Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Ελλάδα-Λετονία 4-2

4-2 είναι το σκορ στον αγώνα μεταξύ της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου και της Λετονίας, στο Ολυμπιακό στάδιο, για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010.


Η εθνική μας απόψε παίζει το τελευταίο της χαρτί, ώστε να μπορέσει να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Το γκολ έβαλε στο 4ο λεπτό ο Φάνης Γκέκας. Λίγο αργότερα, στο 12ο λεπτό, ισοφάρισαν οι Λετονοί με γκολ του Βερπακόφσκις. Ο ίδιος παίκτης στο 40 έκανε το 1-2.

Στο ξεκίνημα του β ημιχρόνου, ο Σαμαράς κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Γκέκας, και έκανε το 2-2, στο 47. Στο 57, σχεδόν 10 λεπτά αργότερα, και πάλι ο Φάνης Γκέκας βρίσκει το δρόμο για τα δίχτυα των Λετονών, σημειώνοντας το 3-2. Στο 72ο λεπτό ο Σαμαράς έκανε το 4-2 με μια καταπληκτική ενέργεια, κλειδώνοντας σχεδόν την είσοδο μας στα μπαράζ.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που οι δύο ομάδες … διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε επίσημο παιχνίδι. Το παράδοξο ωστόσο είναι ποτέ δεν επικράτησε η γηπεδούχος ομάδα. Τελευταία συνάντηση ήταν το ματς του πρώτου γύρου, 13 μήνες πριν στην Ρίγα, εκεί όπου η Ελλάδα νίκησε εύκολα με 2-0.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

10/09/08 ΠΠΚ Λετονία-Ελλάδα 0-2
08/06/99 ΠΕΠ Ελλάδα-Λετονία 1-2
30/03/99 ΠΕΠ Λετονία-Ελλάδα 0-0

Έσπασαν καρδιές στο Ηράκλειο

Το ματς που άνοιξε την 4η αγωνιστική της Β’ Εθνικής είχε γκολ, είχε θέαμα, είχε συγκινήσεις, μόνο που του έλειπε το βασικό συστατικό: ο κόσμος. Στο κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας «Θ. Βαρδινογιάννης» ΟΦΗ και Πανσερραϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά το βαθμό της ισοπαλίας στο 94ο λεπτό. Δέκα λεπτά πριν είχαν δει τους Σερραίους να ισοφαρίζουν το γκολ που είχε πετύχει ο Αγρίτης και να παίρνουν το προβάδισμα στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Οι Κρητικοί έδειξαν νωρίς τα δόντια τους, καθώς στο 20’ είχαν δοκάρι με τον Κοκκινάκη. Ο ίδιος παίκτης, αντί για εκτελεστής, χρήστηκε δημιουργός στο 48ο λεπτό, όταν ο Αγρίτης αξιοποίησε τη μπαλιά του και άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, ο έμπειρος επιθετικός του ΟΦΗ τραυματίστηκε στη φάση του γκολ και αντικαταστάθηκε.

Αντιδρώντας στο 1-0 οι Μακεδόνες ανέβασαν στροφές και τελικά στο 83ο λεπτό ισοφάρισαν με κεφαλιά του Παπαδόπουλου. Ένα λεπτό αργότερα, ο Αθανασιάδης εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και μόνος απέναντι στον Βεζυρίδη έγραψε το 1-2.

Η ψυχολογική πίεση είχε περάσει πλέον στη μεριά των γηπεδούχων που στο 90’ είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Νατσούρα και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 94’ με τον Ζορμπά.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Νατσούρας, Μπερτίν, Κιάσσος, Κωνσταντινίδης, Κοκκινάκης, Οργκανίστα, Μπουτ (63’ Καρακατσάνης), Ζορμπάς, Αγρίτης (48’ Περογαμβράκης), Βλόνταρτσικ (74’ Πέσιτς)
Πανσερραϊκός: Κυριακίδης, Βοσκόπουλος, Παπάζογλου, Γαλανόπουλος (82’ Παπαδόπουλος), Γεωργίου (62’ Όγιος), Σκάλια (86’ Παγώνης), Κόντος, Ριμόλντι, Τάντιτς, Λεοζίνιο, Αθανασιάδης.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ : Η ΕΕΤΤ προειδοποιεί, Προσοχή στα SMS με αριθμό 54ΧΧΧ

Η ΕΕΤΤ έχει λάβει τους τελευταίους δύο μήνες καταγγελίες σχετικά με Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) που παρέχονται μέσω αποστολής και λήψης SMS στους σύντομους κωδικούς της σειράς 54ΧΧΧ. Παραδείγματα τέτοιων υπηρεσιών είναι, μεταξύ άλλων ψηφοφορίες, διαγωνισμοί, αγορά (downloading) ringtones, logos, videos, παιχνιδιών μέσω SMS και συνομιλία SMS (chat). Για την προστασία των καταναλωτών η ΕΕΤΤ συστήνει τα εξής…

- Μην καταχωρείτε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου σε ιστοσελίδα, αν δεν έχετε πρώτα διαβάσει προσεκτικά στην ιστοσελίδα, όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους οποίους παρέχεται η υπηρεσία που σας ενδιαφέρει. Διαφημίσεις για δωρεάν προσφορές ή συμμετοχή σε κληρώσεις, ενδέχεται να συνοδεύουν συνδρομητικές υπηρεσίες.
- Ένα συχνό μοντέλο Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης είναι οι συνδρομητικές υπηρεσίες, για τις οποίες ενδέχεται να πληρώνετε ένα ποσό εφάπαξ ή ανά εβδομάδα, για να λαμβάνετε υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα είναι η τακτική λήψη wallpaper, ή η συχνή αγορά ringtones. Τα συνδρομητικά μοντέλα των Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης διαφέρουν ανά πάροχο.
- Διαβάζετε προσεκτικά όλους τους όρους της διαφημιστικής καταχώρησης, προκειμένου να πληροφορηθείτε αν αφορά συνδρομητική υπηρεσία ή υπηρεσία που ολοκληρώνεται σε περισσότερα από 1 SMS κλπ.
- Η χρέωση του SMS μιας Υπηρεσίας Πολυμεσικής Πληροφόρησης μπορεί να αφορά είτε την αποστολή ή τη λήψη του SMS. Η χρέωση με τη λήψη του SMS αφορά συνήθως τις συνδρομητικές υπηρεσίες. Σε κάθε περίπτωση, το κόστος το οποίο παρουσιάζεται στη διαφημιστική καταχώρηση, είναι αυτό με το οποίο θα πρέπει να χρεωθείτε για την υπηρεσία, ανεξάρτητα αν ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας σας χρεώνει με το εισερχόμενο ή το εξερχόμενο SMS.
- Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, οι Πάροχοι Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης υποχρεούνται να διαθέτουν γραμμή βοήθειας/παραπόνων (HELP LINE), όχι πρόσθετης χρέωσης, η οποία πρέπει να αναφέρεται στις ανακοινώσεις-διαφημίσεις της υπηρεσίας. Συγκρατείστε τον αριθμό αυτό για την εξυπηρέτησή σας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πάροχοι που επιθυμούν να κάνουν χρήση των σύντομων κωδικών της σειράς 54ΧΧΧ για παροχή Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης, πρέπει να αιτηθούν την εκχώρησή τους από την ΕΕΤΤ (πρωτογενής εκχώρηση), ή να ζητήσουν από τους Παρόχους, στους οποίους ήδη η ΕΕΤΤ έχει εκχωρήσει πρωτογενώς τους αριθμούς αυτούς, να τους εκχωρήσουν δευτερογενώς τους αριθμούς που τους ενδιαφέρουν.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η ΕΕΤΤ επεξεργάζεται επί του παρόντος το περιεχόμενο των συγκεκριμένων καταγγελιών και ελέγχει εάν υφίσταται παράβαση της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας από τους παρόχους στους οποίους έχουν εκχωρηθεί οι σύντομοι κωδικοί της σειράς 54ΧΧΧ. Ειδικότερα, διερευνά, μεταξύ άλλων, εάν οι πάροχοι ενημερώνουν επαρκώς τους καταναλωτές για το ύψος της χρέωσής των συγκεκριμένων Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης.

Η ΕΕΤΤ δεν έχει αρμοδιότητα για το περιεχόμενο των υπηρεσιών που παρέχονται στους αριθμούς αυτούς, ούτε και για τον τρόπο παροχής τους. Τα θέματα που αφορούν το περιεχόμενο των Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης (π.χ. τη διεξαγωγή ενός διαγωνισμού, την αγορά ringtone, την παροχή υπηρεσιών ενηλίκων) εξετάζονται από τους κατά περίπτωση αρμόδιους φορείς.

