Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Ανοίγει η αυλαία της Superleague

Σε ρυθμούς πρωταθλήματος βρίσκονται οι φίλοι του ποδοσφαίρου καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο (22-23 Αυγούστου) ξεκινά η Σούπερ Λίγκα.

Το Σάββατο, τα βλέμματα συγκεντρώνει ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στο εσωτερικό του «τριφυλλιού» ταραγμένο είναι το κλίμα μετά το φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Χενκ Τεν Κάτε και του Νίκου Σπυρόπουλου στην προπόνηση της Πέμπτης. Αγωνιστικά, ωστόσο, οι «πράσινοι» δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Οι «νεοφώτιστοι» ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος αντιμετωπίζουν τους Ξάνθη και Άρη αντίστοιχα. Αυτά είναι και τα παιχνίδια που ανοίγουν την αυλαία της 1ης αγωνιστικής το Σάββατο.

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει ωστόσο στην πρώτη αγωνιστική είναι το ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή (21.15) στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το κλίμα στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο δεν είναι και το καλύτερο μετά την ήττα από την Βασλούι με 2-1, για το Europa League αλλά και με την αποχώρηση του Σωτήρη Κυργιάκου, ο οποίος πήγε στην Λίβερπουλ.

Στην ομάδα του Ολυμπιακού, φυσικά, το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό, μετά τη νίκη επί της Σέριφ Τίρασπολ. Ο επόμενος στόχος του Τιμούρ Κετσπάγια αλλά και των παικτών είναι να πάρουν τη νίκη στο ντέρμπι και τους τρεις βαθμούς.

Ο Πανιώνιος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη. Και οι δύο ομάδες επιθυμούν να δείξουν αυτή την χρονιά ότι μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο. Η Καβάλα αντιμετωπίζει τον Λεβαδειακό. Ο Ηρακλής θα αναμετρηθεί με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή και ο Αστέρας Τρίπολης με την Λάρισα εντός έδρας.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 22 Αυγούστου

16:45 Αρης-Ατρόμητος
16:45 Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα
19:00 Εργοτέλης-Παναθηναϊκός

Κυριακή 23 Αυγούστου

16:45 Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα
16:45 Λεβαδειακός-Καβάλα
19:00 Πανθρακικός-Ηρακλής
19:00 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ
21:15 ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Ο Χάμιλτον την pole position

Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την πρώτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές του γκραν πρι Ευρώπης, που φιλοξενείται στη Βαλένθια και θα ξεκινήσει την Κυριακή από την pole position.

Η επιτυχία αυτή έρχεται για τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή μετά τη νίκη του στο ουγγρικό γκραν πρι.

Ωστόσο, δίπλα του, στην πρώτη γραμμή εκκίνησης, θα βρεθεί ο Φινλανδός Χέικι Κοβαλάινεν, που σημείωσε τον δεύτερο χρόνο, ενώ ακολούθησαν οι Μπαρικέλο με Brawn GP και Φέτελ με Red Bull.

Από πλευράς ο Τζένσον Μπάτον σημείωσε τον πέμπτο χρόνο, ενώ απογοητευτικός ήταν ο Λούκα Μπαντοέρ, ο οποίος έμεινε τελευταίος και με χρόνο χειρότερο από τους υπόλοιπους.

Η πρώτη δεκάδα των κατατακτήριων δοκιμών:

1. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 1:39.498
2. Χέικι Κοβαλάινεν (Φινλανδία/ΜακΛάρεν) 1:39.532
3. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία/Brawn GP) 1:39.563
4. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) 1:39.789
5. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/Brawn GP) 1:39.821
6. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία/Φεράρι) 1:40.144
7. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Γουίλιαμς) 1:40.185
8. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Ρενό) 1:40.236
9. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) 1:40.239
10. Ρόμπερτ Κουμπίτσα (Πολωνία/Ζάουμπερ) 1:40.512

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

«Έσπασε» ξανά τα χρονόμετρα ο Μπολτ!

Νέο εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ σημείωσε ο Γιουσέιν Μπολτ με 19.19, στον τελικό του αγωνίσματος, στο Βερολίνο. Το προηγούμενο ήταν δικό του με 19.30 από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, και μάλιστα την ίδια ημέρα (20/8/2008).

Πραγματικός άνεμος ήταν ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ που πανηγύρισε και πάλι το ρεκόρ και το χρυσό μετάλλιο με τις χορευτικές του ικανότητες και τις ανάλογες φωτογραφίες μπροστά στον πίνακα με το ηλεκτρονικό χρονόμετρο.

Ο Μπολτ κατέκτησε έτσι το 2ο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση μετά τα 100μ όπου επίσης σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 9.58 και πλέον στοχεύει σε ένα τρίτο αφού θα μετάσχει και στη σκυταλοδρομία 4χ100μ, όπως έκανε και στο Πεκίνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Aντιδράσεις για τη μεταγραφή-βόμβα Κυργιάκου στη Λίβερπουλ

Αντιδράσεις στους φίλους της ΑΕΚ και προβληματισμό στον Ντούσαν Μπάγεβιτς προκάλεσε η είδηση της αποχώρησης του Σωτήρη Κυργιάκου ο οποίος θα αγωνίζεται εφεξής με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Η... βόμβα έσκασε το απόγευμα της Τρίτης και ο Σωτήρης Κυργιάκος πρέπει να θεωρείται παίκτης της Λίβερπουλ [Βλέπε άρθρο] Ο κεντρικός αμυντικός αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του στους Θρακομακεδόνες και το βράδυ με ανακοίνωση του δήλωσε πως «Η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια». Η απάντηση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Στα 3 εκατ. ευρώ η μεταγραφή. Επαφές για Βαγγέλη Μόρα, στα υπόψιν ο Γιάννης Γκούμας.

Ο Sotis στην Λίβερπουλ!

Η ΑΕΚ τα βρηκε με την αγγλική ομάδα στα 3 εκατ. ευρώ και ο Sotis επιστρέφει στη Βρετανία, όπου αγωνίστηκε με την φανέλα της Ρέιντζερς. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στις τάξεις των φιλάθλων. Μάλιστα 10 οπαδοί βρέθηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις των Θρακομακεδόνων, με άγριες διαθέσεις. Ευτυχώς πάντως δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Όσο για τον ίδιο τον Κυργιάκο οι πληροφορίες τον θέλουν να είπε αντίο στους συμπαίκτες του. Εκτός αυτού δεν συμμετείχε στ' οικογενειακό διπλό. Έκανε ατομικό πρόγραμμα μαζί με τους τραυματίες.

Ήδη στην ΑΕΚ έχουν αρχίσει ν' αναζητούν τον αντί-Κυργιάκο. Έψαξαν την περίπτωση του Βαγγέλη Μόρα, που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ένωση και τώρα παίζει στην Μπολόνια, ενώ στ' υπόψιν είναι ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Γκούμας, ο οποίος είναι ελεύθερος.

Επιβεβαιώνουν και στο Λίβερπουλ

Στο μεταξύ ο διευθυντής επικοινωνίας της Λίβερπουλ, Ίαν Κότον επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη μετακίνηση του Έλληνα διεθνούς αμυντικού. Ο κ. Κότον ξεκαθάρισε πως η αγγλική ομάδα βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην απόκτηση του έμπειρου κεντρικού αμυντικού της ΑΕΚ.

Συνάντηση Μπάγεβιτς, Θανόπουλου, Αθηνή

Aμέσως μετά τις εξελίξεις στο θέμα του Κυργιάκου, oι Ντούσαν Μπάγεβιτς, Νίκος Θανόπουλος και Παντελής Αθηνής είχαν συνάντηση, προκειμένου να βρουν τις λύσεις και τον καλύτερο δυνατό αντικαταστάτη του έμπειρου κεντρικού αμυντικού. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σέρβος προπονητής έδειχνε προβληματισμένος, καθώς είχε εκφράσει και στο παρελθόν την επιθυμία του να παραμείνει ο Κυργιάκος στην ομάδα. Μάλιστα με δεδομένη την χρονική στιγμή που έγινε αυτή η μεταγραφή, ο προβληματισμός του Μπάγεβιτς έγινε ακόμα πιο μεγάλος.

«Δώστε τα όλα να πάρετε τον τίτλο»

Η πώληση του Κυργιάκου στη Λίβερπουλ έχει ανάψει φωτιές στις τάξεις του κόσμου -που δύσκολα θα σβήσουν- και περίεργα συναισθήματα στις τάξεις της ομάδας, καθώς κανείς δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη. Οι Νίκος Θανόπουλος και Παντελής Αθηνής βρέθηκαν εκ μέρους της διοίκησης στους Θρακομακεδόνες, χωρίς πάντως να μιλήσουν στους ποδοσφαιριστές.

Αυτό το έκανε ο Κυργιάκος, ο οποίος είπε στους συμπαίκτες του: "Θέλω να σας χαιρετήσω, γιατί τη νέα σεζόν θα αγωνίζομαι στη Λίβερπουλ. Ειλικρινά θέλω να τα πάτε πολύ καλά και να κατακτήσετε το πρωτάθλημα. Δώστε τα όλα για να πάρετε τον τίτλο".

«Πολλές φορές η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια»

O ίδιος ο Κυργιάκος με επίσημη ανακοίνωση πήρε την ευθύνη πάνω του για την μετακινηση του στην Λίβερπουλ.

"Στη ζωή μου δεν κρύφτηκα ποτέ, παίρνοντας πάντα το κόστος της κάθε επιλογής μου όποιο κι αν ήταν αυτό. Έτσι έμαθα. Την προηγούμενη βδομάδα δήλωσα ότι είμαι παίκτης της ΑΕΚ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια κι έτσι ακριβώς ήταν. Σήμερα, η μεγαλύτερη πρόκληση που δέχτηκα στην καριέρα μου, ακυρώνει τα λεγόμενά μου. Έτσι είναι η ζωή. Πολλές φορές παίζει περίεργα παιχνίδια", ανέφερε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε:

"Θέλω να ενημερώσω τον κόσμο της ΑΕΚ πως την Δευτέρα το βράδυ δέχτηκα πρόταση από την Λίβερπουλ. Πρόταση που έκανα δεκτή. Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι αυτή η πρόταση ήρθε στο χειρότερο χρονικά σημείο για την ομάδα δεδομένων των κρίσιμων παιχνιδιών ενόψει του Europa League. Το γεγονός όμως να παίξω στην Liverpool είναι πρόκληση για μένα. Έχω λάβει την τελική μου απόφαση παρ΄ όλες τις πιέσεις που δέχτηκα από τον πρόεδρο και τον προπονητή της ομάδας. Θέλω να τονίσω εδώ πως ο πρόεδρος, ο προπονητής και η διοίκηση έκαναν τα πάντα για να με κρατήσουν. Αυτό δεν στάθηκε δυνατό. Η απόφασή μου είναι αμετάκλητη παίρνοντας το κόστος της επιλογής μου".

"Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της ΑΕΚ που από την πρώτη στιγμή μου έδειξε τόση αγάπη. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο, τον προπονητή και την διοίκηση για την άψογη συνεργασία που είχα μαζί τους όλο αυτό το διάστημα. Καταλαβαίνω ότι μετά από αυτή την δήλωση μου η απογοήτευσή τους είναι μεγάλη. Η ΑΕΚ είναι όμως μεγάλη ομάδα. Της εύχομαι καλή επιτυχία και να πραγματοποιήσει όλους τους στόχους της. Πάντα στην καρδιά μου θα υπάρχει μια θέση για την ΑΕΚ και τον κόσμο της", κατέληξε στην ανακοίνωσή του ο Κυργιάκος.

Η... απάντηση της ΑΕΚ

Λίγες ώρες μετά την δήλωση του διεθνή αμυντικού και λίγο μετά τα μεσάνυχτα η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ... ανέβασε στην ιστοσελίδα της την παρακάτω ανακοίνωσh, όπου υπόσχεται και γενναία μεταγραφική ενίσχυση:

"Κατόπιν της σημερινής έκτακτης δήλωσης του ποδοσφαιριστή μας Σωτήρη Κυργιάκου, θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο μας ότι:

α) Η θέση της διοίκησης, όπως είχαμε δηλώσει επανειλημμένα, ήταν και παραμένει ότι δεν θα παραχωρηθεί κανένας παίκτης του βασικού κορμού της ομάδας εκτός αν ο ίδιος το θελήσει και ότι θα πραγματοποιηθούν οι καλύτερες δυνατές κινήσεις για την ενίσχυσή της. Αυτή η δέσμευση τηρήθηκε στο ακέραιο μέχρι και σήμερα, όταν ενημερωθήκαμε για τις προθέσεις του ποδοσφαιριστή μας Σωτήρη Κυργιάκου και της σφοδρή του επιθυμία να αποχωρήσει από την ομάδα, δεδομένης της πρότασης που δέχθηκε από τη Liverpool FC.

β) Η στάση του παίκτη μας Σωτήρη Κυργιάκου με τη σημερινή του δήλωση δείχνει ξεκάθαρα ότι για κατανοητούς επαγγελματικούς λόγους δεν επιθυμεί να συνεχίσει μαζί μας και ότι έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις του, παρ’ όλες τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε, τόσο από τη διοίκηση, όσο και από τον προπονητή για να αλλάξει την απόφασή του. Σεβόμαστε την απόφασή του και όπως έχουμε επανειλημμένα δηλώσει, η ΑΕΚ δεν κρατά με το ζόρι κανέναν παίκτη που θέλει να φύγει, όποιος κι αν είναι αυτός και για οποιοδήποτε λόγο. Αλλά κανένας δεν θα φεύγει ποτέ πια από την ομάδα, χωρίς να ικανοποιείται στο ακέραιο η ΑΕΚ.

γ) Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης της επικείμενης αποχώρησης του Σωτήρη Κυργιάκου είναι η χειρότερη δυνατή για την ομάδα μας, αλλά μετά τη δήλωσή του δεν είχαμε περιθώρια αναβολής αποφάσεων. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο δυναμικό της ομάδας μας. Μεθαύριο δίνουμε έναν κρισιμότατο αγώνα στη Ρουμανία και πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση.

δ) Τη χρονική αυτή στιγμή δεν υπάρχει καμία τελική συμφωνία της ΠΑΕ ΑΕΚ με τη Liverpool FC. Δεδομένης όμως της στάσης του ποδοσφαιριστή, είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε και να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας.

ε) Δεδομένων των ανωτέρω ο ποδοσφαιριστής Σωτήρης Κυργιάκος τέθηκε και με τη δική του σύμφωνή γνώμη εκτός της αποστολής της ομάδας για τον αγώνα με τη Βασλούι στη Ρουμανία.

στ) Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μεγάλη πρόκληση και τιμή για έναν έλληνα ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί στην ιστορική Liverpool και η ΑΕΚ ποτέ δεν θα αποτελούσε εμπόδιο στην εξέλιξη της πορείας ενός ποδοσφαιριστή σαν το Σωτήρη Κυργιάκο, αλλά εμείς είμαστε ΑΕΚ και μόνο η ΑΕΚ μας ενδιαφέρει.

ζ) Τέλος, ενημερώνουμε τον κόσμο της ΑΕΚ ότι είμαστε σε συνεννόηση με τον προπονητή και το τεχνικό επιτελείο για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας, όπου αυτό απαιτείται. Η διοίκηση σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, είναι ήδη σε αναζήτηση των εναλλακτικών λύσεων για την αναπλήρωση του κενού του Σωτήρη Κυργιάκου και όχι μόνο και να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι η ομάδα θα ενισχυθεί σημαντικά μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλο σωματείο και προπάντων πάνω από όλους και όλα. Υπήρχε και θα υπάρχει πριν και μετά από όλους μας και δεν εξαρτάται από κανέναν".

Ιταλοί για... Μπλάζι

Παράλληλα με τα σενάρια για τον Κυργιάκο και τη Λίβερπουλ, υπάρχουν και οι Ιταλοί που αναφέρουν ότι η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον Μανουέλε Μπλάζι. Ο Ιταλός άσος, που ανήκει στη Νάπολι, είναι καθαρό αμυντικό χαφ και η ΑΕΚ δεν ψάχνεται για μεταγραφή σε αυτή τη θέση. Εκτός αυτού, ο λόγος που θέλει να τον παραχωρήσει η Νάπολι, είναι επειδή έχει μεγάλο συμβόλαιο. Αν δεν μπορεί να το αντέξει η Νάπολι, που σκόρπισε φέτος του κόσμου τα εκατ. ευρώ για να ενισχυθεί, είναι ένα ερώτημα πώς θα μπορούσε να το αντέξει η ΑΕΚ αν ενδιαφερόταν.

