Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Αλλαγή σκηνικού στην ΑΕΚ

Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να συμβούν στην ΑΕΚ μόλις ο Σταύρος Αδαμίδης αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντα του ως νέος πρόεδρος της «Ένωσης».

Μπορεί ο Πέτρος Παππάς να δήλωσε πως στηρίζει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ωστόσο θεωρείται σχεδόν ειλημμένη η απόφαση απομάκρυνσης του Σερβοέλληνα τεχνικού.

Παράλληλα, παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν σύντομα για την ΑΕΚ και οι Νίκος Θανόπουλος και Μιχάλης Δημαράκης.

Κοντά στην πόρτα της εξόδου βρίσκεται και ο Χουανφράν, μετά και το επεισόδιο που είχε στην προπόνηση της Τετάρτης με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Ισπανός είναι εκτός πλάνων και από τη διοίκηση θα ήθελαν να απαλλαχτούν από το συμβόλαιο του. Πάντως είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο παίκτης θα συναινέσει και θα παραιτηθεί έστω κι ενός μέρους των 700.000 ευρώ που προβλέπονται ως συνολικές απολαβές του για την τελευταία χρονιά του συμβολαίου του.

Στην Αθήνα αναμένεται την επόμενη εβδομάδα ο μάνατζερ του Νάτσο Σκόκο, Μαρτίν Μοντέρο, και ο δικηγόρος του Ιβάν Ερνάντεθ, με προφανή σκοπό να διαλευκάνουν το μέλλον του πελάτη τους και να διερευνήσουν τις προθέσεις των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ. Κάποιες πηγές λένε πως ο Αργεντινός ατζέντης θα προσπαθήσει να ασκήσει πιέσεις για την πώλησή του την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, κάτι που βέβαια εξαρτάται από τους μετόχους.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Επιστρέφει ο Καστίγιο στον Ολυμπιακό

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο μετεγγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού και αναμένονται εξελίξεις ίσως και εντός της ημέρας. Ο Νέρι Καστίγιο βρίσκεται προ των πυλών του Ρέντη, την ώρα που η ΑΕΚ αποκλείει κατηγορηματικά την παραχώρηση του Νάτσο Σκόκο σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα.

Ο Καστίγιο εξασφάλισε την ελευθέρας του από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ίδιο τον Σωκράτη Κόκκαλη για ολοκληρώσει τη μεταγραφή του. Οι Ουκρανοί ζητούν λίγο πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως για να τον παραχωρήσουν για ενάμιση χρόνο με τη μορφή δανεισμού, ενώ ο 25χρονος παίκτης θα πάρει τα μισά χρήματα από όσα έπαιρνε στη Σαχτάρ.

Όσον αφορά την υπόθεση της απόκτησης μεσοεπιθετικού, μετά την κατηγορηματική άρνηση της ΑΕΚ για τον Σκόκο, οι πρωταθλητές στρέφουν και πάλι το ενδιαφέρον τους στον Αργεντινό Ντατόλο, για τον οποίο πάντως υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για την προσωπική του ζωή.

Στο θέμα του προπονητή, εξελίξεις θα δρομολογηθούν με την επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Ζίκο μένει μέχρι νεωτέρας λόγω της αποζημίωσης και θεωρείται σίγουρο πως σε κάθε αγώνα θα δίνει εξετάσεις, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα για την 18η αγωνιστική της Super League.

Αναμονή για Πόγκατετζ

Ο Παναθηναϊκός είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για την απόκτηση του Εμμάνουελ Πόγκατετζ. Παρότι η Μίντλεσμπρο είναι αρνητική στο ενδεχόμενο να τον παραχωρήσει στους πρωτοπόρους της Super League, οι «πράσινοι» θεωρούν πως η αγγλική ομάδα θα πειστεί στο τέλος, καθώς το καλοκαίρι ο 27χρονος Αυστριακός μένει ελεύθερος.

Το «τριφύλλι» μέσω του μάνατζερ του παίκτη έχει καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθεται να δώσει σε καμία περίπτωση τα 2 εκατομμύρια ευρώ που ζητά η Μίντλεσμπρο, ενώ ξεκαθάρισε ότι η πρότασή του δεν θα υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ.

Οι Ισπανοί επιμένουν ότι ο Παναθηναϊκός κινείται για τον Ντίαζ, ο οποίος πρόκειται για μία εξαιρετική περίπτωση, ταυτόχρονα όμως και ακριβή, και θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις, χωρίς να αποκλείεται και το σενάριο του αιφνιδιασμού με όνομα που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας. Ορατό είναι, φυσικά, και το ενδεχόμενο να μην γίνει τελικά μεταγραφή.

Εν τω μεταξύ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει πως έχει κινηθεί ή θα κινηθεί για την απόκτηση του Νάτσο Σκόκο στην παρούσα μεταγραφική περίοδο: «Με αφορμή την έντονη φημολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες βάσει δημοσιευμάτων, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επιθυμεί να διευκρινίσει πως ούτε έχει εκδηλώσει, ούτε και πρόκειται να εκδηλώσει στην παρούσα μεταγραφική περίοδο ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο μεταγραφής του ποδοσφαιριστή Νάτσο Σκόκο».

Επιπλέον, ο Νίκος Πατέρας ζήτησε από τους φίλους του Παναθηναϊκού να σταματήσουν να αποδοκιμάζουν τον Αλέξανδριο Τζιόλη: «Επειδή στους πρόσφατους αγώνες της ομάδας παρατηρήθηκε το φαινόμενο έντονων αποδοκιμασιών εις βάρος του ποδοσφαιριστή μας, Αλέξανδρου Τζιόλη, καλώ τους φιλάθλους μας να παραμείνουν στο πλευρό της ομάδας με το γνωστό τους πάθος αποφεύγοντας τέτοιου είδους συμπεριφορές. Ασφαλώς, ο καθένας έχει δικαίωμα στη γνώμη του, είναι όμως αδιανόητο, την ώρα που η ομάδα καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων της να παρατηρούνται φαινόμενα που αναμφίβολα την επηρεάζουν αρνητικά. Ο Αλέξανδρος Τζιόλης είναι ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και ο προπονητής μας θα τον χρησιμοποιεί όποτε το κρίνει σκόπιμο για το καλό της ομάδας. Υποχρέωση όλων μας είναι να στηρίζουμε τον προπονητή της ομάδας και όλους τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται για την επιτυχία της. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στις μέχρι τώρα επιτυχίες της ομάδας αγκαλιάζοντάς την μαζικά είτε αγωνίζεται εντός είτε εκτός έδρας. Αυτή τους η στήριξη είναι πολύτιμη και υπολογίζουμε σ’ αυτήν για τη δύσκολη συνέχεια στην πορεία προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος».