Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

«Λαβωμένος» ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Αρμάνι

«Κάθε αρχή και δύσκολη» για τον Παναθηναϊκό, που αντιμετωπίζει απόψε (21.30) την Αρμάνι στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των ομίλων της Ευρωλίγκα. Η πρεμιέρα των πρωταθλητών Ευρώπης είναι δύσκολη όχι τόσο λόγω αντιπάλου, αλλά λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι «πράσινοι» θα παρουσιαστούν «λαβωμένοι» από τραυματισμούς, καθώς δεν θα αγωνιστούν οι Μπατίστ, Γιασικεβίτσιους και Τσαρτσαρής. Αντίθετα στην αποστολή του «τριφυλλιού» βρίσκεται ο Γιούριτσα Γκόλεματς, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

«Μια νέα σεζόν αρχίζει και ο αγώνας εναντίον της Αρμάνι στο Μιλάνο είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι για μας. Ο κύριος στόχος μας είναι να παίξουμε καλά. Σκοπός μας είναι πάντα να κερδίζουμε και θα παλέψουμε γι αυτό. Πάμε να αγωνιστούμε εκεί χωρίς παίχτες-κλειδιά όπως ο Μπατίστ, ο Γιασικεβίτσιους και ο Τσαρτσαρής. Παρ όλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν απέναντι σε μια καλή ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα, η οποία παίζει επιθετικά στην άμυνα και έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις», ανέφερε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

«Είναι το πρώτο παιχνίδι για την Ευρωλίγκα και αυτό είναι αρκετό για να αποδειχθεί η σημασία του. Απαιτεί τη μέγιστη δυνατή προσοχή μας. Πρέπει να ξεπεράσουμε τους τραυματισμούς και να ξεχάσουμε τους απόντες. Αυτοί που θα παίξουν πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και να δώσουν το 100%, περιμένοντας τους υπόλοιπους να επιστρέψουν υγιείς στο παρκέ και να μας βοηθήσουν», τόνισε από την πλευρά του ο Αντώνης Φώτσης.

Σύνθημα νίκης από Μπάγεβιτς

Με μόνο στόχο τη νίκη η ΑΕΚ θα βρεθεί αντιμέτωπη απόψε στις 20.00 με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στο Μινσκ της Λευκορωσίας, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» προσανατολίζεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σάχα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Γιάχιτς (σ.σ.: Αραούχο και Γεωργέας είναι τιμωρημένοι), Μαϊστόροβιτς, Άρσε και Χουανφράν. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Μάκος και ο Ενσαλίβα, έχοντας στα πλάγια τον Ιορντάκε (δεξιά) και τον Λεονάρντο (αριστερά). Στην επίθεση θα αγωνιστούν ο Μπλάνκο (ή Μαντούκα) και ο Νέμεθ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αραμπατζής, Γκέντσογλου, Γιαχάγια, Καφές, Ταχτσίδης, Σκόκο και Παυλής. Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Αραούχο, Γεωργέας, οι τραυματίες Ζεράλδο, Κουτρομάνος, Αλεξόπουλος και ο Γκερέιρο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Ο τεχνικός της Ένωσης κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου είπε: «Θα γίνει ένα παιχνίδι με πολύ ενδιαφέρον. Η ΜΠΑΤΕ είναι δυνατή ομάδα, σεβόμαστε την ιστορία της, αλλά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα μας δίνει ελπίδες να περάσουμε στην επόμενη φάση. Έχουν αδυναμίες και θα προσπαθήσουμε να τις εκμεταλλευτούμε. Ομως, έχουν κι ένα πλεονέκτημα, γιατί έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται σε αυτές τις καιρικές συνθήκες. Θέλω να πιστεύω, πως και οι δικοί μου παίκτες θα είναι έτοιμοι».

Όσον αφορά τη γενικότερη πορεία της ΑΕΚ, ο Μπάγεβιτς τόνισε: «Έχουμε κάνει βήματα προόδου, είμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι, αλλά δεν μας έχουν βοηθήσει τα αποτελέσματα. Τα παιχνίδια στην Ευρώπη είναι διαφορετικά, με μεγάλο κίνητρο, έχουμε και στόχους και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε πρόβλημα με μερικούς παίκτες σε κάποιες γραμμές. Συμφωνώ, πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτοσυγκέντρωσης. Χάσαμε ματς που δεν περιμέναμε, με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Ξάνθη».

