Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Τα λάθη του ΠΑΟ έφεραν τη βαριά ήττα από τη Γαλατασαράι

Ο Παναθηναϊκός έχασε με σκορ 3-1 στο ΟΑΚΑ από την Γαλατασαράι για την πρώτη αγωνιστική του έκτου ομίλου του Europa League. Ελάνο (5’), Μπάρος (48’) και αυτογκόλ του Σαριέγκι (58’) τα γκολ για τους Τούρκους, που εκμεταλλευτήκαν τα πολλά αμυντικά λάθη των πράσινων. Ο Σαλπιγγίδης μείωσε στο 78’. Έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου προς τον Γκαλίνοβιτς.

Το ματς

Ο «εφιάλτης» της Μαδρίτης ξύπνησε πάλι… Ο Παναθηναϊκός προδόθηκε από μια αδράνεια του Μαρίνου στην άμυνα και βρέθηκε από το 5ο κιόλας λεπτό να κυνηγά την ανατροπή (γκολ του Ελάνο). Τα στάνταρ της αναμέτρησης άλλαξαν εντελώς. Υπό καταρρακτώδη βροχή στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, οι «πράσινοι» προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να φτάσουν άμεσα στην ισοφάριση.

Επιθετικά με τους Χριστοδουλόπουλο, Καραγκούνη, Ζιλμπέρτο και ενίοτε τον Λέτο να επιδίδονται σε ατομικές προσπάθειες και μεταβιβάσεις από τον άξονα, φαινόταν ότι υπήρχε πιθανότητα να μπει κάποιο τέρμα. Η άμυνα της Γαλατά μπορεί να «έμπαζε» από παντού, αλλά απέδειξε ότι είχε δουλέψει πολύ στο τεχνητό οφσάιντ. Ο Σαλπιγγίδης έβγαινε συνεχώς στην πλάτη της άμυνας, όμως τις περισσότερες φορές πιανόταν σε αντικανονική θέση. Μεγάλο πρόβλημα στην κάθετη πάσα… Από το λεπτό του γκολ μέχρι το τέλος η ομάδα του Τεν Κάτε ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. Έκλεινε συνεχώς τον αντίπαλο στα καρέ του και περιόριζε τις αντεπιθέσεις.

Βέβαια όποτε αυτές έβγαιναν υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Οι Κιούελ, Μπάρος και Κεϊτά μόλις έβρισκαν κενό χώρο δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Γκαλίνοβιτς. Τελικά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα του διαιτητή Ταλιαβέντο και το σκορ έμεινε στο 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ άσχημα. Ένα λεπτό μετά το σφύριγμα της έναρξης ο Μπάριος έσπασε το τεχνητό οφ σάιντ και αφού πέρασε τον Γκαλίνοβιτς, πλάσαρε εύκολα. Αναγκαστικά ο Τεν Κάτε έβαλε μέσα τους Νίνη και Πετρόπουλο και μετέτρεψε το σύστημα σε 4-2-3-1. Πράγματι η σκέψη του Τεν Κάτε αποδείχτηκε σωστή, αφού οι «πράσινοι» έγιναν από τα πρώτα περισσότερο απειλητικοί και έχασαν μοναδικές ευκαιρίες να μειώσουν με τον Πετρόπουλο.

Η ψυχρολουσία όμως ήρθε πάλι ξαφνικά με σουτ του Ελάνο (57’΄), το οποίο κόντραρε στον Σαριέγκι και κατέληξε στα δίχτυα. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε. Προσπάθησε πολύ, έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, είχε δοκάρι (με Πετρόπουλο στο 60’) αλλά η ατυχία του είχε γυρίσει την πλάτη. Τελικά το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 77’, όταν ο Καραγκούνης έβγαλε τετ α τετ τον Σαλπιγγίδη και εκείνος με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Λέτο, Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος (50' Πετρόπουλος), Μπιάρσμιρ, Μαρίνος, Καραγκούνης, Κατσουράνης (50' Νίνης), Σπυρόπουλος.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Φρανκ Ράικαρντ): Λέο Φράνκο, Κουνγκόλ (24' Ουγκούρ), Ελάνο (62' Αρντά), Κεϊτά (72' Εσμπέκ), Τοπάλ, Μπάρος, Σαρπ, Κιούελ, Εμρέ Ασίκ, Μπαλτά, Σαμπρί.

Φώτσης: «Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας»

Για μας η Τουρκία είναι σαν οποιαδήποτε άλλη αντίπαλος,, δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής.

Ο αρχηγός της Εθνικής, Αντώνης Φώτσης, είναι ο μοναδικός παίκτης από αυτή την ομάδα που έχει αγωνιστεί στον τελευταίο καταγεγραμμένο αγώνα Ελλάδα-Τουρκία στην ιστορία των Ευρωμπάσκετ. Μάλιστα, ήταν και ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής με 12 πόντους στη νίκη 75-70 στην πόλη Μπόρας της Σουηδίας.

Τότε, την 7η Σεπτεμβρίου 2003, η Ελλάδα είχε εξασφαλίσει με τη νίκη αυτή την πρώτη θέση του Δ΄ ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά. Του πήρε λίγο χρόνο του Αντώνη Φώτση να συνειδητοποιήσει πως -εν τη απουσία των Παπαλουκά και Διαμαντίδη- είναι ο μόνος «αυτόπτης μάρτυρας» εκείνης της τελευταίας συνάντησης των δύο Εθνικών, από τους 12 παίκτες του Καζλάουσκας στην Πολωνία. Ούτε θυμόταν πως υπήρξε και πρώτος σκόρερ στη σημαντική νίκη επί των Τούρκων.

«Αλήθεια; Ήμουν και ο πρώτος σκόρερ;» ρώτησε με αφέλεια ο αρχηγός σε δηλώσεις του και συνέχισε: «Άλλη ομάδα τότε, άλλη τώρα. Τότε ήταν μόνο ένα παιχνίδι για τον πρώτο γύρο. Σίγουρα ήταν μεγάλης σημασίας νίκη, αφού μας έστειλε στα προημιτελικά, αλλά δεν ήταν τόσο σημαντικό, όπως το αυριανό. Μία νίκη επί της Τουρκίας αύριο θα μας οδηγήσει στους «4» του Ευρωμπάσκετ και ελπίζουμε να έχουμε μία καλή παρουσία και να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας."

Μπορεί να ανακαλέσει κάποιες ιδιαίτερες στιγμές ή λόγια του τότε ομοσπονδιακού τεχνικού, Γιάννη Ιωαννίδη, στα αποδυτήρια πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης με την Τουρκία στη Σουηδία; «Δεν είπαμε κάτι ιδιαίτερο στα αποδυτήρια, δηλαδή κάτι διαφορετικό απ΄ όσα λέγαμε πριν από κάθε παιχνίδι. Για μας η Τουρκία μέσα στο παρκέ είναι σαν οποιαδήποτε άλλη αντίπαλος και έτσι θέλουμε να την αντιμετωπίσουμε και αύριο στον νοκ άουτ αγώνα της προημιτελικής φάσης."

Οι ομογενείς της Σουηδίας είχαν δώσει την απαραίτητη ώθηση στην Εθνική στο «Μπόρας Χάλε» εκείνο το βράδυ του 2003. «Θέλαμε και τότε, όπως θέλουμε και αύριο, να δώσουμε μία χαρά στους φιλάθλους μας, στους Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται, γιατί σίγουρα έχει διαφορετική βαρύτητα μια νίκη της Ελλάδας επί της Τουρκίας.

Θυμάμαι πως η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη. Έτσι δεν είναι πάντα σε αγώνες με τους Τούρκους; Το καλό, όμως, ήταν πως δεν υπήρξαν επεισόδια στο τέλος. Ελπίζω οι φίλαθλοι να επιδείξουν ανάλογη κόσμια συμπεριφορά και αύριο» κατέθεσε ο Αντώνης Φώτσης. Στην «Μπόρας Χάλα» ο βασικός πυρήνας των φιλάθλων των δύο χωρών είχε καθίσει δίπλα δίπλα, χωρίς ν΄ «ανοίξει μύτη».

Εκτός από τους 12 πόντους, ο Αντώνης Φώτσης είχε «κλειδώσει» με την άμυνά του τον Τούρκογλου, αποστολή που θα έχει και στον αυριανό προημιτελικό: «Δεν με απασχολεί τόσο πολύ αν είμαι πρώτος σκόρερ ή όχι. Τότε έτυχε να έχω εκείνο το ρόλο, αύριο μπορεί να έχω διαφορετικό. Το ιδανικό είναι, με αυτά που θα κάνω εγώ και οι συμπαίκτες μου, να βοηθήσουμε την ομάδα να νικήσει.

Σίγουρα, ο Ζήσης, ο Σπανούλης, ο Μπουρούσης κι εγώ έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία και όλοι περιμένουν πολλά από εμάς. Όμως και τα παιδιά που έρχονται για πρώτη φορά στην Εθνική, εδώ στην Πολωνία, έχουν παίξει αγώνες με την πλάτη στον τοίχο και ξέρουν ν΄ αγωνίζονται σε συνθήκες πίεσης, όπως αυτές που θα συναντήσουμε αύριο σε έναν νοκ άουτ προημιτελικό."

Στο τέλος, ο Αντώνης Φώτσης σχολίασε την παρουσία των Ελλήνων φιλάθλων στην Πολωνία: «Είναι ενθαρρυντικό για τους παίκτες να έχουν στο πλευρό τους φιλάθλους που δεν σταματούν να τραγουδούν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ειδικά, οι Πελαργοί μας ακολουθούν πάντα και παντού. Μας συμπαραστέκονται. Είναι εκπληκτικό να τους ακούς να ζητωκραυγάζουν για σένα σε μια περιοχή μακριά από την Ελλάδα."

Η Σλοβενία «έστειλε» την Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα

Τα τρίποντα των Σλοβένων «σκότωσαν» τους Τούρκους και με 69-67 έδωσαν τέλος στο αήττητο της ομάδας του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, που ως δεύτερη του 6ου ομίλου - που διεξήχθη στο Λοτζ - θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή στο νοκ άουτ προημιτελικό την Ελλάδα. Το σύνολο του Γιούρι Ζντοβτς κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου, που τη φέρνει αντιμέτωπη στα προημιτελικά με την Κροατία.

Με τον Τούρκογλου να έχει εξουδετερωθεί από την άμυνα των Σλοβένων, ο Ιλιάσοβα ανέλαβε δράση και σημειώνοντας τους 12 από τους 15 συνολικά πόντους της Τουρκίας στο πρώτο δεκάλεπτο κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά σε λογικά πλαίσια απέναντι στους... ορεξάτους παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς.

Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι Σλοβένοι «αναχαίτισαν» και τον Ιλιάσοβα και με κορυφαίο από τα 6.25 τον Γιάκα Λάκοβιτς 'έτρεξαν' ένα επιμέρους σκορ 13-3 και στο 15' ο φωτεινός πίνακας έγραψε το υπέρ τους 37-18. Και ενώ όλοι περίμεναν ο αγώνας να εξελιχθεί σε μία καλή προπόνηση για τους Σλοβένους η άμυνα ζώνης και η πίεση σε όλο το γήπεδο έφερε αποτελέσματα για την ομάδα του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς. Μάλιστα, οι Τούρκοι απάντησαν με δικό τους επιμέρους σκορ 14-2 και πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -7 (39-32).

Η άμυνα ζώνης των Τούρκων συνέχισε και στις αρχές της τρίτης περιόδου να δημιουργεί προβλήματα στους Σλοβένους και σε συνδυασμό με την αγωνιστική αφύπνιση του Τούρκογλου οι παίκτες του Τάνιεβιτς πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο 27' (48-47). Η χαρά τους όμως δε διήρκησε για πολύ... Γιακόντνικ, Ούντριχ και Λάκοβιτς διέλυσαν τη ζώνη από τα 6.25 και περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη της περιόδου ο φωτεινός πίνακας έγραψε το 57-50 υπέρ των Σλοβέλων, για να ολοκληρωθεί η περίοδος 57-52.

Στον επίλογο της αναμέτρησης Γιακόντνικ (52-60) και Νάχμπαρ (60-64) «μίλησαν» όταν έπρεπε από τα 6.25 και σε συνδυασμό με την κυριαρχία στα ριμπάουντ και την ψυχραιμία από τις βολές οι Σλοβένοι έφτασαν στο τελικό 69-67, μετά από χαμένο τρίποντο του Ατσούρ στην εκπνοή, και πανηγύρισαν την κατάκτηση της πρώτης θέσης του 6ου ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 32-39, 52-57, 67-69

ΤΟΥΡΚΙΑ (Μπόγκνταν Τάνιεβιτς): Γιαρανγκουμέ, Γκιουλέρ 3, Ατσούρ, Ονάν 7 (1), Ιλιασόβα 16 (2), Ερντέν 7, Τουντσερί 2, Σαβάς, Ασίκ 10, Αρσλάν 10, Τούρκογλου 12 (2).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Γιούρι Ζντοβτς): Σλόκαρ 3, Λάκοβιτς 12 (4), Ούντριχ 12 (2), Μπρέζετς 7 (1), Κλόμπουτσαρ, Νάχμπαρ 16 (3), Γιακοντνικ 11 (3), Γκόλεματς 2, Ε. Λόρμπεκ 6.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Ολυμπιακός – Άλκμααρ 1-0

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη από την Άλκμααρ με 1-0, στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Champions League. Το γκολ για τους «ερυθρόλευκους» σημείωσε ο Βασίλης Τορσίδης στο 79ο λεπτό.

Από τη σουίτα του Σωκράτη Κόκκαλη παρακολούθησε ο Ζίκο την αναμέτρηση του Ολυμπιακού. Ο Βραζιλιάνος προπονητής ήρθε σε συμφωνία με τον πρόεδρο της ομάδας να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων» για τα επόμενα δύο χρόνια.

Την ίδια ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» βλέπουν το παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Ολλανδίας σαν «φάρμακο» που θα… επουλώσει τις πληγές που άφησε η περίοδος Κετσπάγια. Με τους Μπάντοβιτς και Νινιάδη δίδυμο στον πάγκο, οι «λαβωμένοι» από τραυματισμούς πρωταθλητές Ελλάδος θα προσπαθήσουν να ξεκινήσουν με το… δεξί τις υποχρεώσεις τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η θλάση του Λουτσιάνο Γκαλέτι στην προπόνηση της Τρίτης αποτελεί το πρόβλημα που προέκυψε την τελευταία στιγμή για τους Πειραιώτες. Εκτός πλάνων βρίσκονται και ο Ματ Ντάρμπισιρ με τον Έντσο Μαρέσκα.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς προσανατολίζεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό με σχήμα 4-2-3-1. Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα είναι στο τέρμα και οι Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος και Ντομί θα συνθέτουν την αμυντική γραμμή. Ο Λεντέσμα και ο Τοροσίδης θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, έχοντας στα πλάγια τον Ζαϊρί (δεξιά) και τον Λεονάρντο (αριστερά). Ρόλο «ελεύθερου» θα έχει ο Ντουντού και στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Ντιόγο.

Στις εγκαταστάσεις του Ρέντη βρέθηκε και ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος έθεσε τους παίκτες προ των ευθυνών τους: «Εγώ ό,τι έπρεπε να κάνω το έκανα. Έβλεπα ότι η ομάδα είχε τα χάλια της, μάθαινα και τι γινόταν και αποφάσισα να σταματήσω τη συνεργασία μου με τον κ. Κετσπάγια. Τώρα τον λόγο τον έχετε εσείς για να σώσετε την κατάσταση. Αποδείξτε μου στα επόμενα δύσκολα παιχνίδια ποιοι πραγματικά είστε. Είμαστε ο Ολυμπιακός και δεν μπορούμε να μην κάνουμε ούτε μία φάση σε 90 λεπτά αγώνα με την Καβάλα. Βοηθήστε τον νέο σας προπονητή, γιατί, αν η ομάδα προχωράει με νίκες, κερδίζετε όλοι, ενώ διαφορετικά είστε όλοι χαμένοι», ήταν τα λόγια του προέδρου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Από τους παίκτες τον λόγο πήρε ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Πρόεδρε, δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα κερδίσουμε όλα τα επόμενα ματς, αλλά μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και θα είμαστε μια γροθιά για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στην ομιλία του προς τους παίχτες τόνισε με έμφαση ότι υπολογίζει όλους τους παίκτες και τους ζήτησε να υπερβάλουν εαυτούς για να προχωρήσει ο Ολυμπιακός.

1-0 κερδίζει ο Ολυμπιακός

Με γκόλ του Τοροσίδη προηγείται ο Ολυμπιακός στο 78ο λεπτό.

Και επίσημα ο Ζίκο νέος προπονητής του Ολυμπιακού για τα επόμενα δύο χρόνια

Το μεσημέρι έφτασε στην Αθήνα και το βράδυ ανακοινώθηκε ως νέος τεχνικός του Ολυμπιακού για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο προπονητή, Ζίκο, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο Καραϊσκάκη, προκειμένου να παρακολουθήσει την προσπάθεια της νέας ομάδας του απέναντι στην Αλκμααρ για το Champions League.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με μία λιτή ανακοίνωση την Τετάρτη, γνωστοποίησε τη συμφωνία της με τον Ζίκο:

«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της, για δύο χρόνια, με τον Βραζιλιάνο προπονητή Αρτούρ Αντούνες Κοΐμπρα (Ζίκο)», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο πρώην προπονητής της Φενέρμπαχτσε, ύστερα από διαπραγματεύσεις με τους ανθρώπους των «ερυθρολεύκων» υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο.

Ετσι και με τη... βούλα ο 56χρονος τεχνικός θα διαδεχτεί στον πάγκο των πρωταθλητών τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Παρελθόν και επισήμως ο Κετσπάγια

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού αποτελεί και επισήμως ο Τιμούρ Κετσπάγια. Προσωρινός αντικαταστάτης του Γεωργιανού θα είναι ο Μπόζινταρ Πάντοβιτς με βοηθό τον Ανδρέα Νινιάδη.

Ο Γεωργιανός προπονητής δεν πρόλαβε τελικά να καθήσει στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας στην πρώτη αναμέτρηση για το Τσάμπιονς Λιγκ με την Αλκμάαρ.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση για την απομάκρυνση του Κετσπάγια στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την, κοινή συναινέσει, λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Τιμούρ Κετσπάγια. Την τεχνική ηγεσία της ομάδας αναλαμβάνει προσωρινά ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Βοηθός του κ. Μπάντοβις θα είναι ο Ανδρέας Νινιάδης».

Για την πρώτη θέση κόντρα στη Γαλλία η Εθνική

Στη μάχη για την πρωτιά ρίχνεται την Τρίτη στις 19:15 η Εθνική ομάδα μπάσκετ κόντρα στη Γαλλία, αφού σε περίπτωση που κερδίσει θα τερματίσει στην κορυφή του ομίλου. Παίκτες και τεχνική ηγεσία επεσήμαναν πως η ήττα από τη Ρωσία ήρθε σε ένα πολύ καλό σημείο, αφού σημειώθηκε στη φάση των ομίλων και όχι σε έναν νοκ άουτ αγώνα.

Aρκετά αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Γιάννης Μπουρούσης για τη συνέχεια του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, σε συνέντευξη που έδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ. Ο καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού επεσήμανε πως δεν χάθηκε απολύτως τίποτα με την ήττα από τη Ρωσία και πως όλη η ομάδα έχει υψηλούς στόχους.

«Είμαστε μια χαρά και η ομάδα συνεχίζει. Δεν έχει γίνει κάτι τραγικό. Θέλουμε να πετύχουμε με αυτήν την ομάδα, να τη φτάσουμε ψηλά. Δεν είμαστε στα γήπεδα δύο μήνες για το χαβαλέ μας. Το ότι το θέλουμε το έχουμε δείξει. Δεν νομίζω να αμφιβάλλει κάποιος. Κάναμε ένα πολύ καλό τουρνουά από την αρχή και θέλουμε να προχωρήσουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο 25χρονος σέντερ.

Στο μεταξύ, ο υπεύθυνος για το σκάουτινγκ της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ Γιάννης Ελευθεριάδης επεσήμανε τα «ατού» των Γάλλων και συνέστησε προσοχή για το επικείμενο παιχνίδι της Τρίτης.

«Βασικό χαρακτηριστικό της Γαλλίας είναι πως είναι καθαρά αθλητική ομάδα. Στηρίζεται στα αθλητικά της προσόντα, οι παίκτες της τρέχουν, πηδάνε στα επιθετικά ριμπάουντ. Αυτό το τελευταίο είναι από τα σημαντικότερα όπλα της και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Στην επίθεση όλα αρχίζουν και καταλήγουν στον Πάρκερ. Είναι πολλές φορές που βγαίνουν έξω από τα συστήματα με τον Πάρκερ και «χτυπάνε» είτε με pick and roll, είτε στο ένας εναντίον ενός. Τουριάφ, Πιετρούς, Τραορέ, πιέζουν πολύ στην επίθεση, πηγαίνοντας για τα επιθετικά ριμπάουντ, όπως και ο Νικολά Μπατούμ, αν και γκαρντ. Προσπαθεί να βγάλει εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, χρησιμοποιεί το transition game. Αναζητούν το ελεύθερο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι τα αθλητικά τους προσόντα. Η άμυνα είναι πιεστική με αλλαγές, καθώς είναι μια ομάδα με κορμιά ψηλά και δυνατά», είπε ο κ. Ελευθεριάδης.

Ξένο σώμα για την ΑΕΚ ο Τζεμπούρ

Σε υποχρεωτική άδεια 20 ημερών τέθηκε από τη διοίκηση της ΑΕΚ ο Ράφικ Τζεμπούρ μετά το νέο επεισόδιο που είχε με τον προπονητή του, Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο γαλλοαλγερινός άσος απολογήθηκε στον πρόεδρο της ΑΕΚ Νίκο Θανόπουλο και η ΠΑΕ αποφάσισε να απομακρύνει για τις επόμενες 20 μέρες τον ποδοσφαιριστή με σκοπό να ηρεμήσει, στέλνοντας του παράλληλα για ακόμα μια φορά το μήνυμα ότι θεωρείται «persona non grata».

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς την περασμένη εβδομάδα, έδιωξε από την προπόνηση τον 24χρονο ποδοσφαιριστή από την προπόνηση, όταν αυτός κλώτσησε επίτηδες την μπάλα προς το μέρος του σερβοέλληνα τεχνικού.

Ο πρώην παίχτης του Πανιωνίου, ο οποίος ταξίδεψε τη Δευτέρα με προορισμό το Παρίσι, έχει θέσει με τη συμπεριφορά του τον εαυτό του εκτός ομάδας και τον Ιανουάριο αναμένεται να αφήσει την «Ένωση» για κάποιο σύλλογο του εξωτερικού.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Στο... ρελαντί 19.68 ο Μπολτ στο Καυτανζόγλειο

Ο Ουσέιν Μπολτ μπορεί να μην πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ του World Athletics Final της IAAF «Θεσσαλονίκη 2009», όμως με το 19.68 που έκανε τρέχοντας στο... ρελαντί απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους, σίγουρα ικανοποίησε τους φιλάθλους που κατέκλυσαν και την Κυριακή το Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Η Μπλάνκα Βλάσιτς υπερέβη τα 2.04 στο άλμα εις ύψος και στη συνέχεια ανέβασε τον πήχη στα 2.10 προκειμένου να καταρρίψει το... στοιχειωμένο παγκόσμιο ρεκόρ της Στέφκα Κονσταντίνοβα, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Η Κροάτισσα, όμως, έδειξε πως είναι πολύ κοντά στο να πετύχει τον στόχο της, κάτι που «κυνηγά» σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, όπου έχει εξασφαλίσει την πρωτιά.