Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ελεύθερος ο Κρίσιτς μετά τα ντροπιαστικά επεισόδια

Ελεύθερος αφέθηκε, την Παρασκευή το πρωί, με εισαγγελική εντολή ο παίκτης της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Σερβίας Νέναντ Κρίστιτς, ο οποίος, κατά τα ντροπιαστικά επεισόδια στον αγώνα Ελλάδα-Σερβία, για το τουρνουά «Ακρόπολις», στο ΟΑΚΑ, χτύπησε στο κεφάλι με μια μεταλλική καρέκλα τον Έλληνα παίκτη Γιάννη Μπουρούση.

Νωρίτερα, ο αθλητικός εισαγγελέας Κώστας Σιμιτζόγλου είχε διατάξει τη σύλληψή του Σέρβου παίκτη, ενώ έχει διαταχθεί και η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα επεισόδια.

Τα θλιβερά για την εικόνα των δύο χωρών επεισόδια ξεκίνησαν από μια διαμάχη του Φώτση με τον Τεόντοσιτς, λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, που εξελίχθηκε σε γενική σύρραξη των παικτών των δύο εθνικών ομάδων. Αντί για μπασκετικό θέαμα, οι θεατές που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ παρακολούθησαν τους παίκτες να παίζουν ξύλο μέσα στο παρκέ.

Δύο λεπτά περίπου πριν από τη λήξη του φιλικού αγώνα για το τουρνουά, και ενώ η εθνική μας προηγούνταν στο σκορ με ένα πόντο (74-73), ο Τεόντοσιτς υπέπεσε σε φάουλ πάνω στον Α. Φώτση. Ο αρχηγός της Εθνικής μας έκανε άσεμνη κίνηση προς τον Σέρβο διεθνή πόιντ γκαρντ, και ο τελευταίος αντέδρασε χτυπώντας τον Έλληνα παίκτη. Ο Φώτσης με τη σειρά του αντέδρασε επίσης, έπειτα μπήκε στη μέση και ο Τσαρτσαρής, και τα επεισόδια πήραν έκταση.

Ο Γιάννης Μπουρούσης δέχτηκε μία καρέκλα στο κεφάλι από τον Νέναντ Κρίστιτς και, αν και αιμόφυρτος, συνέχισε να κυνηγά τους Σέρβους παίκτες. Ο Μάρκο Κέσελι του Ολυμπιακού έδινε γροθιές στον Τσαρτσαρή, ενώ ο Σχορτσιανίτης είχε βάλει στο πάτωμα τον Μπιέλιτσα και τον γρονθοκοπούσε.

Κάποια στιγμή, ο Τεόντοσιτς αγκάλιασε τον πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Σχορτσιανίτη σε μια προσπάθεια να τον σταματήσει, αλλά τίποτα δεν σταματούσε την οργή του διεθνή σέντερ, ο οποίος έπειτα κυνηγούσε στο παρκέ τον Κρίστιτς. Στην φυσούνα, κατά την αποχώρηση των δύο ομάδων, υπήρξε νέο επεισόδιο ανάμεσα σε Μπουρούση και Κρίστιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου