Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Σούπερ νίκη με σούπερ Σκόκο

Με σούπερ εμφάνιση και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νάτσο Σκόκο, η ΑΕΚ πήρε μεγάλη νίκη, μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, επί του Ολυμπιακού με σκορ 2-1. Μια οδυνηρή ήττα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έμειναν πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό.

Κι’ όμως το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους «ερυθρόλευκους», αφού κατάφεραν να προηγηθούν με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στο 26, ένα γκολ το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα, αφού στο σουτ του παρεμβλήθηκε ο Μήτρογλου, χωρίς να φαίνεται καθαρά αν βρήκε ή όχι την μπάλα. Αρχικά ο Καλόπουλος ακύρωσε το γκολ με υπόδειξη του βοηθού του, αλλά στη συνέχεια και μετά από διαβουλεύσεις μαζί του έδειξε τη σέντρα.

Το γκολ αυτό αντί να δώσει φτερά στους παίκτες του Ζίκο, αφύπνισε τους παίκτες του Μπάγεβιτς, οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα. Ο Νάτσο Σκόκο, ο κορυφαίος ίσως του γηπέδου, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 33 με μονοκόμματο σουτ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νικοπολίδη.

Επτά λεπτά αργότερα πάλι ο Σκόκο πέτυχε ένα υπέροχο γκολ και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Αργεντίνος εκτέλεσε φάουλ και «κρέμασε» τον Νικοπολίδη από μεγάλη απόσταση.
Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός γλίτωσε τα χειρότερα, όταν το σουτ του Μπλάνκο πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Ο Ζικο, βλέποντας ότι η αρχική του επιλογή, που ήταν ο νεαρός Κατσικογιάννης στο κέντρο του γηπέδου, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα, πέρασε τον Ζαϊρί, ενώ λίγο αργότερα μπήκε και ο Ντερμπισάιρ, μετά από πολύμηνη απουσία. Επί της ουσίας όμως τίποτα δεν άλλαξε, αφού οι όποιες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν ήταν από σέντρες του Γκαλέτι και όχι από καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ετσι στο 63', στο 65' και στο 68' οι κεφαλιές από καλή θέση των Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλου και Μήτρογλου, αντίστοιχα, έφυγαν λίγο άουτ.

Ωστόσο το γκολ ήρθε για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν μέτρησε. Στο 87' και σε σέντρα του Ραούλ Μπράβο, ο Τοροσίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Καλόπουλος το ακύρωσε ως φάουλ πάνω στον Καράμπελα. Ενα λεπτό νωρίτερα ο Νικοπολίδης απέκρουσε το σουτ του Καφέ μέσα από την περιοχή κι ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Τζιμπούρ. Στις καθυστερήσεις ο Αραμπατζής απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο την κεφαλιά του Τοροσίδη κι έτσι η ΑΕΚ πήρε τη μεγάλη νίκη μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Οσκαρ, Πάντος - Γιάχιτς, Καράμπελας, Ζεράλντο Αλβες, Μαντούκα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Κατσικογιάννης (56' Ζαϊρί), Γκαλέτι, Μαρέσκα (78' Πάντος), Μήτρογλου, Ντιόγκο (64' Ντερμπισάιρ), Όσκαρ.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Αραούχο, Καράμπελας, Ζεράλντο Αλβες, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς (64' Μάκος), Καφές, Μαντούκα, Σκόκο (81' Ταχτσίδης), Τζιμπούρ, Μπλάνκο (75' Λαγός).

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Όλα δείχνουν τον Σταύρο Αδαμίδη για πρόεδρο της ΑΕΚ

Ο δικηγόρος Σταύρος Αδαμίδης είναι ο «εκλεκτός» των μετόχων της ΑΕΚ για να διαδεχθεί τον Νίκο Θανόπουλο στον προεδρικό θώκο. Η απόφαση θα ληφθεί στο τέλος της εβδομάδας, με τον 36χρονο δικηγόρο να τυγχάνει κοινής αποδοχής.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που έχει αναλάβει τις επαφές με τη Morgan Stanley για την εξόφληση του δανείου των 5,7 εκατ. ευρώ, ενώ σε συνεργασία με δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης έχει σχεδιάσει τα δικαστικά μέτρα κατά του Χαράλαμπου Κοζώνη.

Ο Σταύρος Αδαμίδης έχει ασχοληθεί με το ναυτιλιακό δίκαιο και τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται σε θέματα λειτουργίας και εκμετάλλευσης σταδίων, έχοντας συμμετοχή στα πρότζεκτ των γηπέδων των Giants και των Yankees στις ΗΠΑ

Πάντως, για να δεχθεί να καθίσει στην «ηλεκτρική» καρέκλα που αφήνει ο Νίκος Θανόπουλος, ο 36χρονος έχει ζητήσει από τους μετόχους εγγυήσεις ότι θα καλυφθούν όλα τα χρέη.

Το ντέρμπι προτεραιότητα για τους «ερυθρόλευκους»

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ αναγκάζει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να χαμηλώσουν τους τόνους στο μετεγγραφικό παζάρι. Οι πρωταθλητές «καίγονται» για τη νίκη μετά την ήττα από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και δεν θέλουν σε κανένα σημείο η ομάδα να αποπροσανατολιστεί από τις φήμες περί μετεγγραφικών στόχων.

Άλλωστε το «σήριαλ» με τον Μπεν Αρφά μόνο κακό έκανε στους «ερυθρόλευκους», καθώς ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά και παράλληλα χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν, όμως και πάλι ο μεγάλος «εχθρός» του Ολυμπιακού είναι το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Αστέρια όπως οι Μαντσίνι και Κουαρέσμα της Ίντερ και ο Ριέρα της Λίβερπουλ δεν ενθουσιάζονται στην προοπτική της Σούπερ Λίγκα. Ο Πέντερσεν της Μίντλεσμπρο θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα, αρκεί οι πρωταθλητές να πληρώσουν 2 εκατομμύρια ευρώ στην αγγλική ομάδα. Στα υπόψιν βρίσκονται ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς της Σταντάρ Λιέγης (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ) και ο Καστίγιο της Σαχτάρ Ντόνετσκ (προσπαθεί να μείνει ελεύθερος από την ουκρανική ομάδα).

Όσον αφορά την ελληνική αγορά, οι Πειραιώτες έχουν ξεχωρίσει τρεις περιπτώσεις παικτών. Στην κορυφή βρίσκεται το όνομα του Νάτσο Σκόκο της ΑΕΚ, ακολουθεί ο Αντελίνο Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ και τρίτος είναι ο Μπενάρ Κουμόρτζι του Πανιωνίου.