε στη νίκη των «κόκκινων» με 5-0 επί της Σιγκαπούρης.

Ο Νέμεθ έχει κάνει κανονικά προετοιμασία με το βρετανικό σύλλογο και θεωρείται έτοιμος να προσφέρει στη νέα του ομάδα. Λογικά δεν θα χρησιμοποιηθεί κόντρα στη Βασλούι, ωστόσο θα δώσει το παρών στο κυριακάτικο ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Πλούσια τα μεταγραφικά

Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ κοιτάζει για την περαιτέρω ενίσχυση της επιθετικής της γραμμής. Τα μετρητά από την πώληση του Σωτήρη Κυργιάκου έχουν ήδη καταβληθεί και ο «Δικέφαλος» ετοιμάζεται για τις επόμενες μεταγραφικές του κινήσεις.

Η «Ένωση» βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον 25χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό της Γκρέμιο Ζόνας, προκειμένου να αντικατασταθεί ο Ράφικ Τζιμπούρ (συμμετείχε στην προπόνηση της Δευτέρας με τη β’ ομάδα). Ο Ζόνας μετρά στην τρέχουσα σεζόν ήδη 8 γκολ σε 18 εμφανίσεις, όμως είναι περίπλοκο το θέμα της ιδιοκτησίας του, αφού το 50% των δικαιωμάτων του ανήκει μέχρι το Δεκέμβριο του 2010 στη Γκρέμιο και το υπόλοιπο στη Σάντος και σε εταιρία μάνατζερ. Η συμμετοχή, λοιπόν, τριών πλευρών στα δικαιώματα του παίκτη ανεβάζει αρκετά την τιμή του. Ο ίδιος, πάντως, αν και δήλωσε πως δε γνωρίζει τίποτα για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο εξωτερικό, εφ’ όσον υπάρξει η σχετική ικανοποιητική πρόταση.

Παράλληλα, συνεχίζεται το «σαφάρι» για την απόκτηση ενός αμυντικού. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θέλει τον Γιάχιτς του Άρη, όμως οι Θεσσαλονικείς δεν ρίχνουν τις απαιτήσεις τους κάτω από τη ρήτρα αποδέσμευσης των 900.000 ευρώ, την ώρα που η ΑΕΚ δεν δίνει πάνω από 500.000. Το μόνο ατού της ΑΕΚ είναι πως ο παίκτης δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του και πως δεν πρόκειται να βρεθεί εύκολα ομάδα που θα είναι διατεθειμένη να δώσει το ποσό της ρήτρας για να τον αποκτήσει.

Σε περίπτωση που το θέμα με τον Γιάχιτς μείνει στάσιμο, στην ΑΕΚ κοιτάζουν και προς τη μεριά του Ολεγκέρ, τον οποίο ο Άγιαξ έχει βάλει στη λίστα των προς παραχώρηση παικτών. Ο 29χρονος πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα θα μπορούσε άνετα να παίξει στην ΑΕΚ, αλλά το κασέ του φτάνει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ, ποσό σχεδόν απαγορευτικό για τα δεδομένα της ομάδας.

Επίσης, πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονο «φλερτ» της ΑΕΚ με τον μεσοεπιθετικό της Λέγκια Ρότζερ Γκερέιρο. Ο 27χρονος Βραζιλιάνος έχει πολωνικό διαβατήριο (έχει 18 συμμετοχές με την εθνική Πολωνίας) και αγωνίζεται τόσο ως επιτελικός όσο και ως δεξί χαφ.

Εν τω μεταξύ, μάλλον ως απίθανο χαρακτηρίζουν από την ΑΕΚ το σενάριο ανταλλαγής του Περπαρίμ Χετεμάι με τον Γιουσούφ Χέρσι της Τβέντε. Οι Ολλανδοί ζήτησαν τον Φινλανδό μέσο της ΑΕΚ, προσφέροντας ως αντάλλαγμα τον Χέρσι, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Αιθιοπία, αλλά έχει ολλανδικό διαβατήριο. Η πρόταση των Ολλανδών δεν αναμένεται να τύχει θετικής απάντησης, καθώς ο Μπάγεβιτς ποντάρει στη συμβολή του Χετεμάι, κάτι που έδειξε και στα τέλη της προηγούμενης σεζόν.

Τέλος, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Νέιθαν Μπερνς θα δοθεί δανεικός, προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, αλλά και να αδειάσει θέση ξένου στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ.

Η Ρεάλ «σήκωσε» το τρόπαιο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»

Η Ρεάλ Μαδρίτης, τη Δευτέρα το βράδυ, κέρδισε με 4-0 τη φιλοξενούμενη Ρόζεμποργκ και κατέκτησε για 5η συνεχόμενη φορά το τρόπαιο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» το οποίο ήταν συνολικά το 20ο στην ιστορία της.

Η «Βασίλισσα» απέδωσε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όμορφο ποδόσφαιρο και προηγήθηκε στο 12ο λεπτό όταν ο Καρίμ Μπενζεμά στόπαρε τη μπάλα με το τακουνάκι μέσα στην περιοχή και πλάσαρε υποδειγματικά. Στο 26’ σημειώθηκε το πιο εντυπωσιακό γκολ του παιχνιδιού. Ο Λασανά Ντιαρά, αφού πέρασε έναν αμυντικό, σούταρε από μακρινή απόσταση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι Νορβηγοί, αμέσως μετά τη σέντρα, ο Μπενζεμά «ξαναχτύπησε» και έγραψε το 3-0.

Στο 2ο ημίχρονο ο προπονητής των «μερένχες», Μανουέλ Πελεγκρίνι, πραγματοποίησε πολλές αλλαγές. Το σκορ έκλεισε ο Ραούλ στο 55ο λεπτό, με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς είναι ο αποχαιρετισμός των οπαδών της Ρεάλ στον Μίτσελ Σαλγκάδο, ο οποίος λύγισε και ξέσπασε σε λυγμούς, αλλά και η επιστροφή των Ρούντ φαν Νίστελροοϊ και Μαχαμαντού Ντιαρά μετά από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμών.

Ο Σαντιάγο Μπερναμπέου διετέλεσε πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης από το 1943 έως το 1978 και συνδύασε το όνομά του με την πιο επιτυχημένη περίοδο του ισπανικού συλλόγου.

Αρης: Στη Θεσσαλονίκη οι Κλαρκ, Ρίτσαρντσον

Δύο αφίξεις περιλάμβανε η σημερινή μέρα στο «στρατόπεδο» του Αρη. Ο λόγος για τον Κίντρεν Κλάρκ και τον Τζέρεμι Ρίτσαρντσον, που έφτασαν στην Θεσσαλονίκη και έγιναν δεκτοί από τους ανθρώπους του Αρη.

Ο Κίντρεν Κλάρκ ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος που επέστρεφε σε γνώριμα γι΄αυτόν λημέρια και, μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που τον περίμεναν, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην Θεσσαλονίκη και εύχομαι τη νέα χρονιά να πετύχουμε ό,τι δεν πετύχαμε πέρσι. Να κερδίσουμε δηλαδή την συμμετοχή μας στην Ευρωλίγκα Αυτός ήταν ο βασικός μας στόχος και τότε. Μπορεί να μην συνέβη με τον τρόπο που θέλαμε, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα είμαστε εκεί φέτος.

Έχουμε έναν μήνα μπροστά μας μέχρι την έναρξη των αγώνων και πρέπει μέσα από την σκληρή δουλειά που θα κάνουμε στις προπονήσεις να γίνουμε καλύτεροι, να αυξήσουμε τον βαθμό ετοιμότητάς μας για τα συγκεκριμένα παιχνίδια με το Μαρούσι. Θα παλέψουμε για το καλύτερο προκειμένου να προκριθούμε στην δεύτερη φάση των προκριματικών και να πλησιάσουμε ακόμα πιο κοντά στην παρουσία μας στους ομίλους της Ευρωλίγκα. Ο μεγάλος στόχος είναι να τα καταφέρουμε στην δεύτερη ευκαιρία που μας παρουσιάζεται».

Ερωτηθείς να απαντήσει για το αν γνωρίζει τους νεοφερμένους Αμερικανούς της ομάδας με τους οποίους θα είναι συμπαίκτης, δήλωσε: «Ξέρω προσωπικά τον Κέρτις Στίνσον, γιατί είναι ένα παιδί της Νέας Υόρκης και μεγαλώσαμε μαζί. Είναι πολύ ταλαντούχος και μπορεί να βοηθήσει αρκετά την ομάδα. Έχουμε επίσης και δύο παιδιά που έπαιξαν στο ΝΒΑ, όπως ο Τζέρεμι Ρίτσαρντσον και ο ’ϊρα Νιουμπλ, οπότε το μόνο που μένει είναι να βρεθούμε όλοι μαζί στο γήπεδο και να γίνουμε ομάδα με όλη την σημασία της λέξης».

Για τους Νίκο Χατζηβρέττα και Δήμο Ντικούδη, τους οποίους γνωρίζει καλά, καθώς τους έχει αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές κατά την διάρκεια της θητείας του στο ελληνικό πρωτάθλημα, παρατήρησε: «Πρόκειται για δύο μεγάλους παίκτες. Ό,τι και να πω γι΄αυτούς θα είναι λίγο. Έχουν κατακτήσει την Ευρωλίγκα και με την παρουσία τους θα προσδώσουν αρκετή εμπειρία στην ομάδα και ελπίζω ότι θα μας βοηθήσουν για να πορευτούμε προς την σωστή κατεύθυνση».

Ο Κλάρκ έκανε λόγο για το πόσο σημαντικό είναι να αποκτήσει η ομάδα την απαιτούμενη χημεία που χρειάζεται, καθώς το ρόστερ της περιλαμβάνει αρκετά νέα πρόσωπα. «Το παν είναι να έχουμε καλή χημεία. Γι΄αυτό κάνουμε προετοιμασία, προκειμένου να γίνουμε ένα καλό σύνολο, το οποίο έχοντας αποκτήσει την κατάλληλη χημεία, θα μπορεί να κερδίζει», υποστήριξε, ενώ για τους αγώνες με το Μαρούσι στους προκριματικούς γύρους της Ευρωλίγκα τόνισε: «Ανυπομονώ να μπω στο παρκέ και να παίξουμε τα δύο παιχνίδια με το Μαρούσι για τα προκριματικά της Ευρωλίγκα και να φθάσουμε πιο κοντά στην παρουσία μας στους ομίλους. Αυτό είναι που θέλω. Γι΄αυτό ζω. Είναι ακόμη μία πρόκληση που παρουσιάζεται μπροστά μου και λατρεύω τις προκλήσεις».

Ο Αμερικανός γκάρντ έδειξε επίσης να είναι ενημερωμένος για τις διακρίσεις ενός από τους συμπαίκτες του στον Αρη. Ο λόγος για τον Κώστα Παπανικολάου, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το χρυσό με την αντίστοιχη των Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό, ενώ τώρα διεκδικεί μία θέση στην δωδεκάδα της Εθνικής Ανδρών: «Παρακολούθησα μερικούς αγώνες, αλλά όχι όλους. Είναι ένα εκπληκτικό παιδί, που διαθέτει πολύ ταλέντο και μπορεί να φτάσει ψηλά. Είναι επίσης μεγάλη τιμή για εκείνον να παίζει στην Εθνική ομάδα Ανδρών της Ελλάδας».

Από την άλλη πλευρά, η κούραση στο πρόσωπο του Τζέρεμι Ρίτσαρντσον ήταν εμφανής. Λογικό, όμως, καθώς ήταν η πρώτη φορά για τον πρώην φόργουορντ των Ορλάντο Μάτζικ που διέσχιζε τον Ατλαντικό Ωκεανό. Οι στόχοι που φιλοδοξεί, ωστόσο, να πετύχει αγωνιζόμενος με την κίτρινη φανέλα είναι υψηλοί και δεν δίστασε να πει ότι: «Ήρθα προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει κάποιον τίτλο και θα κάνω ό,τι μπορώ για να την βοηθήσω να έχει μία πετυχημένη σεζόν».

Για το αν δυσκολεύτηκε να αφήσει το ΝΒΑ, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα για λογαριασμό του Αρη, δήλωσε: «Ήταν πολύ δύσκολο, διότι ήθελα να παραμείνω στο ΝΒΑ, αλλά νιώθω ότι βρίσκομαι στην καλύτερη πόλη και σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Αρης».

Όσο για το τι γνωρίζει σχετικά με τη νέα του ομάδα, απάντησε: «Αυτό που ξέρω για τον Αρη είναι ότι πρόκειται για μία ομάδα με παράδοση στο να κερδίζει και θέλω από την πλευρά μου να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ, προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η παράδοση».

Ο Τζέρεμι Ρίτσαρντσον μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον έτερο πρώην NBAer του Αρη, τον ’ϊρα Νιουμπλ: «Δεν τον έχω συναντήσει, τον έχω δει όμως να παίζει.

Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του και πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε καλά μαζί και να συνθέσουμε ένα καλό δίδυμο».

Ο φετινός φιναλίστ των τελικών του ΝΒΑ με τους Ορλάντο Μάτζικ, ερωτηθείς για το αν αποδέχεται τον τίτλο του ηγέτη στον Αρη, υπογράμμισε: «Σε όλη μου την ζωή ήμουν ηγέτης. Τα τρία χρόνια που αγωνίστηκα στο ΝΒΑ με έκαναν να είμαι απόλυτα έτοιμος για τούτη την πρόκληση που παρουσιάζεται μπροστά μου. Θα κάνω τα πάντα προκειμένου να αποτελέσω τον ηγέτη της ομάδας και να την βοηθήσω να κερδίζει».

Όσο για το αν θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα προσαρμογής, προκειμένου να εγκλιματιστεί πλήρως στον τρόπο που παίζεται το μπάσκετ στην Ευρώπη, δήλωσε: «Ασφαλώς και θα χρειαστώ κάποιο χρονικό διάστημα προσαρμογής, αλλά είμαι ένας παίκτης που μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε κατάσταση. Είναι νωρίς να μιλήσουμε τώρα με βεβαιότητα για την ετοιμότητα της ομάδας ενόψει Ευρωλίγκα, αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για τα συγκεκριμένα παιχνίδια».

Αύριο ο Κίντρεν Κλάρκ θα περάσει από τον καθιερωμένο ιατρικό έλεγχο, ενώ μία ημέρα αργότερα θα κάνουν το ίδιο ο Τζέρεμι Ρίτσαρντσον και ο Κέρτις Στίνσον.

Τέλος, οι τρεις Αμερικανοί παίκτες του Αρη θα υποβληθούν σε εργομετρικό έλεγχο την Τετάρτη (26/08).

Ο Σιλβίνιο στη Μάντσεστερ Σίτι

Ύστερα από τις μεταγραφές παικτών όπως οι Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ και Κάρλος Τέβες για την ενίσχυση της «γραμμής κρούσης», η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι αποφάσισε να στρέψει την προσοχή της και στα μετόπισθεν, εντάσσοντας στο δυναμικό της και έναν αμυντικό.

Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο Σιλβίνιο, ο οποίος υπέγραψε σήμερα μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «πολίτες». Ο 35χρονος αριστερός οπισθοφύλακας, ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα, προτού μείνει ελεύθερος, επιστρέφει στην πρέμιερσιπ, καθώς το διάστημα 1999-2001 φόρεσε τη φανέλα της ’ρσεναλ.

Οι «σίτιζενς» αναμένεται να αποκτήσουν ακόμη έναν αμυντικό, καθώς έχουν έρθει σε συμφωνία με την Έβερτον για την απόκτηση του Τζολίον Λέσκοτ.

Τεν Κάτε: Στο ποδόσφαιρο γίνονται θαύματα

Η αποστολή του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη είναι εξαιρετικά δύσκολη, ωστόσο ο Χενκ Τεν Κάτε δεν χάνει την ελπίδα του. Ο Ολλανδός τεχνικός τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν συχνά… θαύματα.

Αναλυτικά, ο Ολλανδός προπονητής, δήλωσε:

«Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν και πολλές φορές συμβαίνουν και θαύματα. Σίγουρα η Ατλέτικο παίζει μπροστά στο κοινό της, όμως εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε για το καλύτερο».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν την Αττική τις τελευταίες ημέρες, υπογράμμισε: «Το θέμα με τις φωτιές δεν είναι μόνο ψυχολογικό. Κάποιοι παίκτες μας έχουν και τα σπίτια τους δίπλα στις πληγείσες περιοχές. Χθες πάλι δεν καταφέραμε να προπονηθούμε, εξαιτίας της ατμόσφαιρας και όπως μας συνέστησαν οι γιατροί μας και γι' αυτό υπάρχει επιπρόσθετος εκνευρισμός».

Τέλος για τα πλάνα του, είπε: «Αν απαντήσω για το ποια τακτική θα ακολουθήσω, καλύτερα να μιλήσω κατευθείαν με τον Ρεσίνο και να του το πω.

Η απουσία του Καραγκούνη είναι πολύ σημαντική, γιατί είναι ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες μας στο Τσάμπιονς Λιγκ Βέβαια υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στην ομάδα, που μπορεί να μην έχουν την εμπειρία του, έχουν όμως καρδιά...»

Ολυμπιακός:Την Τετάρτη ενσωματώνεται ο Μαυροκεφαλίδης

Από εργομετρικά τεστ και αιματολογικές εξετάσεις θα περάσουν αύριο οι Βασιλόπουλος, Σλούκας και Μιλόσεβιτς στον Ολυμπιακό, ενώ την Τετάρτη ενσωματώνεται στις προπονήσεις ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που χθες αποχαιρέτισε την Εθνική ανδρών και αφοσιώνεται στην ομάδα του Πειραιά.

Το τεχνικό τιμ θα έχει στη διάθεσή του την Τετάρτη, εκτός από τον Μαυροκεφαλίδη και Βασιλόπουλο, Μιλόσεβιτς, Σλούκα, Καραθανάση, Γιαννόπουλο καθώς και τους Aγγελο Σιαμανδούρα και Βασίλη Γιαννουλάκο. Οι δυο τελευταίοι θα είναι στις προπονήσεις του Ολυμπιακού έως και τις 24 Σεπτεμβρίου για να καλύψουν τα κενά που έχουν αφήσει οι διεθνείς και να βοηθήσουν στο να γίνει καλύτερη προπόνηση για τους υπόλοιπους παίκτες.

Ουσιαστικά, ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του στις 26 Σεπτεμβρίου στο ΣΕΦ, ενώ η αναχώρηση για το Καρπενήσι όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ορίστηκε για τις 14 και όχι τις 15 Σεπτεμβρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Οι "ερυθρόλευκοι" θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 24 Σεπτεμβρίου.

Στις 22/9 και 24/9 ο Ολυμπιακός θα δώσει δυο φιλικά με την ομάδα των Τρικάλων στο Καρπενήσι, ενώ την 1η Οκτωβρίου θα αντιμετωπίσει σε φιλικό κεκλεισμένων των Θυρών την ομάδα του Περιστερίου. Ο Ολυμπιακός αναζητά αντίπαλο για δυο ακόμη φιλικά στις 3 και 5 Οκτωβρίου.

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε Μαρίνο


Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του νεαρού Στέργου Μαρίνου από τον Ατρόμητο. Ο 22χρονος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με τους «πράσινους», στους οποίους πάντως θα ενταχθεί κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου (έναρξη συμβολαίου την 1/1/2010), καθώς μέχρι τότε θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ομάδα του Περιστερίου.

ΠΑΟΚ: Αποχώρησαν από την προπόνηση Κονσεϊσάο και Σορλέν

Μια προπόνηση με δυο αποχωρήσεις όμως, περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο αποχώρησε από την προπόνηση με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί αύριο.

Παράλληλα ο Ολιβιέ Σορλέν δοκίμασε να μπει στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων με την υπόλοιπη ομάδα, δεν ήταν 100% έτοιμος και προτιμήθηκε να αποχωρήσει. Αυτό σημαίνει πως ο Γάλλος μέσος δεν προλαβαίνει τον αγώνα της Πέμπτης στην Ολλανδία και θα αποκλειστεί της αποστολής που θα συγκροτηθεί αύριο και θα ταξιδέψει μεθαύριο.

Ο Αμπουμπακάρι υποφέρει από διάστρεμμα και αναμένεται αύριο ή μεθαύριο να ξεκινήσει τρέξιμο οπότε και αυτός θα μείνει στη Θεσσαλονίκη. Τέλος οι Σνάουτσνερ και Αραμπατζής ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Κοντρέρας παραμείνει εκτός προπονήσεων λόγω της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Πανιώνιος: Διευκρινίσεις για τα εισιτήρια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Πανιώνιος, με σκοπό να ενημερώσει γύρω από τα εισιτήρια του αναβληθέντα χθεσινού αγώνα με τον ΠΑΟΚ, για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «O Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ γνωστοποιεί σε όσους φιλάθλους του είχαν προαγοράσει εισιτήριο για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ότι τα εισιτήρια αυτά ισχύουν κανονικά για όποτε ορισθεί να διεξαχθεί ο αναβληθέντας αγώνας. Η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα θα ορισθεί από τη Super League. Αν κάποιος φίλαθλος δεν μπορεί ή δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει τον αγώνα τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής, όποτε αυτή ορισθεί, μπορεί να επικοινωνήσει με την ΠΑΕ και να του επιστραφεί στο ακέραιο το αντίτιμο του εισιτηρίου που έχει πληρώσει. Θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση επ΄ αυτού μόλις ανακοινωθεί επίσημα η νέα ημέρα διεξαγωγής του αγώνα».

ΠΑΟ: Ελπίζοντας για το... θαύμα

Χωρίς τον τραυματία Γιώργο Καραγκούνη, ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει -το βράδυ (21.45, Mega)- το θαύμα της ανατροπής του 2-3 κόντρα στην Ατλέτικο στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Οι «πράσινοι» βέβαια συνειδητοποιούν τις τεράστιες δυσκολίες της αποστολής τους, όχι μόνο επειδή χρειάζονται νίκη με δύο γκολ διαφορά, αλλά και διότι απέναντί τους έχουν μία εξαιρετική ομάδα, η οποία έδειξε στο πρώτο ματς ότι βρίσκεται μια ταχύτητα πάνω από οποιαδήποτε ελληνική.

Παρόλα αυτά, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, έδειξε συγκρατημένα αισιόδοξος: «Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Πιστεύω ότι όλα μπορούν να γίνουν Σε αυτό το παιχνίδι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πάμε στο “Καλντερόν” και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Αν πάρουμε την πρόκριση θα είναι κάτι το φανταστικό αν όμως δεν τα καταφέρουμε θα ξέρουμε ότι θα έχουμε δώσει τον καλύτερο μας εαυτό. Θα πάμε εκεί και θα παίξουμε στα ίσια την Ατλέτικο. Αν παίξεις σε αυτό το γήπεδο μόνο άμυνα θα έχεις πρόβλημα. Ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο θα ήταν ότι καλύτερο γιατί αν έρθει μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Από εμάς εξαρτάται να παίξουμε όπως στο πρώτο ματς και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε αυτή τη φορά».

