Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Τα φώτα σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ και η εκτός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στη Λάρισα είναι τα δύο παιχνίδια που ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Super League.

Κομβικής σημασίας για την έκβαση της μάχης του τίτλου είναι το παιχνίδι στο «Αλκαζάρ». Η Λάρισα καίγεται για βαθμούς, καθώς βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη, ενώ και ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώρια για νέα απώλεια, μετά το ισόπαλο 1-1 με την ΑΕΚ. Ο Νίκος Νιόπλιας προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει την ενδεκάδα του ντέρμπι, που μπορεί να μη νίκησε, αλλά ικανοποίησε με την απόδοση της. Οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σωτήρης Νίνης ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν και τέθηκαν στη διάθεση του Έλληνα προπονητή.

Σε στραβοπάτημα του «τριφυλλιού» στον κάμπο ελπίζει ο Ολυμπιακός, που υποδέχεται τον Λεβαδειακό στο «κεκλεισμένων των θυρών» γήπεδο Καραϊσκάκη. Οι τραυματίες Νικοπολίδης και Ντουντού, ο εμπύρετος Στολτίδης και ο τιμωρημένος Ντάτολο δεν υπολογίζονται από τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

Σε τροχιά Champions’ League θα προσπαθήσει να παραμείνει ο ΠΑΟΚ που δοκιμάζεται από τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, πέντε ημέρες μετά τη συντριβή στα Γιάννινα για το κύπελλο. Ο τιμωρημένος Κοντρέρας και οι τραυματίες Τσιρίλο και Φιλομένο έχουν τεθεί εκτός μάχης, ενώ ο Φερνάντο Σάντος θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους Ίβιτς και Βιεϊρίνια.

Η αυλαία της 21ης αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο με τρεις αναμετρήσεις. Με φουλ επιθετικό σχήμα η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να επανέλθει στις νίκες στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη. Ο Λεονάρντο αναμένεται να πάρει τη θέση του Μαντούκα.

Με μοναδικό στόχο τη νίκη, ο Άρης θα διασταυρώσει τα ξίφη του τον ουραγό Πανθρακικό, ενώ η Καβάλα αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Άρης-Πανθρακικός 16:45
Καβάλα-ΠΑΣ Γιάννινα 16:45
ΑΕΚ-Ξάνθη 19:00

Κυριακή
Ατρόμητος-Πανιώνιος 14:30
Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης 14:30
Ηρακλής-ΠΑΟΚ 16:45
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 16:45
Λάρισα-Παναθηναϊκός 19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου