Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Ολυμπιακός: Με κόσμο κόντρα στην Άρσεναλ

Με χρηματικό πρόστιμο (ύψους 60.000 ευρώ) τιμωρήθηκε τελικά ο Ολυμπιακός για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στο ματς με τη Σταντάρ Λιέγης κι έτσι οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν με γεμάτες κερκίδες την Άρσεναλ.

Η απόφαση είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους Πειραιώτες, μια και στο ματς που θα ολοκληρώσει την πρώτη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ θα κριθεί εν πολλοίς και η πρόκριση για την ελληνική ομάδα. Μαζί με το πρόστιμο, πάντως, η UEFA αποφάσισε να αυξήσει της επιτήρησή της από τα δύο στα τρία χρόνια.

Στα αγωνιστικά, ενοχλήσεις εξακολουθεί να έχει ο Ντιόγκο από τον τραυματισμό του (ρωγμή στο σκαφοειδές) και όπως φαίνεται δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό στα κρίσιμα παιχνίδια με Άλκμααρ και Παναθηναϊκό. Δεδομένη είναι η απουσία του Ματ Ντάρμπισαϊρ, ο οποίος μετέβη στην Αγγλία για εξετάσεις και δύσκολα θα επιστρέψει πριν μπει το νέος έτος, συνεπώς ο Κώστας Μήτρογλου θα παραμείνει η μοναδική επιθετική λύση μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα, ενδεχομένως και τις αρχές του επόμενου.

Στις τάξεις των «ερυθρολεύκων», αντιθέτως, επικρατεί αισιοδοξία για την παρουσία του Λεονάρντο και του Γκαλέτι στο ματς με την Άλκμααρ. Από εκεί και πέρα, τόσο ο Όσκαρ όσο και ο Ζαϊρί θα είναι πανέτοιμοι στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ελπίδες υπάρχουν και για τον Τοροσίδη. Αντίθετα, ο Λεντέσμα δύσκολα θα τα καταφέρει.

Εθνική: Ο Νίνης «θύμα» της παρενέργειας του εμβολίου...

Ένα ελαφρό πρήξιμο στις αμυγδαλές, που όπως εικάζεται οφείλεται στις παρενέργειες του εμβολίου κατά της νέας γρίπης, δεν επέτρεψε στον Σωτήρη Νίνη να πάρει μέρος στην προπόνηση της εθνικής ομάδας την Πέμπτη το βράδυ. Πάντως, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την κατάστασή του.

Ατομική προπόνηση -για προληπτικούς λόγους- έκανε και Αβραάμ Παπαδόπουλος, που δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, ο Κώστας Χαλκιάς πολύ δύσκολα θα προλάβει να είναι έτοιμος μέχρι το Σάββατο και αναμένεται να δώσει μάχη για τη ρεβάνς της Τετάρτης, κάτι που ισχύει και για τον Τοροσίδη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε ο Ότο Ρεχάγκελ στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, οι 6 από τους 11 που θα παρατάξει στο ΟΑΚΑ, είναι οι Βύντρα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Κυργιάκος, Μόρας και Σπυρόπουλος.

Από εκεί και πέρα, με δεδομένο ότι ο Χαλκιάς δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, ο Τζόρβας θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια, ο Παπασταθόπουλος θα αποτελέσει εκτός απροόπτου τον τρίτο αμυντικό, οι Γκέκας και Σαμαράς θα πάρουν θέση στην επίθεση, με τους Χαριστέα και Σαλπιγγίδη να διεκδικούν μια θέση στην 11άδα.

ΠΑΟ: Ξεπέρασε το πρόβλημά του ο Λέτο

Κανένα πρόβλημα δεν είχε την Πέμπτη ο Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος τέθηκε κανονικά στη διάθεση του Χενκ Τεν Κάτε. Όπως αναμενόταν, Αργεντινός μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και ενσωματώθηκε στην προετοιμασία, αφού οι ενοχλήσεις που αισθανόταν στο γόνατο υποχώρησαν.

Οι μοναδικοί που δεν ακολούθησαν το πρόγραμμα μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους (εκτός των διεθνών φυσικά) ήταν οι Μαρίνος και Σεϊταρίδης, οι οποίοι αρκέστηκαν σε ατομικό πρόγραμμα.

Ανακοίνωση
Την ανησυχία και την έντονη αποδοκιμασία της εκφράζει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση που εξέδωσε, σχετικά με τα συνεχιζόμενα κρούσματα βίας που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά εσχάτως εκδηλώνονται κατά κανόνα έξω από τα γήπεδα.
Το κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει τα εξής:
«Με αφορμή το νέο κρούσμα βίας, το οποίο αυτή τη φορά αφορούσε επίθεση σε σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού στον Αγ. Δημήτριο, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επιθυμεί να εκφράσει δημόσια την ανησυχία και την έντονη αποδοκιμασία της για το γεγονός ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου παραμένει «πρόσφορο» πεδίο εκδήλωσης επικίνδυνων αντιπαραθέσεων που ουδεμία σχέση έχουν με τον αθλητισμό.
Ως ΠΑΕ καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου τύπου ενέργειες και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε οποιαδήποτε σχετική πρωτοβουλία και να συνεργαστούμε σε όλα τα επίπεδα για να θωρακίσουμε τόσο θεσμικά όσο και ουσιαστικά τον αθλητισμό».

Διπλασιάζεται η φορολογία για τους επαγγελματίες αθλητές

Το φορολογικό συντελεστή των συμβολαίων των επαγγελματιών αθλητών σχεδιάζει να αλλάξει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, προκαλώντας ταραχή. Μάλιστα το θέμα μπήκε και στην ατζέντα του χθεσινού ΔΣ της Σουπερ Λίγκας.
Μέχρι σήμερα οι επαγγελματίες αθλητές υπάγονται σε ειδικό φορολογικό καθεστώς και φορολογούνται με 20% επί του δηλωθέντος εισοδήματος. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το ποσοστό να φθάσει το 40%.
Οι αθλητές αυτοί θα κοστίζουν διπλά στις ανώνυμες εταιρείες αφού τη φορολογία στην Ελλάδα την καλύπτουν οι ομάδες.

Ο Μπέος πέταξε... μπουκάλι στον Μητρόπουλο!

Σκηνές... απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη συνεδρίαση της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής ανάμεσα στον Βίκτωρα Μητρόπουλο και τον Αχιλλέα Μπέο. Οι δύο άνδρες λογομάχησαν έντονα, με αφορμή το αίτημα του Αιγάλεω να αναβληθεί η αγωνιστική, και τελικά η κατάσταση ξέφυγε όταν ο Μητρόπουλος πέταξε στον Μπέο ένα μπουκάλι νερό!
Παραλίγο μάλιστα η κατάσταση να ξέφευγε ακόμα περισσότερο, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων τα πνεύματα ηρέμησαν.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Με Καραγκούνη αλλά χωρίς Τοροσίδη η Εθνική

Ο Βασίλης Τοροσίδης αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα του Ότο Ρεχάγκελ, ενόψει του πρώτου αγώνα μπαράζ για πρόκριση στο Μουντιάλ με την Ουκρανία, το Σάββατο στο ΟΑΚΑ.

Ο μεσοαμυντικός του Ολυμπιακού δεν έδωσε ούτε την Τετάρτη το «παρών» στην προπόνηση της εθνικής και πλέον θεωρείται απίθανη η συμμετοχή του στο πρώτο ματς, ενώ εξαιρετικά αμφίβολο παραμένει το αν θα προλάβει και τη δεύτερη αναμέτρηση, την επόμενη Τετάρτη στο Ντόνετσκ.

Αντίθετα, κανονικά μετείχαν στο πρόγραμμα οι Καραγκούνης και Μόρας, θέτοντας εαυτούς στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Κώστα Χαλκιά, που προπονήθηκε ατομικά, αλλά από σήμερα αναμένεται να μπει στο κανονικό πρόγραμμα.

Η σημερινή προπόνηση θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ το απόγευμα ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Το σημείωμα αυτοκτονίας του Ένκε...

Οι μακάβριες φήμες τελικά επιβεβαιώθηκαν: ο Ρόμπερτ Ένκε έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του...

Το μακάβριο εύρημα της αστυνομίας ήταν το σημείωμα που είχε αφήσει πίσω του ο αυτόχειρας λίγες ώρες πριν πέσει στις ράγες του τρένου. Το περιεχόμενο του σημειώματος του Γερμανού τερματοφύλακα δεν έγινε γνωστό, αλλά η χήρα του, Τερέζα, αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πως ο εκλιπών έπασχε από κατάθλιψη, η οποία άρχισε να εμφανίζεται μετά το θάνατο της κόρης τους σε ηλικία δύο ετών.

«Προσπάθησα να είμαι στο πλευρό του», είπε η Τερέζα, «και να τον βοηθήσω να το ξεπεράσει. Έπασχε από κατάθλιψη, αλλά δεν ήθελε να μαθευτεί, γιατί φοβόταν πως θα έχανε την επιμέλεια της Λέιλα (σ.σ η κόρη που υιοθέτησε προ λίγων μηνών το ζευγάρι). Φοβόταν τη γνώμη των άλλων ανθρώπων αν μαθευόταν πως ο πατέρας ενός μικρού παιδιού έπασχε από κατάθλιψη. Δεν δεχόταν πλέον βοήθεια. Το ποδόσφαιρο ήταν η διαφυγή του»...

Κοιτούν μπροστά στον Παναθηναϊκό

Με τον Παναθηναϊκό να αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο του ελληνικού μπάσκετ που δοκιμάζεται εκτός έδρας, ανοίγει σήμερα η «αυλαία» της 4ης αγωνιστικής στην Α φάση της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι», με δεδομένες τις απουσίες των Μπατίστ, Γιασικεβίτσιους και Τσαρτσαρή, θα παραταχθούν σήμερα (20:45) στην Πολωνία με στόχο την 3η νίκη τους στον 4ο όμιλο απέναντι στην Προκόμ Τρεφλ, η οποία μετρά μόλις μία νίκη. Το σύνολο του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα βρει απέναντι του δύο γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας, τους Κίντελ Γουντς, Γιαν Γιάγκλα, που έχουν θητεύσει στο πρωτάθλημα της Α1.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης, μετά την πρώτη ήττα τους την περασμένη αγωνιστική στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ του Έτορε Μεσίνα, θέλουν να μπουν και πάλι σε τροχιά θετικών αποτελεσμάτων και να αποδείξουν ότι η απώλεια στην 3η αγωνιστική ήταν ένα ατυχές συμβάν.

Την πεποίθηση ότι ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση με τον Άρη διόρθωσε τα λάθη που έφεραν την ήττα στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ εξέφρασε, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Ο «Ζοτς» τόνισε ενόψει της σημερινής εκτός έδρας αναμέτρησης: «Είναι ένα ακόμα παιχνίδι για την Ευρωλίγκα μετά την ήττα μας από την Ρεάλ Μαδρίτης. Η Πρόκομ είναι μια ομάδα με ποιότητα και πρέπει να δώσουμε προσοχή στην άμυνα, επειδή όλοι σουτάρουν για τρίποντο, ένα στυλ παρόμοιο με αυτό που αντιμετωπίσαμε για σχεδόν 35 λεπτά στο ελληνικό πρωτάθλημα στο τελευταίο παιχνίδι εναντίον του Άρη. Οι παίκτες μου ξέρουν τι πρέπει να κάνουν καλύτερα απ΄ ότι την προηγούμενη εβδομάδα εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης. Απέδειξαν ότι ξέρουν τι πήγε στραβά και το έχουν αλλάξει ήδη από το παιχνίδι κόντρα στον Άρη».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε: «Είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν και όλα μπορούν να συμβούν. Νίκες και ήττες είναι μέρος του παιχνιδιού. Είχαμε ένα κακό παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης την περασμένη εβδομάδα, και δεν παίξαμε με τον τρόπο που το κάναμε πριν. Μετά από αυτό το παιχνίδι, διαπιστώσαμε τι πήγε στραβά και προσπαθήσαμε να το διορθώσουμε στο ματς με τον Άρη και έτσι πλέον συνεχίζουμε. Το παιχνίδι με την Πρόκομ είναι άλλο ένα ματς για την Ευρωλίγκα και αυτό σημαίνει ότι απαιτεί μεγάλη προσοχή. Η Πρόκομ είναι μια ομάδα που αποδίδει καλύτερα στην έδρα της. Είναι ομάδα αρκετά καλή στην επίθεση και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για 40 λεπτά».

Αισιόδοξος παρά τις απουσίες ο Ότο

Τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν οι διεθνείς πονοκεφαλιάζουν τον Ότο Ρεχάγκελ, δίχως όμως να τον φοβίζουν. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει εμπιστοσύνη στο υλικό της «γαλανόλευκης» και θεωρεί πως η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Μάλιστα, ο κ. Ρεχάγκελ έδωσε το σύνθημα της πρόκρισης ενόψει των αγώνων μπαράζ με την Ουκρανία (στις 14 και 18 Νοεμβρίου), κατά την διάρκεια της προπόνησης της Τρίτης: «Φτάσαμε στο τέλος του δρόμου. Σε αυτά τα ματς πρέπει να αποδείξετε τι αξίζετε».

Ο Γερμανός είδε στην πρώτη προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά τους Κυργιάκο, Μόρα, Καραγκούνη και Χαλκιά να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμά, κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Όσον αφορά τον Βασίλη Τοροσίδη, πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι με την Ουκρανία στο Ολυμπιακό Στάδιο και παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του ακόμα και για το Ντόνετσκ. Ο διεθνής μπακ-χαφ του Ολυμπιακού ενσωματώθηκε στην αποστολή, αλλά συνεχίζει ακόμα να αισθάνεται ενοχλήσεις.

Θανόπουλος εφ' όλης της ύλης

«Δώρο θεού» για την ΑΕΚ χαρακτήρισε τον Χαράλαμπο Κοζώνη ο Νίκος Θανόπουλος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ υποστήριξε στην έκτακτη συνέντευξη Tύπου πως οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών βρίσκονται σε καλό δρόμο, ενώ άφησε αιχμές και για τον Ντέμη Νικολαΐδη.

«Οι διαπραγματεύσεις με τον κ. Κοζώνη προχωρούν κανονικά, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αυτή είναι η τελευταία φορά που αναφέρομαι από αυτό το πόστο για την ΑΕΚ», είπε αρχικά ο κ. Θανόπουλος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ευθύνες του Ντέμη Νικολαΐδη: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2004 φτάνει στο τέλος της. Χρειάζεται όραμα, συνεννόηση, πράγματα που δεν υπήρχαν. Σαφέστατα έχει ευθύνη η διοίκηση του Ντέμη Νικολαΐδη και των υπόλοιπων ανθρώπων του. Έγιναν και καλά πράγματα, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Τα λάθη του ήταν το πώς έφυγε ο Φερέρ, το πώς διαχειρίστηκε την τρελή υπέρβαση εκείνης της σεζόν. Ουσιαστικά το κουτί της Πανδώρας άνοιξε με τη φυγή του Ντέμη τον Νοέμβριο. Του είχα πει πως έκανε λάθος. Ήξερε πως παρέδιδε το καράβι σε ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από το αντικείμενο, αν και είχαν χρήματα να διαθέσουν. Δεν είχαν τη γνώση, ούτε το χρόνο. Πήραν τον κ. Μπάγεβιτς για την τεχνική ηγεσία της ομάδας ως ασπίδα των όσων συνέβαιναν. Από εκεί και πέρα, υπήρξε μια χαοτική περίοδος και δεν έφταιξαν ο Μπάγεβιτς με τους παίκτες. Αφότου βγάλαμε τη ψυχή του ενός και του άλλου, είπαμε ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Διοικούσα, έκανα λάθη και πήρα κάποιες δύσκολες αποφάσεις που ίσως δεν άρεσαν».

Ο κ. Θανόπουλος μίλησε και για την επιστροφή του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην Ένωση: «Η πρώτη απόφαση που πήρα ήταν η στήριξη 1000% του κ. Μπάγεβιτς και το έκανα όταν η ομάδα πήγαινε καλά και άρχισε να στρώνει. Κάποιοι ήθελαν να τον διώξουμε και να κάνουμε παγκόσμιο ρεκόρ. Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε, επειδή ξέρω τον κ. Μπάγεβιτς ως άνθρωπο, ποδοσφαιριστή και ως προπονητή. Του είπα ότι θα είμαι κοντά του. Βεβαίως απομακρύνθηκαν κάποιοι άνθρωποι που έπρεπε να φύγουν. Σιγά σιγά φτάσαμε στο τέλος της σεζόν. Παίξαμε δύο τελικούς, πάντα σε πλαίσιο ρευστότητας.

Μίλησα με τον κ. Μπάγεβιτς και του είπα ότι δεν έχουμε μπάτζετ. Παρόλα αυτά θα κάνουμε αυτό που θέλεις και θα αγοράσουμε τους παίκτες που θέλεις. Βεβαίως, πουλήσαμε παίκτες και έπρεπε να πουλήσουμε τον Σωτήρη Κυργιάκο».

Όσον αφορά τους υπόλοιπους μετόχους, είπε: «Στην ΑΕΚ αντί να φεύγει ο υπάλληλος, γιατί και εγώ υπάλληλος είμαι, φεύγουν τα αφεντικά. Δεν είμαι μάγκας για να διώχνω τα αφεντικά. Τους μετόχους δεν εκφράζει πλέον η ΑΕΚ που έχουν επενδύσει και έχουν διαθέσει χρήματα. Η λύση δεν είναι ότι παραδίδω τις μετοχές μου στην Ερασιτεχνική ή τον Νοτιά. Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, όλοι οι μέτοχοι της ΑΕΚ να είναι ανενεργοί πλην του κ. Νοτιά. Τους έθεσα πάλι την παραίτησή μου. Όλες τις ευθύνες της εταιρείας τις έχω πάνω μου. Αυτούς τους 6 μήνες λειτουργούμε πολύ ηρωικά. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή, τους παίκτες για την υπομονή που κάνουν.

Δεν μπορώ να εξευτελίζεται άλλο ο ρόλος του προέδρου της ΑΕΚ. Για αυτό το λόγο έχω θέσει την παραίτηση μου στον κ. Νοτιά, εν γνώσει του κ. Κοζώνη. Ελπίζω και εύχομαι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, δεν θα είμαι δίπλα τους σαν πρόεδρος της ΑΕΚ. Ελπίζω και εύχομαι η ΑΕΚ να αποκτήσει έναν ισχυρό πρόεδρο με τον κ. Κοζώνη. Αν δεν είναι εκείνος, ας είναι κάποιος άλλος που θα κάνει ξανά μεγάλη την ΑΕΚ».

Αναφερόμενος στους προηγούμενους ενδιαφερόμενους από την Κύπρο, αλλά και τον Χαράλαμπο Κοζώνη είπε: «Ας μπούμε τώρα στο ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας. Ας κάνω μια μικρή αναδρομή από το καλοκαίρι. Να αναλάβω όλες τις ευθύνες με τους Κυπρίους, που θα το ονομάσω φιάσκο. Όταν έχεις αδυναμία διαπραγμάτευσης και όταν έχεις τα προβλήματα να σε κυνηγούν, δυστυχώς μερικές φορές παρασύρεσαι. Κανονικά θα έπρεπε να πω ότι δεν έχω ισχυρούς ανθρώπους δίπλα μου. Δυστυχώς δεν είχα τη δυνατότητα να διαπραγματευτώ με τους δικούς μου όρους. Άρα το θέμα των Κυπρίων δεν έπρεπε να βλάψει εμένα και για αυτό ζητήσαμε εγγυήσεις. Επειδή ο Θεός αγαπάει την ΑΕΚ, της έφερε έναν από μηχανής Θεό από την Αμερική. Βρήκαμε έναν άνθρωπο που ενδιαφέρεται για ολόκληρη την ΑΕΚ και όχι μόνο για το ποδόσφαιρο. Ενδιαφέρεται για την Ερασιτεχνική, για το μπάσκετ και έχει όραμα για την ομάδα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι καλύπτει τις προδιαγραφές για να έρθει στην ΑΕΚ .

Ο κ. Κοζώνης ενδιαφέρεται από τον προηγούμενου Μάιο, απευθύνθηκε στον κ. Κανελλόπουλο και εκείνος έκρινε ότι δεν πρόκειται για κάποια αξιόλογη περίπτωση. Στο παιχνίδι με την Ξάνθη γνώρισα τον κ. Παπαδημητρίου και μετά φύγαμε για το Σικάγο. Δεν το έκανα, επειδή ήξερα τον κ. Παπαδήμητριου. Δεν ήξερα τι θα συναντήσω. Ο κ. Παπαδημητρίου είναι ένας ντόμπρος ΑΕΚτζής και δεν έχει κανένα συμφέρον από την υπόθεση, αλλά μάλλον χάνει τον χρόνο του.

Δεν σας κρύβω ότι βρήκαμε τον άνθρωπο αυτό και έπεσαν όλοι και του έλεγαν ότι τι πας να κάνεις, πού πας να μπλέξεις. Έχω στοιχεία και δεν πουλάω "ΑΕΚοφροσύνη". Ακόμη και αυτή τη στιγμή πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν την επιλογή του κ. Κοζώνη. Χωρίς να έχουμε κάτι καλύτερο στα χέρια μας.

Το πρώτο πράγμα ήθελα να διαβεβαιώσω, ήταν αν ο κ. Κοζώνης έχει τη διάθεση να βάλει τα χρήματά του στην ΑΕΚ. Να σας διαβεβαιώσω, έχοντας μείνει αρκετό διάστημα στο Σικάγο, ότι πληροί τις προδιαγραφές. Είναι οικογενειάρχης, είναι ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος και δεν βλέπει την ΑΕΚ μόνο ρομαντικά, αλλά και επιχειρηματικά. Ο άνθρωπος αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στην πρώτη ενημέρωση από ό,τι περίμενα.

Να μας πει ο κ. Κοζώνης τι και πόσα έχει; Τι λέτε ρε; Δεν έχω δει ποτέ κάποιον να βγαίνει και να λέει τι έχει. Είναι πρωτάκουστα αυτά τα πράγματα Μίλησα μαζί του το βράδυ της Τρίτης και του ζήτησα αν θέλει να μεταφέρω κάτι σε εσάς. Μου είπε να πω ότι "είμαστε στη φάση της έρευνας. Δεν μου αρέσει να μιλάω πριν από κάποια έρευνα. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η έρευνα θα μιλήσω μία φορά"».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΑΕΚ αναφέρθηκε στο προσύμφωνο που αναμένεται να υπογραφεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας (σ.σ. το αργότερο ως Τρίτη) και την εγγυητική επιστολή που ζήτησε ο κ. Κοζώνης από τους μετόχους για τα 5 εκατομμύρια ευρώ που είχαν ζητήσει: «Όταν και εφ’ όσον υπογραφεί το προσύμφωνο με τον κ. Κοζώνη, θα μπορέσουν να μπουν οι ορκωτοί λογιστές του. Είναι σε ανοιχτή γραμμή οι λογιστές του. Ετοιμάζεται ένα προσύμφωνο, αλλά τίποτε δεν είναι δεδομένο. Το μόνο δεδομένο είναι η επιλογή του κ. Κοζώνη, την οποία στηρίζω. Τέτοιους ανθρώπους θέλει η ΑΕΚ και όλα ελπίζω να πάνε καλά, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα μπούμε σε περιπέτειες.

Το μόνο αγκάθι είναι το ταμειακό μας έλλειμμα. Ευχαριστώ τον κ. Δημαράκη που έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια με την ομάδα και προσέχει τα οικονομικά της ΑΕΚ. Η περίφημη εγγυητική επιστολή δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα. Ο κ. Κοζώνης πρότεινε μία διευκόλυνση, αλλά ήθελε μια εγγυητική για να πάρει την ΑΕΚ. Δυστυχώς, λόγω κακής επικοινωνίας, κακών σχέσεων οι μέτοχοι δεν μπόρεσαν να διασφαλίσουν την εγγυητική επιστολή. Ευελπιστώ ότι οι κ.κ. Κοζώνης και Νοτιάς θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην έχει πρόβλημα η ΑΕΚ».