Από πλευράς ενδεκάδας, ο Χενκ Τεν Κάτε πιθανότατα θα παίξει με τρία αμυντικά χαφ (Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη, Σιμάο), με τον Λέτο αριστερά, δεξιά τον Σαλπιγγίδη και προωθημένο τον Σισέ. Δεν αποκλείεται ωστόσο να προτιμηθεί και πάλι ο Ζιλμπέρτο για το κέντρο της άμυνας, ενώ αναμένεται να επανέλθει ο Σπυρόπουλος στο αριστερό άκρο.

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Τζάμπολ απόψε για το «Ακρόπολις»

Το καθιερωμένο πλέον τουρνουά «Ακρόπολις» ξεκινά απόψε και αναμένεται να αποτελέσει το πιο σημαντικό δείγμα γραφής κυρίως της Εθνικής Ελλάδα, αλλά και των υπόλοιπων συμμετεχόντων (Σερβία, Ρωσία, Λιθουανία) εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Το πρώτο τζάμπολ θα γίνει στις 19:00 στο κλειστό του ΟΑΚΑ με αντιπάλους τη Ρωσία και τη Λιθουανία, ενώ στις 21:45 η νέα Εθνική του Γιόνας Καζλάουσκας κοντράρεται με τη Σερβία του «δικού μας» Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Καζλάουσκας θέλει να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες της «επίσημης αγαπημένης», αλλά και να… ξεσκαρτάρει το υλικό που έχει στα χέρια του. Ήδη ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης «κόπηκε» από το γαλανόλευκο ρόστερ και εκ των 14 παικτών που έχουν απομείνει θα «κοπούν» άλλοι 2, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική δωδεκάδα που θα ταξιδέψει στην Πολωνία το Σεπτέμβριο. Το «Ακρόπολις» θα αποσαφηνίσει πολλά ως προς το συγκεκριμένο θέμα.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε πως «είναι πολύ καλό πριν από το Ευρωμπάσκετ να έχουμε ένα τόσο δυνατό τουρνουά, με πολύ ισχυρές ομάδες. Πολλές ομάδες δεν θα έχουν το καλύτερο δυνατό ρόστερ, αλλά αυτό συμβαίνει συχνά μετά από μία ολυμπιακή χρονιά. Το ίδιο ισχύει και για μας, αλλά έχουμε μία νέα γενιά πολύ καλών και ταλαντούχων παικτών. Η ελληνική ομάδα στόχο έχει να είναι πάντα πολύ ισχυρή και να διεκδικεί τις υψηλότερες θέσεις κάθε διοργάνωσης».

Για όσους επιθυμούν να βρεθούν στο πλευρό της Εθνικής μας υπενθυμίζεται πως εισιτήρια του «Ακρόπολις» διατίθενται στα γραφεία της ΕΟΚ (Κηφισίας 37 ΟΑΚΑ - τηλέφωνο: 2106813066) από τις 09:00 μέχρι την έναρξη των αγώνων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους και από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ από τις 18:00.

Προορισμός Μαδρίτη με στόχο το... ανέφικτο

Το όνειρο της πρόκρισης στους ομίλους του Champions’ League είναι αλήθεια πως δείχνει να χάνεται για τον Παναθηναϊκό μετά το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Ατλέτικο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Δεν ήταν μόνο η ήττα με 3-2 από τους Ισπανούς, αλλά και η εμφανής διαφορά κλάσης σε σχέση με την παρέα των Αγουέρο και Φορλάν.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας για τη Μαδρίτη, με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να δηλώνει αυτό που περίμεναν όλοι: ότι η ομάδα θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό. «Πιστεύω στα θαύματα, αν και πλέον είναι δύσκολο να συμβούν. Όλα μπορούν να γίνουν, αλλά το σίγουρο είναι πως εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε», ανέφερε ο Βραζιλιάνος παίκτης στο αεροδρόμιο.

Δηλώσεις για το παιχνίδι της Τρίτης (21:45) έκανε και ο νεοαποκτηθείς αμυντικός Ματίας Μπιάρσμιρ. Ο Σουηδός χαρακτήρισε δύσκολη την αποστολή των «πρασίνων», αλλά ξεκαθάρισε πως «θα παλέψουμε για την πρόκριση».

Για δύσκολη αποστολή στην Ισπανία έκανε λόγο και ο Γιόσου Σαριέγκι με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Εξέδρα». Ο Βάσκος είπε πως «όλα είναι εναντίον μας, ωστόσο γιατί να μην εκπλήξουμε τους πάντες; Και πέρυσι καταφέραμε και εντυπωσιάσαμε τον κόσμο. Μπορούμε να κάνουμε ακόμη μία έκπληξη».

Ο Σαριέγκι εξέτισε την ποινή του στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ και ταξίδεψε κανονικά στην ισπανική πρωτεύουσα, όπως και ο Μπράις Μουν, αλλά και ο Σπυρόπουλος, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από τον προπονητή του για το φραστικό επεισόδιο που είχαν. Στην Αθήνα, αντιθέτως, έμειναν οι Μάτος, Καντέ, Μαχλελής και Μελίσσης.

Εκτός της «πράσινης» αποστολής έμεινε επίσης και ο Γιώργος Καραγκούνης που πήρε… προίκα από το ματς του Σαββάτου κόντρα στον Εργοτέλη ένα διάστρεμμα και, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, δε γινόταν να προλάβει με τίποτα τον αγώνα του «Βιθέντε Καλντερόν».

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Πρώτευσε στο γκραν πρι Ευρώπης ο Μπαρικέλο

Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο, με Brawn GP Mercedes, ήταν ο νικητής στον 11ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Φόρμουλα Ένα, που έγινε στην πίστα της Βαλένθια.

Δεύτερος τερμάτισε ο Βρετανός οδηγός της McLaren Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Φινλανδός πιλότος της Ferrari, Κίμι Ραϊκόνεν.

Η νίκη αυτή ήταν η πρώτη για τον Βραζιλιάνο οδηγό, μετά από περίπου πέντε χρόνια, μιας και είχε κερδίσει για τελευταία φορά, για λογαριασμό της Φεράρι, στον αγώνα της Κίνας τον Σεπτέμβριο του 2004.

Ο Χάμιλτον, που είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα του γκραν πρι καθυστέρησε στην τελευταία αλλαγή ελαστικών, με συνέπεια να χάσει την ευκαιρία να προσθέσει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο ενεργητικό του, μετά την επιτυχία του στην Ουγγαρία.

Το γκραν πρι της Βαλένθια μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Η βαθμολογούμενη οκτάδα:
1. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία/Brawn-Mercedes) 1 ώρα 35:51.289
2. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/McLaren - Mercedes) +2.358
3. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία/Ferrari) +15.994
4. Χέικι Κοβαλάινεν (Φινλανδία/McLaren-Mercedes) +20.032
5. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Williams-Toyota) +20.870
6. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Ρενό) +27.744
7. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/Brawn-Mercedes) +34.913
8. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία/BMW-Sauber) +36.667

Η κατάταξη των οδηγών:
1. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία) 72β.
2. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία) 54
2. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία) 51,5
4. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία) 47
5. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία) 29,5
6. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία) 27
7. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία) 24
8. Γιάρνο Τρούλι (Ιταλία) 22,5

Η κατάταξη των κατασκευαστών:
1. Brawn 126β.
2. Red Bull 98,5
3. Ferrari 46
4. McLaren 41
5. Toyota 38,5