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Παντελής Καφές, ο οποίος δήλωσε: «Θα πρέπει να παίξουμε έξυπνα, συγκεντρωμένα και πειθαρχημένα. Κάναμε καλό ματς απέναντι στην Μπενφίκα, αλλά θα πρέπει να αποδίδουμε έτσι σε όλα τα παιχνίδια για να τα καταφέρουμε. Θέλουμε να παρουσιάσουμε καλή εικόνα. Η ΜΠΑΤΕ είναι καλή ομάδα, για πολλά χρόνια πρωταθλήτρια στη χώρα της και πριν από δύο χρόνια είχε μία πολύ καλή παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ, παίρνοντας καλά αποτελέσματα όπως στο ματς απέναντι στην Γιουβέντους. Αυτό που χαλάει την εικόνα μας κάποιες στιγμές, είναι πως έχουμε κενά διαστήματα μέσα στο παιχνίδι. Δεν μπορώ να βρω συγκεκριμένο λόγο. Μας λείπει η αυτοσυγκέντρωση κάποιες στιγμές και αυτό το πληρώνουμε. Θα πρέπει να προσπαθούμε σε όλη τη διάρκεια του ματς να είμαστε μέσα στο παιχνίδι».

Οι αθλητικές εφημερίδες γράφουν σήμερα 22-10-2009










Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Όλα τα φώτα στο Μπερναμπέου

Η 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League συνεχίζεται σήμερα, και την προσοχή φαίνεται να τραβάει το παιχνίδι μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μίλαν στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Ωστόσο, στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης η Μπορντό φιλοξενεί την Μπάγερν στο «Σαμπάν Νταλμά» με στόχο να επωφεληθεί την έδρα της. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Γιουβέντους θα προσπαθήσει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα και να βάλει έτσι φρένο στις μέχρι τώρα αναποδιές.

Στον 2ο όμιλο, η Μάντσεστερ Γιουνάτεντ θέλει να κάνει το τρία στα τρία στη Μόσχα κόντρα στη ΤΣΣΚ, ενώ στο άλλο παιχνίδι η Βόλφσμπουργκ θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη από την Μπεσίκτας για να γίνει πιο ισχυρή από τις άλλες τρεις ομάδες του ομίλου.

Τα βλέμματα, πάντως, είναι στραμμένα στο ντέρμπι του 3ου ομίλου μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μίλαν, ενώ στο άλλο παιχνίδι η Ζυρίχη θα υποδεχτεί την Μαρσέιγ, η οποία θέλει την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου, όμως η Ζυρίχη δεν πρόκειται να παραδοθεί εύκολα.

Τέλος, στον 4ο όμιλο, η Τσέλσι έχει την ευκαιρία να πάρει ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα από την Ατλέτικο Μαδρίτης κάνοντας έτσι ακόμα ένα βήμα για την πρώτη θέση του ομίλου. Στο άλλο παιχνίδι ο ΑΠΟΕΛ θα επισκεφτεί την Πορτογαλία και θα προσπαθήσει για ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα στην Πόρτο.

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Κύπρος, πρωτοπορία και στη φιλοξενία – η ελεύθερη Αμμόχωστος θα είναι το «Σπίτι» 400 αθλητών Special Olympics, η είδηση ήρθε από τη Λευκωσία!

Κοντά σε παιδιά με Ειδικές Ανάγκες βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στην Κύπρο. Ενα στιγμιότυπο με χαμόγελο, που μοιράζονται τα παιδιά, ο πρωθυπουργός, η κ. Ελση Χριστόφια, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ κ. Δημήτρης Δρούτσας.

Στη Λευκωσία που της επεφύλαξε ηλιόλουστη και θερμή, 32ο, υποδοχή, η πρόεδρος των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, παρουσίασε το πρόγραμμα «Πόλις Αμφιτρύων» σε λαμπρή εκδήλωση στο Ολυμπιακό Μέγαρο Λευκωσίας. Ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου κ. Ανδρέας Δημητρίου ανακοίνωσε πως η ελεύθερη Αμμόχωστος θα φιλοξενήσει 400 αθλητές των Παγκόσμιων Αγώνων, ως Host Town σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Οι αθλητές θα μείνουν σε ξενοδοχεία της ελεύθερης Αμμοχώστου και θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα αξιοθέατα και να συναναστραφούν Κύπριους αθλητές των Special Olympics. Η αναγγελία έγινε στην εκδήλωση της Λευκωσίας, παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Τίτος Χριστοφίδης, ο γενικός διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Κώστας Παπακώστας, καθώς και ο πρόεδρος των Special Olympics Κύπρου κ. Γιάννης Παναγής. Το ότι επελέγη η Αμμόχωστος ως «Σπίτι» του προγράμματος «Πόλις Αμφιτρύων» είναι, όπως δήλωσε η κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, «μια συμβολική κίνηση», η οποία θα περάσει μηνύματα συνύπαρξης και σεβασμού, άλλωστε πρέπει να μάθουμε να ζούμε όλοι μαζί, όπως προτρέπει το μήνυμα των Αγώνων Special Olympics».

Στους Παγκόσμιους Αγώνες στο Δουβλίνο το 2003 και στη Σαγκάη το 2007, το πρόγραμμα «Host Town» εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία και ειδικά στη χώρα μας προσβλέπει στη σύνδεση αθλητών και συνοδών με τον ελληνικό πολιτισμό, την προσαρμογή τους στο νέο περιβάλλον και την ενημέρωση των κατοίκων της πόλης που φιλοξενεί για τις ικανότητες των αθλητών Special Olympics. Τη δέσμευσή τους να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα «Πόλις - Αμφιτρύων» έχουν ήδη καταθέσει πολλές ελληνικές πόλεις σ’ όλη την επικράτεια, φιλοξενώντας περί τους 7.500 αθλητές και συνοδούς, δηλαδή το 75% των 10.000 συνολικά που αναμένεται να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα με προορισμό την Αθήνα, τον Ιούνιο του 2011

Πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ξεκινά την Τετάρτη τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, ωστόσο, ένα 24ωρο πριν την αναμέτρηση με την Ορλεάν στο ΣΕΦ (19:15), ο τεχνικός των πρωταθλητών χαρακτήρισε την ομάδα του ανέτοιμη.

«Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που έχει αθλητικές ικανότητες, προσπαθεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για σουτ και παίζει με πολύ ενθουσιασμό», είπε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

«Το κλειδί για την ομάδα μου είναι να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και να μην επιτρέψει στους αντιπάλους να παίξουν με τον τρόπο που έχουν συνηθίσει».

«Έχω πάντα μεγάλο σεβασμό για τις γαλλικές ομάδες και αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι η Ορλεάν κατάφερε να αποκλείσει την Μπενετόν Τρεβίζο. Είναι το εναρκτήριο παιχνίδι και δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά. Πρώτος στόχος αυτή τη στιγμή, είναι να σκέφτονται οι παίκτες μας με καθαρό μυαλό».

Εναντίον της γαλλικής ομάδας επιστρέφει στα επίσημα ματς ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος που δήλωσε: «Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για τον αντίπαλό μας, αλλά απέδειξε τις δυνατότητές του, αφού κατάφερε να αποκλείσει δύο πολύ καλές ομάδες».

«Η Ορλεάν δεν έχει κάτι να χάσει σε αυτό το παιχνίδι, άρα δεν θα παίξει με πίεση. Ήρθε εδώ για να παίξει εναντίον μιας ομάδας που συμμετείχε στο τελευταίο Final-4, αισθάνεται ως αουτσάιντερ και αυτό την κάνει επικίνδυνη».

«Πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι ώστε να οδηγήσουμε τον αγώνα στο δικό μας μονοπάτι, όχι μόνο για να νικήσουμε αλλά και για να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους μας».

Μάχη με την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ

Ιστορική είναι η ημέρα της Τετάρτης για το Μαρούσι, καθώς δίνει το πρώτο του παιχνίδι σε φάση ομίλων της Ευρωλίγκα και όχι απλά απέναντι σε μία τυχαία ομάδα αλλά στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας(17:45).

Ο τεχνικός της ομάδας των βορείων προαστίων Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως η ομάδα του θα είναι ανταγωνιστική ως το τέλος.

«Ένα σπουδαίο ταξίδι πρόκειται να ξεκινήσει και είμαι πολύ ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε εδώ. Νομίζω ότι το Μαρούσι άξιζε να προκριθεί στους ομίλους και να απολαύσει αυτή την εμπειρία και τώρα το όνειρο γίνεται πραγματικότητα», είπε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας ο προπονητής του Αμαρουσίου.

«Πετύχαμε τον πρώτο στόχο που είχαμε για φέτος, αλλά τώρα η φιλοδοξίες μας είναι μεγαλύτερες. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθώ να πείσω τους παίκτες μου να τα δώσουν όλα αφού το κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή. Είναι μεγάλη η πρόκληση και ο καθένας μπορεί να έχει ένα μεγάλο κέρδος».

Όσο για τον πρώτο αντίπαλο που θα ειναι η ΤΣΣΚΑ, είπε: «Αναφορικά με το εναρκτήριο ματς, η ΤΣΣΚΑ είναι μεγάλη και ένδοξη ομάδα που συνδυάζει πείρα και ποιότητα. Τους σεβόμαστε απεριόριστα, αλλά δεν φοβόμαστε. Έχουμε τη φιλοσοφία και το στρατηγικό μας σχέδιο και πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί ως το τέλος».

Aπό την πλευρά του ο αρχηγός της ομάδας Κώστας Καϊμακόγλου, τόνισε: «Νιώθω υπερήφανος που είμαι μέρος μίας τόσο σπουδαίας διοργάνωσης και αυτό είναι το αίσθημα που κυριαρχεί σε όλους στην ομάδα. Αφού προκριθήκαμε στους ομίλους θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αξιοπρόσεκτες εμφανίσεις».

«Γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και ποιους θα αντιμετωπίσουμε, αλλά είναι πραγματικά μεγάλη πρόκληση και πολύ συναρπαστικό. Η ΤΣΣΚΑ είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην ιστορία του μπάσκετ, αλλά θα παλέψουμε εναντίον της και θα προσπαθήσουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ανοίγει διάπλατα η πρόκριση με νίκη

Τη δεύτερη νίκη του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ που θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο της πρόκρισης, θα κυνηγήσει απόψε (21.45) ο Ολυμπιακός κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο Ζίκο ζήτησε από τους «ερυθρόλευκους» να συνδυάσουν ουσία και θέαμα, ικανοποιώντας τους 33 χιλιάδες φιλάθλους που θα παραβρεθούν στο φαληρικό γήπεδο.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός προβληματίζεται για την κατάσταση του εμπύρετου Βασίλη Τοροσίδη. Ωστόσο, είναι αποφασισμένος να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή το βαρόμετρο του εφετινού Ολυμπιακού, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την ίωση. Εκτός μάχης τέθηκε ο Ντιόγο, καθώς υπέστη υποτροπή στο τραύμα του στο μετατάρσιο και θα μείνει για τρεις περίπου εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης.

Όσον αφορά τις επιλογές του Ζίκο για το αρχικό σχήμα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Νικοπολίδης και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, θα βρίσκονται οι Τοροσίδης (ή Ζεβλάκοφ), Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Μπράβο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Ντουντού με τον Μαρέσκα, έχοντας στα πλάγια τον Γκαλέτι (δεξιά) και τον Ζαϊρί (αριστερά). Πίσω από τον φουνταριστό Μήτρογλου θα είναι ο Όσκαρ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Λάζλο Μπολόνι «πονοκεφαλιάζει» για την ετοιμότητα του Ιγκόρ Ντε Καμάργκο. Ο τεχνικός της Σταντάρ Λιέγης προσανατολίζεται να παρατάξει σχήμα 4-4-2 με τον Μπόλατ στο τέρμα και τους Καμοτσάτο, Μανγκαλά, Σαρ και Μουλεμό να συνθέτουν την αμυντική γραμμή. Ως αμυντικοί χαφ θα αγωνιστούν ο Νικέζ (ή Κάρτσελα) και ο Βίτσελ, οι οποίοι θα έχουν στα άκρα τον Νταλμά (δεξιά) και τον Γιοβάνοβιτς (αριστερά). Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Μποκανί και ο Ντε Καμάργκο (ή Κάρτσελα).