Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Χιούιτ εναντίον Παγδατή στο αυστραλιανό Όπεν

Στο πόδι βρίσκεται η φίλαθλη Αυστραλία για τον μεγάλο αγώνα μεταξύ του Κύπριου Μάρκου Παγδατή και του Αυστραλού Λέιτον Χιούιτ, στον τρίτο γύρο του αυστραλιανού Όπεν που θα γίνει το Σάββατο.

Το τεράστιο ενδιαφέρον για τον αγώνα αυτό, με τον οποίο ασχολούνται όλα τα μέσα ενημέρωσης, οφείλεται στο γεγονός ότι ο Χιούιτ ως Αυστραλός έχει στον πλευρό του την φίλαθλη Αυστραλία και ο Παγδατής την ελληνική ομογένεια.

Ο μεταξύ τους αγώνας θεωρείται ρεβάνς του προ διετίας δραματικού μεταξύ τους αγώνα στο ίδιο Γκραν Σλαμ που τελείωσε ύστερα από πεντάωρη μάχη στις 4:45 το πρωί (!) με νικητή τον Χιούιτ. Την περασμένη εβδομάδα σε μεταξύ τους αγώνα στο Σίδνεϊ, ο Παγδατής κέρδισε άνετα.

Μετά το πέρας του αγώνα του την Πέμπτη, ο Κύπριος αντισφαιριστής δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων για το ματς του Σαββάτου. «Ούτε θέλω να σκέφτομαι την προηγούμενη μας συνάντηση εδώ στη Μελβούρνη. Ασφαλώς και θυμάμαι τον αγώνα, αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί αγώνες στην καριέρα μας, που δεν μπορεί να συγκεντρώνεσαι μόνο σε έναν. Ωραία, τελείωσε στις 4:45 το πρωί, ήταν ένας σπουδαίος αγώνας, αλλά δεν το σκέφτομαι και κάθε βράδυ πριν πάω για ύπνο. Θα αγωνιστώ χωρίς να αναζητώ δικαιολογίες για την ώρα. Πρέπει να βρίσκεις τον τρόπο να κερδίσεις κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν με απασχολεί αν θα είναι πρωί ή βράδυ, αλλά θα προτιμούσα να μην ξεκινήσει στις 10 το βράδυ».

Ο Παγδατής είπε ακόμα ότι είναι κουρασμένος από τους πέντε αγώνες στο προηγούμενο τουρνουά στο Σίδνεϊ (το οποίο κέρδισε) και ότι στον αγώνα της Πέμπτης με αντίπαλο τον Φερέρ τον βοήθησε και το κοινό να πετύχει τη νίκη κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους ομογενείς για την στήριξή τους», είπε.