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Νέα «μαχαιριά» στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο δέχθηκε μία ακόμη «μαχαιριά» από 50 ανεγκέφαλους, που μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης τον αγώνα κυπέλλου μεταξύ των ομάδων νέων του Άρη και του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Σουρωτής. Περίπου 50 άτομα, (μερικοί εξ’ αυτών με διακριτικά του ΠΑΟΚ) με ρόπαλα, πέτρες, σιδερογροθιές και λοστούς, μπήκαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν σε ανθρώπους του Άρη και όχι μόνο. Από τη μανία των κουκουλοφόρων, μαχαιρώθηκε στο μηρό ο υπεύθυνος των ακαδημιών και προπονητής, κ. Νίκος Πασσαλής, ο οποίος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Τον αποτροπιασμός της για τα επεισόδια εξέφρασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η ομάδα του «δικεφάλου» εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: «Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. καταδικάζει με αποτροπιασμό την επίθεση αγνώστων κατά φιλάθλων που παρακολουθούσαν τον αγώνα για τη 2η φάση του κυπέλλου ΕΠΣΜ ανάμεσα στις ομάδες Κ-21 του Άρη και του ΠΑΟΚ. Όσοι βιοπραγούν επικαλούμενοι τον ΠΑΟΚ ως κίνητρο για τη δράση τους θα μας βρουν σκληρά απέναντί τους. Όπως τους έχουμε αποβάλει από το γήπεδο μας, πρέπει να αποβληθούν και από την κοινωνία. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ δείχνει μηδενική ανοχή σ' όσους προσπαθούν (άγνωστο με ποια κίνητρα) να αμαυρώσουν την εικόνα της. Περιμένουμε από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία ήταν προκλητικά απούσα από το γήπεδο κατά την τέλεση ενός αγώνα με τις ιδιαιτερότητες ενός τοπικού ντέρμπι, να εντοπίσει τους ενόχους».

Την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία ζητάει η ΠΑΕ Άρης με ανακοίνωση που εξέδωσε. Η «κιτρινόμαυρη» οικογένεια ζητάει την επέμβαση της Αστυνομίας και του Εισαγγελέα άμεσα πριν θρηνήσουμε θύματα.

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δηλώνει την αγανάκτηση και την αηδία της για την δολοφονική επίθεση των «γνωστών-αγνώστων» κατά την διάρκεια του αγώνα κυπέλλου της ΕΠΣΜ ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον ΠΑΟΚ στον Σουρωτή. Σε ένα παιχνίδι νεαρών παιδιών κατά την διάρκεια του ημιχρόνου έκαναν την εμφάνισή τους περίπου 50 άτομα με τσεκούρια (!!!!!!!), λοστούς, γκλομπ, πέτρες και καδρόνια με καρφιά και επιτέθηκαν στους προπονητές και τους παίκτες του ΑΡΗ, το ΔΣ και υπαλλήλους της ΠΑΕ, όπως επίσης και σε γονείς και συγγενείς τους στο γήπεδο.

Μαχαίρωσαν στο πόδι τον υπεύθυνο σκάουτινγκ της ομάδας Κ-21 Νίκο Πασσιαλή (διακομίσθηκε στο ΑΧΕΠΑ), ενώ χτύπησαν νεαρούς φίλους της ομάδας (ένας 19χρονος διακομίσθηκε με χτυπήματα στο κεφάλι και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία). Επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας Μπουγαίδη και Γραικό που ήταν εκτός αποστολής με μαχαίρια και λοστούς, με τους νεαρούς αθλητές μας να προσπαθούν να τους… αποκρούσουν!

Τα ανθρωποειδή που έφεραν σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες διακριτικά του ΠΑΟΚ, δε δίστασαν να επιτεθούν σε γυναίκες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά. Μάλιστα μία από αυτές στην κυριολεξία πέταξε την πεντάχρονη κόρη της από τις κερκίδες στον αγωνιστικό χώρο για να την σώσει από την «οργή» των ανθρωπόμορφων τεράτων.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δηλώνει τον αποτροπιασμό και την έντονη δυσφορία της για την παντελή έλλειψη αστυνομικών δυνάμεων από το παιχνίδι, αλλά και τον έντονο προβληματισμό της για το γεγονός ότι οι δύο (!!!!!!!!!!!!!) αστυνομικοί που ήταν παρόντες αποχώρησαν λίγο πριν την έλευση των δολοφονικών στοιχείων.
Καλεί τον αρμόδιο εισαγγελέα να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να συλληφθούν αυτοί που έχουν φτάσει στο σημείο να απειλούν εμπράκτως και να θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Επειδή όμως και στο παρελθόν έχουμε ακούσει λόγια, περιμένουμε ΠΡΑΞΕΙΣ. Και η μοναδική πράξη είναι η σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία τους. Εκτός κι αν πρέπει κάποια στιγμή να θρηνήσουμε θύματα για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι. Εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν αποτραπεί τέτοιες καταστάσεις, και πρέπει επιτέλους οι ένοχοι να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Με προβλήματα η προετοιμασία της εθνικής

Με προβλήματα ξεκίνησε η προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου ενόψει των αγώνων με Λετονία (10/10) και Λουξεμβούργο (14/10), για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου του 2010.

Ο Ότο Ρεχάγκελ «πονοκεφαλιάζει» για την στελέχωση της αμυντικής γραμμής, καθώς ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ταλαιπωρείται από σφίξιμο στους προσαγωγούς. Με δεδομένες τις απουσίες των τιμωρημένων Σωτήρη Κυργιάκου και Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο αμυντικός της Τζένοα θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει την κρίσιμη αναμέτρηση του Σαββάτου.

Το άλλο πρόβλημα του Γερμανού ομοσπονδιακού έχει να κάνει με τον Γιώργο Σαμαρά, το οποίο όμως δεν εμπνέει ανησυχία. Ο επιθετικός της Σέλτικ έχει ένα αιμάτωμα στην περόνη, αλλά αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων. Ο Ότο Ρεχάγκελ αποφάσισε να μην ακολουθήσουν κανονικό πρόγραμμα στην προπόνηση της Τρίτης στον Άγιο Κοσμά οι Σαλπιγγίδης, Κατσουράνης, Καραγκούνης και Βύντρα από πλευράς Παναθηναϊκού καθώς και ο Φωτάκης του ΠΑΟΚ αφού θεώρησε ότι ήταν επιβαρυμένοι από τις αναμετρήσεις των ομάδων τους στην Σούπερ Λίγκα.

Εξάλλου, ο Χρήστος Πατσατζόγλου έκανε έκκληση στον κόσμο να γεμίσει τις εξέδρες του Ολυμπιακού σταδίου και τόνισε πως «καθήκον μας είναι να κερδίσουμε και τα δυο παιχνίδια. Αν παίξουμε όπως μπορούμε θα τα καταφέρουμε»

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αμανατίδης δήλωσε ότι η Εθνική πάει στα δυο τελευταία παιχνίδια με αποκλειστικό στόχο τις ισάριθμες νίκες. «Δεν πρέπει να γίνει ό,τι έγινε τον Σεπτέμβριο. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, σοβαροί και να έχουμε τύχη, η οποία μας έλειπε στα προηγούμενα παιχνίδια. Θα δούμε πως θα παίξει η ομάδα, το σίγουρο είναι ότι πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο» δήλωσε ο επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ημέρα ντροπής για την «Βασίλισσα»

Ημέρα ντροπής είναι η σημερινή για την πάλαι ποτέ «βασίλισσα» του ελληνικού μπάσκετ. Η FIBA δεν άναψε το πράσινο φως για την έκδοση των δελτίων στους ξένους παίκτες της ΑΕΚ λόγω των οφειλών της διοίκησης και η Ένωση ενημέρωσε πως δεν μπορεί να λάβει μέρος στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, για το κύπελλο Ελλάδας.

Έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης προκρίθηκε στην επόμενη φάση άνευ αγώνα, κερδίζοντας το παιχνίδι στα χαρτιά με 20-0.

Η παγκόσμια ομοσπονδία είχε προειδοποιήσει πολλάκις την ΚΑΕ για τις οικονομικές οφειλές της προς τους Πάβιτς και Δημητρόπουλο. Μάλιστα ο γενικός γραμματέας της Πάτρικ Μπάουερμαν έστειλε επιστολή στην ΑΕΚ με την οποία της γνωστοποιούσε πως ο αποκλεισμός μεταγραφής νέων παικτών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έρχονται από άλλες ακαδημίες (όπως το NCAA), εξακολουθεί να ισχύει κανονικά, εφόσον δεν έχουν διευθετηθεί τα χρέη.

Έτσι, η αποστολή της «Ένωσης» επιστρέφει άπραγη από τη Θεσσαλονίκη, όπου είχε μεταβεί σύσσωμη (με τους ξένους Μακ, Μελς, Γκριν, Φράνσις και Στεφάνοφ, αλλά όχι τον ΜακΓκραθ) με την ελπίδα πως έστω και την τελευταία στιγμή οι προσπάθειες των διοικούντων και της ΕΟΚ θα είχαν θετικό αποτέλεσμα.

Αισιοδοξία Ζίκο για την πορεία του Ολυμπιακού

Αισιόδοξος για την πορεία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ παρουσιάστηκε ο Ζίκο. Ο Βραζιλιάνος προπονητής δήλωσε στην «O' Globo» πως οι πρωταθλητές μπορούν να φτάσουν μέχρι την προημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Νομίζω ότι η ομάδα έχει δυνατότητες να τα καταφέρει καλά και στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε ακόμα και μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορούμε με πολλή προσπάθεια να πετύχουμε ό,τι με τη Φενέρ πριν από δύο χρόνια στην Τουρκία, όταν φτάσαμε έως τους «8» και αποκλειστήκαμε από την Τσέλσι», δήλωσε ο Ζίκο και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα του Πειραιά: «Σε αυτές τις πρώτες μέρες μου στην ομάδα, βλέπω ότι υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες. Ήξερα από πριν τον Ντιόγκο και τον Ντουντού και κάποιους γνωστούς ξένους όπως ο Γκαλέτι ή ο Μέλμπεργκ. Τώρα όμως που τους ζω από μέσα, έχω την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι υπάρχουν σημαντικοί παίκτες στην ομάδα. Έχουμε ποιότητα παντού. Ο Ολυμπιακός έχει και εξαιρετικούς Έλληνες παίκτες».

Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν κρύφθηκε πίσω από το δάκτυλο του και δήλωσε πως ο Ολυμπιακός δεν έχει πείσει ακόμα με την απόδοση του: «Είχαμε τρεις μέρες ρεπό και ξεκουραστήκαμε, τώρα είναι ευκαιρία να φρεσκαριστεί η ομάδα, να δουλέψουμε στις προπονήσεις για να καλύψουμε τα κενά μας και να εμφανιστούμε πιο δυνατοί. Τα λάθη πρέπει να λιγοστέψουν. Εγώ νομίζω ότι είναι επιτυχημένη η πορεία. Όμως από την άλλη δεν έχουμε πείσει με την απόδοσή μας και το ποδόσφαιρο που έχουμε παίξει. Ο δεύτερος γύρος είναι πολύ σημαντικός, τότε υπάρχει το άγχος» .

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι από την πλευρά του επεσήμανε: «Δουλεύω σκληρά και θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου όπως πέρσι. Υποφέρεις όταν βρίσκεσαι στην εξέδρα, λόγω τραυματισμού και δεν μπορείς να βοηθήσεις».

Να μην επιτρέψουν στον Παναθηναϊκό να μεγαλώσει τη διαφορά τόνισε ο Ντιόγκο: «Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό για να μην ξεφύγει ο Παναθηναϊκός. Και πέρσι είχα παίξει στην ίδια θέση. Νοιώθω άνετα, όπου θέλει να με χρησιμοποιεί ο προπονητής».

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Οι μάχες της 6ης αγωνιστικής

Με τον Σωτήρη Νίνη να αλλάζει την εικόνα του Παναθηναϊκού στο β μέρος και τον Σισέ να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα μετά την 1η αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-0 τη Λάρισα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και διατήρησε το απόλυτο που έχει από το ξεκίνημα της περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι της Τούμπας αφού νίκησε τον Ηρακλή με 1-0, μετά από γκολ που πέτυχε ο Ίβιτς στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης. Στο άλλο παιχνίδι η ΑΕΚ δεν κατάφερε να νικήσει την Ξάνθη και έχασε με 1-0, με το γκολ που πέτυχε ο Πόι στο 21’.

Ο Εργοτέλης πήρε μία εντυπωσιακή νίκη στην Τρίπολη από τον Αστέρα, πετυχαίνοντας 4 γκολ. Ένα παιχνίδι με πολλά γκολ, καθώς και ο Αστέρας σημείωσε δύο τέρματα με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο 2-4. Τα δύο πρώτα γκολ του Εργοτέλη σημείωσε ο Βερπακοφσκις στο 17’ και στο 22’. Το 3ο τέρμα πέτυχε ο Ορφανός στο 77’ και το τελευταίο ο Τσεσναουσκις στις καθυστερήσεις του αγώνα. Τα γκολ του Αστέρα πέτυχαν ο Μαρσελάο στο 45’ και ο Τσέζαρεκ στο 63’.

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη από τον Ατρόμητο με 2-1. Τα γκολ για την ομάδα του Πανιωνίου πέτυχαν οι Σκούφαλης στο 20’ και Όμο στο 90’, ενώ για τον Ατρόμητο μείωσε ο Περόνε στο 74’ μετά από εκτέλεση πέναλτι.

Στους αγώνες του Σαββάτου, ο Ολυμπιακός καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες το ματς στη Λιβαδειά, όπου με τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο επιβλήθηκε 0-3 του Λεβαδειακού. Ο Άρης έμεινε στο 1-1 με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, χαρίζοντας στους Θράκες τους πρώτους τους φετινούς βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε δίκαια της Καβάλας με 2-1 στους «Ζωσιμάδες».

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ 1-1

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ 2-1

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-4

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 2-1

Π.Α.Ο.Κ. - ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0

SKODA ΞΑΝΘΗ - Α.Ε.Κ. 1-0

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 4-0

Συνέτριψε τη Λάρισα ο ΠΑΟ

Καταιγιστικός στο τελευταίο ημίωρο ο Παναθηναϊκός συνέτριψε 4-0 την Λάρισα στο Ολυμπιακό στάδιο και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Με τον Σωτήρη Νίνη να αλλάζει την εικόνα του «τριφυλλιού» και τον Σισέ να βρίσκει δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα, η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε πανηγύρισε την 6η νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια, δίνοντας συνέχεια στο εντυπωσιακό της ξεκίνημα στην Σούπερ Λίγκα.

Κι όμως το ξεκίνημα είχε «βυσσινί» χρώμα. Η Λάρισα αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ. Στο 7’ τα διαδοχικά σουτ των Κατσαρού, Ααραμπ και Τουάμα βρήκαν στα σώματα των αμυντικών του «τριφυλλιού» και στο 13’ ο Τζόρβας εξουδετέρωσε το σουτ του Ντε Νίγκρις. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Τζιμπρίλ Σισέ επωφελήθηκε από το λάθος του Σίμιτς, βρέθηκε απέναντι από τον Μάλαρτζ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και στο 31’ το δυνατό σουτ του Βύντρα βρήκε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Μάλαρτζ. Ο διεθνής αμυντικός του «τριφυλλιού» πήρε το αίμα του πίσω στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, όταν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από κόρνερ του Γιώργου Καραγκούνη.

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο, η Λάρισα ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα και έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ωστόσο το σουτ του Τουάμα στο 50΄ βρήκε το δεξί δοκάρι της εστίας του Τζόρβα. Βλέποντας πως η ομάδας του δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά, ο Χενκ Τεν Κάτε επιστράτευσε τον Σωτήρη Νίνη. Ο ταλαντούχος μέσος έδωσε νέα πνοή στη μεσαία γραμμή των γηπεδούχων, που διπλασίασα τα τέρματα τους στο 66’ με την καταπληκτική κεφαλιά του Κώστα Κατσουράνη. Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το δεύτερο γκολ, ήρθε ο Σισέ (με προβολή) στο 69’ για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στη συνέχεια η Λάρισα είχε ένα ακόμη δοκάρι (οριζόντιο) στο 71΄ με το μακρινό σουτ του Ρομέου και ο Παναθηναϊκός πέτυχε ένα ακόμη γκολ με τον Τζιμπρίλ Σισέ. Πιο συγκεκριμένα στο 87’ ο Γκάμπριελ βρήκε τον Γάλλο επιθετικό κι εκείνος με δυνατό σουτ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού.

Διαιτητής: Ν. Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

Κίτρινες: Γκάμπριελ, Σισέ - Τουάμα, Νταμπίζας, Ντε Νίγκρις

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σαριέγκι (22΄ Γκάμπριελ), Καντέ, Σισέ, Λέτο, Σαλπιγγίδης (75΄ Ρουκάβινα), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μπιάρσμιρ, Βύντρα, Καραγκούνης (61΄ Νίνης), Κατσουράνης

ΛΑΡΙΣΑ (Μ. Ουζουνίδης): Μάλαρζ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Ντε Νίγκρις, Τουάμα, Σίμιτς (73΄ Σιατραβάνης), Ααραμπ, Ρομέου (73΄ Κυριακίδης), Μελίσσης, Κατσιαρός, Φερέιρα (63΄ Μετίν)

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Ικανοποίηση στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού

Ικανοποίηση επικρατεί στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού για την εμφάνιση στη Λειβαδιά, αφού πλέον οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν τρεις ημέρες να ξεκουραστούν και από την Τετάρτη ο Ζίκο θα ξεκινήσει τις διπλές προπονήσεις.

Ο Βραζιλιάνος θα αρχίσει τα… εντατικά μαθήματα επιθετικού ποδοσφαίρου και παράλληλα θα προσπαθήσει να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση των πρωταθλητών.

Αυτό δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός μένει αμέτοχος στο μετεγγραφικό παζάρι. Όπως είναι γνωστό, ο Ζίκο θέλει να αποκτηθεί ένας επιθετικός-σφαίρα και ένας αριστερός μεσοεπιθετικός. Ο Βραζιλιάνος εκτιμά ότι αν πραγματοποιηθούν οι συγκεκριμένες κινήσεις, τότε οι Πειραιώτες θα παίξουν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.

Την ίδια ώρα, ο τουρκικός τύπος κάνει λόγο για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ντέιβιντ της Φενερμπαχτσέ, τον επιθετικό που είχε φέρει στην ομάδα του τότε ο Ζίκο, ενώ έχει βγει στην επιφάνεια και ενδιαφέρον για τον Μπρούνο Μεζένγκα, τον 21χρονο επιθετικό της Φλαμένγκο, ο οποίος έπαιξε πέρυσι στην Ορντουσπόρ, ομάδα Β κατηγορίας στην Τουρκία, πετυχαίνοντας 21 γκολ σε 32 ματς.

Δεσπόζει το ντέρμπι της Τούμπας

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή στην Τούμπα (19:00) ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής, η οποία, λόγω της διεξαγωγής των εκλογών την Κυριακή, ολοκληρώνεται σήμερα.

Κρίσιμες αναμετρήσεις έχουν και οι «ευρωπαίοι» Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μετά τις νίκες τους στο Europa League την προηγούμενη εβδομάδα. Οι «πράσινοι» υποδέχονται τη Λάρισα στο Ολυμπιακό Στάδιο (21:15) και θέλουν την έκτη νίκη τους σε έξι παιχνίδια για να επανακτήσουν την κορυφή στη Super League.

Παράλληλα, η «Ένωση», μετά την τονωτική για την ψυχολογία της νίκη επί της Μπενφίκα, φιλοξενείται από την Ξάνθη στα «Πηγάδια» (19:00), σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, μια έδρα που έχει στερήσει βαθμούς από την ΑΕΚ ουκ ολίγες φορές.

Στους αγώνες του Σαββάτου, ο Ολυμπιακός καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες το ματς στη Λιβαδειά, όπου με τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο επιβλήθηκε 0-3 του Λεβαδειακού. Ο Άρης έμεινε στο 1-1 με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, χαρίζοντας στους Θράκες τους πρώτους τους φετινούς βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε δίκαια της Καβάλας με 2-1 στους «Ζωσιμάδες».

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ 1-1

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ 2-1

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (16:45)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. (16:45)

Π.Α.Ο.Κ. - ΗΡΑΚΛΗΣ (19:00)

SKODA ΞΑΝΘΗ - Α.Ε.Κ. (19:00)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (21:15)