Mε Άλβες βασικό

Ο Ζεράλντο Αλβες θα είναι ο αντικαταστάτης του Κυργιάκου στο ματς με τη Βασλούι, όπως έδειξε στις δοκιμές της Τρίτης ο Μπάγεβιτς. Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός ήταν δίπλα στον Μαϊστόροβιτς, ενώ αριστερά ήταν ο Γεωργέας και δεξιά ο Κουτρομάνος. Τα αμυντικά χαφ (το σύστημα ήταν ξανά το 4-2-3-1) ήταν οι Μάκος και Ενσαλίβα (μπήκε στη θέση του ο Γιαχάγια στη συνέχεια και οι Τζιμπούρ, Λεονάρντο και Μαντούκα κινούνταν πίσω από τον προωθημένο Μπλάνκο.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Βήμα πρόκρισης θέλει ο ΠΑΟΚ

Με «σύμμαχο» τον κόσμο του που αναμένεται να γεμίσει την Τούμπα, ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει το βράδυ της Πέμπτης (20/8, 20.00) να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στους ομίλους του Europa League κόντρα στην Ολλανδική Χερενφέιν.

Οι τραυματίες Σνάουτσνερ, Φωτάκης και Σορλέν δεν υπολογίζονται από τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος προσανατολίζεται σε ενδεκάδα, με τον Κώστα Χαλκιά στο τέρμα και τους Σαβίνι, Λίνο, Τσιρίλο και Μαλεζά να συνθέτουν την αμυντική γραμμή.

Ο Βιτόλο και ο Γκαρσία θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Ίβιτς, Κονσεϊσάο, Φιλομένο και Μουσλίμοβιτς να αναλαμβάνουν το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ.

«Σε σχέση με τα δύο παιχνίδια με τη Βαλερένγκα, η ομάδα θα είναι καλύτερη σε αρκετούς τομείς. Βέβαια εννοείται ότι υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες να διορθώσουμε και ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο» δήλωσε αρχικά ο Σάντος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και προσέθεσε:

«Νομίζω πάντως ότι η ομάδα παρόλο που δεν είναι ακόμα στο 100%, θα είναι έτοιμη αύριο και θα φτάσει στη φόρμα που πρέπει για να διατηρηθεί καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Κάποιους ποδοσφαιριστές δεν θα τους έχουμε στη διάθεσή μας για διάφορους λόγους, αλλά ξέρουμε και κατανοούμε ότι και αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου, μπορεί να συμβεί. Θα προτιμούσαμε να τους είχαμε όλους στη διάθεσή μας, για πολλές εναλλακτικές επιλογές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως είμαι σίγουρος ότι οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν θα ανταποκριθούν πάρα πολύ καλά. Όποιοι κι αν είναι. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, γνωρίζουν πλέον επαρκώς τον αντίπαλο, ξέρουμε και ως ομάδα τι πρέπει να κάνουμε. Όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες έχουν μεγάλη θέληση και αποφασιστικότητα για το ματς αυτό. Θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, θα κάνουνε ένα καλό παιχνίδι και έχοντας υπόψη τους ότι δεν είναι ένα απλό παιχνίδι, αλλά μια προκριματική φάση, το πρώτο από τα δύο παιχνίδια.

Είναι διαφορετικό σε σχέση με τον Πανιώνιο. Είναι διαφορετικές διοργανώσεις εντελώς. Εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο ματς, αύριο το πρώτο ημίχρονο μετά το δεύτερο ημίχρονο στην Ολλανδία. Ενώ το πρωτάθλημα είναι μια πρόβα μακράς διαρκείας. Για μας είναι σημαντικό να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να μπορέσουμε μετά στην Ολλανδία να κάνουμε το αποτέλεσμα που χρειάζεται για να περάσουμε. Το θέλουμε πάρα πάρα πολύ».

Σε ερώτηση για το ποιο αποτέλεσμα θα ήθελε, ο Σάντος είπε χωρίς περιστροφές: «Σίγουρα η νίκη, χωρίς να δεχτούμε γκολ».

ΠΑΟΚ SMS ALERTS:
Γίνε συνδρομητής τώρα!! Μάθε πρώτος όλα τα νέα της ομάδας και λάβε goal alerts για κάθε αγώνα
Στείλε PT στο 54009
0,20€/sms με ΦΠΑ, min: 1sms/day. Συνδρομητική Υπηρεσία
Tηλ. εξυπηρέτησης: 2106886416, Ενημέρωση: www.paokfc.gr
Πάροχος Υπηρεσίας: Antenna Internet AE – Win AE

Σε μεγάλη μεταγραφή στοχεύει ο Ολυμπιακός

Η διαφαινόμενη πρόκριση του Ολυμπιακού στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, «άνοιξε την όρεξη» της διοίκησης των πρωταθλητών για την πραγματοποίηση τουλάχιστον μίας σπουδαίας μετεγγραφής.

Οι «ερυθρόλευκοι» υπολογίζουν πως θα βάλουν στα ταμεία τους 15 με 25 εκατομμύρια ευρώ, ένα μέρος των οποίων αναμένεται να διατεθεί για την ενίσχυση της ομάδας.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την είσοδο στο μετοχικό σχήμα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος θα συμμετάσχει αρχικά με ένα ποσό που θα φτάνει τα 30 εκ. ευρώ, εκτινάσσουν τα φετινά έσοδα του Ολυμπιακού, με τα οποία θα καλυφτεί η «τρύπα» του προϋπολογισμού και θα μείνουν και χρήματα για μεταγραφές μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Σε πρώτο πλάνο παραμένει ο Αμαντίνο Μαντσίνι της Ίντερ, παρά τις αντιρρήσεις του Βραζιλιάνου να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Υψηλά στα λίστα του Τιμούρ Κετσπάγια βρίσκεται και ο διεθνής Αργεντινός αριστερός χαφ της Νιούκαστλ, Γιόνας Γκουτιέρες. Το τελευταίο όνομα που προστέθηκε τις τελευταίες ημέρες είναι αυτό του Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν, της Μπλάκμπερν.

Ο Δανός εξτρέμ συγκεντρώνει σίγουρα όλα εκείνα τα στοιχεία που θα δημιουργήσουν μια εξαιρετική επικίνδυνη αριστερή πλευρά, αν φυσικά πιάσει λιμάνι.

«Κλείδωσε» την πρόκριση στους ομίλους

Την πρόκριση του στους ομίλους του Τσάμπιονς «κλείδωσε» ο Ολυμπιακός μετά την άνετη νίκη του επί της Σέριφ, στην Μολδαβία, με 2-0. «Χρυσοί» σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» ήταν οι Ντουντού στο 47 και ο Μήτρογλου στο 81 (στην πρώτη του επαφή με την μπάλα όταν μπήκε αλλαγή).

Δοκάρι για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια είχε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στο 44.

Μετά από απουσία ενός χρόνου από τους ομίλους, η ομάδα του Κετσπάγια θα δώσει και φέτος το παρών, αφού η ρεβάνς της 26ης Αυγούστου στο γήπεδο Καραϊσκάκη θα είναι μια τυπική διαδικασία.

Μέτρια ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, δίνοντας χώρο στους Μολδαβούς, που όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Αντώνη Νικοπολίδη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 38’ και ανήκε στους γηπεδούχους, όταν ο Ντιέντιου αστόχησε προ κενής εστίας.

Η ευκαιρία αυτή φαίνεται ότι ξύπνησε την ελληνική ομάδα, που απάντησε με δοκάρι στο 44 σε κεφαλιά του Αβραάμ Παπαδόπουλου, μετά από κόρνερ του Ζαϊρί.

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα στο 46΄ ο Ντουντού σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή προς το κέντρο της εστίας του Ναμάσκο, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και με τον τρόπο αυτό έγινε το 0-1.

Η υπόθεση πρόκριση "κλείδωσε" για την ελληνική ομάδα στο 81΄. Ενα λεπτό μετά την είσοδό του στο γήπεδο, ο Κώστας Μήτρογλου μπήκε μέσα στην περιοχή και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Διαιτητής: Μάρτιν Ατκινσον (Αγγλία)

Κίτρινες: Ταρκνισβίλι - Ραούλ Μπράβο, Ντομί

Οι συνθέσεις:

ΣΕΡΙΦ ΤΙΡΑΣΠΟΛ (Λεονίντ Κούτσουκ): Ναμάσκο, Ροντρίγκες, Ταρκνισβίλι, Ρουάμπα, Κορνέενκοφ, Ντιέντιου (81΄ Μπράνκοβιτς), Αρμπάνας (70΄ Μπούλατ), Σουβόροφ (56΄ Βολκόφ), Μπαλίμα, Κάρποβιτς, Εροκιν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τιμούρ Κετσπάγια): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο (48΄ Ντομί), Λεντέσμα, Ντουντού, Μαρέσκα, Γκαλέτι (62΄ Λεονάρντο), Ζαϊρί, Ντιόγο (79΄ Μήτρογλου)

Φραγμός στις αμοιβές ποδοσφαιριστών


Tην ανάγκη να μπουν συγκεκριμένα πλαφόν στις αμοιβές των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών επισήμανε χθες ο πρωθυπουργός της Iταλίας και ιδιοκτήτης της Mίλαν, Σίλβιο Mπερλουσκόνι.

«Eίναι απαράδεκτοι και εξωπραγματικοί μισθοί. Δεν έχουν καμία σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία, ειδικά σε μια δύσκολη περίοδο όπως αυτή», φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με τα ιταλικά MME.

«Nομίζω ότι πρέπει να μιμηθούμε τα όσα συμβαίνουν στις HΠA και να εισάγουμε πλαφόν στις αμοιβές», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι θα συνεννοηθεί με τον πρόεδρο της OYEΦA, Mισέλ Πλατινί, ο οποίος έχει εκφράσει ανάλογες απόψεις.

Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο Mπερλουσκόνι (όπως και οι περισσότερες ιταλικές ποδοσφαιρικές εταιρείες) είναι από τους ηττημένους της φετινής περιόδου, καθώς έχασε το μεγάλο του αστέρι, τον Bραζιλιάνο Kακά, ο οποίος πήρε μετεγγραφή για την ισπανική Pεάλ.

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Επίσημα στην ΑΕΚ ο Αραούχο

Ο Κάρλος Αραούχο είναι και με τη «βούλα» παίκτης της ΑΕΚ. Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, η Ένωση ανακοίνωσε την απόκτηση του 28χρονου Αργεντινού δεξιού μπακ για την επόμενη τριετία.

Ο Αραούχο θα πάρει τη φανέλα με το νούμερο 2 και θα κάνει την Τρίτη την πρώτη προπόνηση με τη νέα του ομάδα. Ο «δικέφαλος» έχει δηλώσει τον Αργεντινό στην UEFA για τα παιχνίδια με τη Βασλούι, με βασικό στόχο, να είναι έτοιμος στη ρεβάνς (27/8) στο Ολυμπιακό στάδιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ για την απόκτηση του Αραούχο, που πόζαρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της νέας του ομάδας: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Carlos Luciano Araujo. O 28χρονος ποδοσφαιριστής (19/11/1981) υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριών ετών. Ο Araujo θα πάρει τη φανέλα με το νούμερο 2».

Στα μέτωπο των μετεγγραφών, πολλά θα κριθούν από τις αναμετρήσεις με τη Βασλούι, για τα πλέι οφ του Europa League. Εάν η ΑΕΚ προκριθεί στους ομίλους της διοργάνωσης, τότε θα κινηθεί για την απόκτηση ενός επιθετικού.

Όσον αφορά το ματς με τους Ρουμάνους, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προσανατολίζεται σε σχήμα 4-3-3, με τον Ζεράλντο αντί του Γεωργέα για το αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ ο Κουτρομάνος προορίζεται για τα δεξιά αντί του ανέτοιμου Αραούχο. Ο Σάχα κάτω από τα δοκάρια και οι Κυργιάκος-Μαϊστόροβιτς στο κέντρο άμυνας παίζουν χωρίς… αντίπαλο. Στα χαφ οι Μάκος και Ενσαλίβα θα έχουν ανασταλτικά καθήκοντα και ο Μαντούκα περισσότερο δημιουργικό ρόλο, ενώ Τζεμπούρ, Λεονάρντο και Μπλάνκο θα απαρτίζουν την τριπλέτα της επίθεσης.

Ελληνικοί τελικοί στο Παγκόσμιο Στίβου

Δύο τελικούς για τα ελληνικά χρώματα περιλαμβάνει η σημερινή 4η ημέρα των αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου Ανδρών - Γυναικών στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου.

Ο λόγος για τον Περικλή Ιακωβάκη στα 400μ. εμπόδια και τη Βοϊσάβα Λίκα στον ακοντισμό, ενώ συνολικά θα γίνουν 5 τελικά αγωνίσματα. Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τον προκριματικό στο ύψος γυναικών με τη συμμετοχή της Τόνιας Στεργίου.

Στον ακοντισμό γυναικών η Σάβα Λίκα, πιστή στο ραντεβού της με τους τελικούς στις μεγάλες διοργανώσεις των τελευταίων χρόνων, θα δώσει το «παρών» και στο Βερολίνο, όπου ελπίζει σε ένα καλό πλασάρισμα. Φέτος έχει κάνει 60.97, ενώ το ατομικό της ρεκόρ είναι 63.13μ. Φαβορί είναι η Τσέχα Μπαρμπόρα Σποτάκοβα, κάτοχος του τίτλου από το 2007 στην Οζάκα, η οποία έχει και το παγκόσμιο ρεκόρ με 72.28μ, ενώ φέτος έχει κάνει 68.23μ.

Βασικές αντίπαλές της είναι οι Γερμανίδες Κριστίνα Ομπεργκφολ (ατομικό ρεκόρ 70.20μ. και καλύτερη εφετινή επίδοση 68.59μ.), Στέφι Νέριους (68.34μ και 66.82μ.), Λίντα Σταλ (66.06μ και 63.86μ.), καθώς και η Ρωσίδα Μαρία Αμπακούμοβα με 70.78μ και 68.92μ.

Επίσης, σε έναν ακόμη μεγάλο τελικό στην καριέρα του θα συμμετάσχει ο Περικλής Ιακωβάκης, στην 6η συμμετοχή του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού. Ο Έλληνας πρωταθλητής, που ήταν 3ος το 2003 στο Παρίσι, κατάφερε να βελτιώσει δύο φορές την φετινή ατομική επίδοση του και με 48.73 στα ημιτελικά να τερματίσει 3ος και να περάσει στον αυριανό τελικό. Το ατομικό ρεκόρ του Ιακωβάκη, που είναι ταυτόχρονα και Πανελλήνιο, είναι 47.82.

Οι αντίπαλοί του είναι γνωστοί και ικανότατοι αθλητές των χαμηλών εμποδίων, με μεγάλες διακρίσεις στην καριέρα τους. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε τους Αμερικανούς Μπερσόν Τζάκσον -με την κορυφαία φετινή επίδοση μεταξύ των αντιπάλων του (47.98)- και Κερόν Κλέμεντ με 48.00, του Φελίξ Σάντσες από τη Δομινικανή Δημοκρατία με 48.34 και του Τζαμαϊκανού Ντάνι ΜακΦαρλέιν με 48.13.

Στο ύψος η Τόνια Στεργίου με 1.91μ φέτος (έχει ατομικό 1.97μ), χρειάζεται να υπερβεί το 1.95μ, που είναι και το όριο, για να βρεθεί στον τελικό του αγωνίσματος. Μετέχει στο Β΄ προκριματικό γκρουπ στις 11.20 το πρωί ώρα Ελλάδας, ενώ συνολικά την πρόκριση στον τελικό θα διεκδικήσουν 32 αθλήτριες.

Μετέχουν όλα τα μεγάλα ονόματα του ύψους, όπως η Μπλάνκα Βλάσιτς (Κροατία) με 2.07μ ατομικό και 2.05μ φετινό, η Αριαν Φρίντριχ (Γερμανία) με 2.06μ από τον Ιούνιο στο ίδιο στάδιο, οι Ρωσίδες Αννα Τσιτσέροβα με 2.04μ και 2.00μ φετινό, Ελενα Σλεσαρένκο με 2.06μ και 1.96μ, Σβετλάνα Σκόλινα με 1.98μ, αλλά και άλλες σπουδαίες αθλήτριες, όπως η Ισπανίδα Ρουθ Μπεϊτία με 2.02μ και 2.01μ, η Αμερικανίδες Σάντι Χάουαρντ (2.01μ και 1.98μ) και Εϊμι Ακαφ (2.01μ και 1.95μ).

Το πρόγραμμα της 4ης ημέρας (ώρα Ελλάδας):

Τρίτη 18 Αυγούστου

11:05 200μ - Σειρές (Α)

11:05 Δισκοβολία - Προκριματικά (Α)

11:20 Ύψος - Προκριματικά (Γ) -Τόνια Στεργίου-

12:05 400μ - Σειρές (Α)

13:35 Δισκοβολία - Προκριματικά (Α)

13:05 1.500μ - Σειρές (Γ)

19:05 Τριπλούν (A)- Τελικός

19:10 100μ εμπόδια - Σειρές

19:55 200μ - Προημιτελικά (Α)

20:25 Ακοντισμός - ΤΕΛΙΚΟΣ (Γ) -Βοϊσάβα Λίκα-

20:35 400μ - ΤΕΛΙΚΟΣ (Γ)

20:50 3.000μ. στιπλ - ΤΕΛΙΚΟΣ (Α)

21:15 400μ εμπόδια - Ημιτελικά (Γ)

21:50 400μ εμπόδια - ΤΕΛΙΚΟΣ (Α) -Περικλής Ιακωβάκης-

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Ο Εϊβερι στον Πανελλήνιο

Η ΚΑΕ Πανελλήνιος ανακοίνωσε την απόκτηση του Ουϊλιαμ Εϊβερι. Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος έχει άριστη γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς έχει αγωνιστεί σε Πανιώνιο, ΑΕΚ και Τρίκαλα, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Πανελλήνιο.

Ο Ουϊλιαμ Εϊβερι γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου 1979 στην Τζόρτζια των Η.Π.Α, έχει ύψος 1.88 και αγωνίζεται σε θέση πόιντ γκαρντ.

Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Duke, με το οποίο στα δύο χρόνια παρουσίας του είχε: Την περίοδο 1997-98, είχε μ.ο: 8,5π. – 2ρ. και 2,5 ασίστ. Την περίοδο 1998-99, είχε μ.ο: 15π. – 3,5ρ. και 5,2 ασίστ.

Στη συνέχεια υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο με την ομάδα των Minnesota Timberwolves. Την περίοδο 1999-00 δεν είχε χρόνο συμμετοχής αλλά την επόμενη σεζόν(2000-01), είχε μ.ο: 2,8π και 1,4 ριμπάουντ. Την περίοδο 2001-02 είχε σε 28 παιχνίδια μ.ο: 2,5π. – 2,5ρ. και 1,3 ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2002 πήρε μετεγγραφή για τους Philadelphia 76ers αλλά πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Στρασβούργου. Σε 23 παιχνίδια στο γαλλικό πρωτάθλημα είχε μ.ο: 15,1π. – 2,6ρ. και 3,5 ασίστ, ενώ σε 3 παιχνίδια στο FIBA Champions Cup είχε μ.ο: 23,3π. – 2,7ρ. και 4 ασίστ.

Τον Οκτώβριο του 2003 συμφώνησε με την ομάδα του Μακεδονικού, όπου έμεινε για 5 μήνες και σε 5 παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε μ.ο: 10,8π – 1,6ρ. και 1,2 ασίστ, ενώ σε 2 παιχνίδια στο ULEB CUP είχε μ.ο: 7,5π και 3 ριμπάουντ.

Τον Φεβρουάριο του 2004 πήρε μετεγγραφή στην Χαποέλ Τελ Αβίβ και σε 16 παιχνίδια στο πρωτάθλημα Ισραήλ είχε μ.ο: 17,2π. – 3,1ρ. και 2,8 ασίστ. Την περίοδο 2004-05, ο Εϊβερι έπαιξε στην Χάποελ Ιερουσαλήμ και στην Άζοβμας.

Με τους Ισραηλινούς είχε σε 20 αγώνες πρωταθλήματος μ.ο: 15,8π. – 3,2ρ. – 3,8ασ. και 1 κλέψιμο, ενώ σε 10 αγώνες στο ULEB CUP είχε μ.ο: 19,3π. – 3,5ρ. – 5,2ασ. και 2,2 κλεψίματα. Τον Απρίλιο του 2005 συμφώνησε με την Άζοβμας και σε 13 παιχνίδια στο πρωτάθλημα Ουκρανίας είχε μ.ο: 13,1π. – 3,8ρ. – 5ασ. και 1,3 κλεψίματα.

Την περίοδο 2005-06 αγωνίστηκε στον Πανιώνιο και σε 26 παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε μ.ο: 17,5π. – 3ρ. – 3ασ. και 1,3 κλεψίματα, ενώ σε 11 παιχνίδια στο ULEB CUP είχε μ.ο: 11,8π. – 4,1ρ. – 2,5ασ. και 1,5 κλεψίματα. Την περίοδο 2006-07 έπαιξε στην Άλμπα Βερολίνου, με την οποία σε 32 παιχνίδια στο γερμανικό πρωτάθλημα είχε μ.ο: 10,8π – 3ρ. και 3,7 ασίστ, ενώ σε 12 παιχνίδια στο ULEB CUP είχε μ.ο: 15,1π. – 4,8ρ. – 3,6ασ. και 1,3 κλεψίματα.

Την περίοδο 2007-08 επέστρεψε στην Ελλάδα και αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, με την οποία σε 22 παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε μ.ο: 9,2π – 2ρ. και 3 ασίστ, ενώ σε 2 παιχνίδια στα πλέι οφ είχε μ.ο: 12π. – 1,5ρ. και 1,5 ασίστ. Σε 2 παιχνίδια στο FIBA EuroCup είχε μ.ο: 4,5π. – 2ρ. και 2,5 ασίστ. Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο έπαιξε στα Τρίκαλα και σε 25 παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε μ.ο: 14π. – 1,5ρ. και 3,3 ασίστ.

Εν τω μεταξύ, την πρώτη της συγκέντρωση εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου πραγματοποίησε η ομάδα του Πανελληνίου. Ο προπονητής των Ολυμπιονικών Ηλίας Ζούρος, αφού παρουσίασε τους νέους παίκτες, μίλησε σε όλους για τα πλάνα της νέας σεζόν και στη συνέχεια τους μοίρασε το πρόγραμμα των προπονήσεων και τον εσωτερικό κανονισμό. Οι παίκτες πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις, ενώ από την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας απουσίαζε ο Ντέβιν Σμιθ.Ο Αμερικανός φόργουορντ βρίσκεται στις Η.Π.Α, καθώς αντιμετωπίζει οικογενειακό πρόβλημα και αναμένεται στην Αθήνα την Τρίτη 18/8.

‘’Το πρώτο πράγμα που ευχόμαστε είναι να έχουμε υγεία. Η σκληρή δουλειά είναι το βασικό συστατικό για να πετύχουμε τους στόχους μας. Πέρυσι πραγματοποιήσαμε την καλύτερη σεζόν στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας, συνδυάζοντας καλό μπάσκετ και αποτελέσματα, αλλά τραυματισμοί και συγκυρίες, μας στέρησαν μία καλύτερη θέση. Ελπίζω εφέτος να είμαστε εμείς που θα γελάσουμε στο τέλος. Αποκτήθηκαν έμπειροι παίκτες, από τους οποίους οι περισσότεροι έχουν άριστη γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ κάποιοι έχουν παίξει και Ευρωλίγκα. Η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη, με υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά όπως πάντα, στόχος μας είναι να προχωράμε βήμα – βήμα, κοιτώντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά‘’, δήλωσε ο Ηλίας Ζούρος ενόψει της νέας σεζόν.

Η ομάδα θα αναχωρήσει την Πέμπτη 20/8 για το Καρπενήσι, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Ανατροπή και στο βάθος…κούπα για Μπαρτσελόνα

Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε τον επαναληπτικό για το Σούπερ Καπ Ισπανίας η Μπαρτσελόνα, αφού την Κυριακή στον πρώτο αγώνα κέρδισε την Αθλέτικ Μπιλμπάο με 1-2 στο στάδιο Σαν Μαμές.

Τα «Λιοντάρια» προηγήθηκαν με γκολ του Ντε Μάρκος ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στην επανάληψη η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, αν και με αρκετές απουσίες, έδειξε το γνωστό καλό αγωνιστικό της πρόσωπο και μέσα σε 10 λεπτά ανέτρεψε το σκηνικό παίρνοντας τελικά τη νίκη και πλέον κρατάει με το…ένα της χέρι το τρόπαιο.

Τα γκολ των «Μπλαουγκράνα» πέτυχαν οι Τσάβι στο 58’ και Πέδρο στο 67’. Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί στο Καμπ Νου στις 23 Αυγούστου.

Οι ενδεκάδες του ματς:

Μπιλμπάο: Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Όθιο, Ουστάριτζ, Κοϊκίλι, Σουσαέτα, Γκουρπέγκι, Ορμπάιθ, Γκαμπιλόντο (66’ Καστίγιο), Ντε Μάρκος (59’ Τοκέρο), Γιορέντε (69’ Ετσεμπερία).

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Άλβες, Πουγιόλ, Πικέ, Αμπιντάλ, Τσάβι (79’ Μπουσκέτς), Τουρέ, Κεϊτά, Πέδρο, Μπόγιαν, Ανρί (69’ Γέφρεν)

«Τρέλανε» το χρονόμετρο ο Μπολτ

Ξεπέρασε κάθε λογική και «τρέλανε» τα χρονόμετρα! Ο Γιουσέιν Μπολτ μετέτρεψε τον τελικό των 100 μέτρων και την μονομαχία του με τον Τάισον Γκέι σε παράσταση για ένα ρόλο, αφού ο Τζαμαϊκανός συνέτριψε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ με 9.58 και κατέκτησε πανηγυρικά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο.

Με τον τρόπο αυτό, ο 23χρονος αθλητής απέδειξε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος στον πλανήτη που να μπορεί να τον κοντράρει στο αγώνισμα.

Δεύτερος έμεινε ο Τάισον Γκέι με 9.71, είναι ρεκόρ ΗΠΑ και τρίτος ο επίσης Τζαμαϊκανός Ασάφα Πάουελ.

Η κατάταξη:

1. Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 9.58 (Παγκόσμιο ρεκόρ)
2. Τάισον Γκέι (ΗΠΑ) 9.71
3. Ασάφα Πάουελ (Τζαμάικα) 9.84
4. Ντάνιελ Μπέιλι (Αντίγκουα & Μπαρμπούντα) 9.93
5. Ρίτσαρντ Τόμπσον (Τρίνινταντ & Τομπάγκο) 9.93
6. Ντουέιν Τσέιμπερς (Μ. Βρετανία) 10.00
7. Μαρκ Μπερνς (Τρίνινταντ & Τομπάγκο) 10.00
8. Ντάρβις Πάτον (ΗΠΑ) 10.34

Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Στα ημιτελικά των 400μ. ο Περικλής Ιακωβάκης

Στα ημιτελικά των 400 μέτρων μετ' εμποδίων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου, που διεξάγεται στο Βερολίνο, θα αγωνιστεί σήμερα, ο Περικλής Ιακωβάκης.

Ο Περικλής Ιακωβάκης προκρίθηκε άνετα με χρόνο 49.12 που είναι η καλύτερη φετινή επίδοσή του.

Παράλληλα, στο άλμα επί κοντώ γυναικών, η Νικόλ Κυριακοπούλου με επίδοση 4 μέτρα και 40 εκατοστά, έμεινε στη 19η θέση και αποκλείστηκε.

Στο τριπλούν των γυναικών, η Αθανασία Πέρρα που έκανε 13.69 και η Βούλα Παπαχρήστου με 13.58 δεν κατάφεραν να προκριθούν.

Στη σφυροβολία, ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στην 12άδα. Παράλληλα, παρά την καλή της εμφάνιση η Ειρήνη Κοκκιναρίου στα 3000μ. στιπλ δεν προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος.

Τέλος, η Αργυρώ Στρατάκη στα 200 μέτρα του επτάθλου κατέλαβε την πέμπτη θέση στη δεύτερη σειρά και βρίσκεται στην 23η θέση στην κατάταξη.