Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Κόντρα στην πανίσχυρη Μπαρτσελόνα το Μαρούσι

Το Μαρούσι έκανε την υπέρβαση, παίρνοντας τη πρόκριση για το Top 16 της Ευρωλίγκα και πλέον βλέπει όλα τα παιχνίδια σαν «γιορτή». Η πρεμιέρα της δεύτερης φάσης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στο μπάσκετ, βρίσκει την ομάδα των Βορείων προαστίων να αγωνίζεται απόψε (21.45) στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» κόντρα στην πανίσχυρη Μπαρτσελόνα. Ένα παιχνίδι που μόνο κέρδη μπορεί να αποφέρει στους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι θα αγωνιστούν χωρίς άγχος για το… καλύτερο. Το Μαρούσι δεν θα έχει τον Ιγκόρ Μιλόσεβιτς, ο οποίος αναχώρησε για το Βίλνιους προκειμένου να ενταχθεί πιο νωρίς στην Λιέτουβος Ρίτας.

Ενδεικτικές για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν στο Μαρούσι την αποψινή αναμέτρηση είναι οι δηλώσεις του Στεφάν Νάτζφει: «Ελάτε τώρα, είναι εύκολο το ματς, ίσως το ευκολότερο της σεζόν. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που επικρατεί κατά κράτος έναντι όλων των αντιπάλων της και νίκησε τη Σιένα στην Ιταλία με 19 πόντους. Είναι μια καλή ευκαιρία για μας να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις και τις αντιστάσεις μας. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και απεναντίας μπορούμε να επωφεληθούμε από την εμπειρία».

Ο προπονητής του Αμαρουσίου, Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε: «Δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ για την παράδοση, την ιστορία και το μέγεθος της Μπαρτσελόνα. Αντιμετωπίζουμε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους παγκοσμίως, όχι απλώς μία εξαιρετική ομάδα μπάσκετ, συνεπώς η πρόκληση για μας είναι μεγάλη. Μέχρι στιγμής η Μπαρτσελόνα παρουσιάζεται ασταμάτητη συνδυάζοντας τις νίκες με θεαματικό μπάσκετ. Οι αντίπαλοί μας αποδίδουν εξίσου καλά εντός κι εκτός έδρας και παρουσιάζουν αρετές όπως το ταλέντο, η ποιότητα, το βάθος, αλλά και η ικανότητα να παίζουν γρήγορα όχι μόνο στον αιφνιδιασμό, αλλά και στο σετ παιχνίδι με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Δικός μας στόχος είναι για μία ακόμη φορά να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και να απολαύσουμε την τιμή του ότι βρισκόμαστε εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου