Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Άγριο ξύλο μεταξύ των παικτών Ελλάδας-Σερβίας

Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στους παίκτες της Ελλάδας και της Σερβίας, τα οποία οδήγησαν σε οριστική διακοπή της "φιλικής" αναμέτρησης των δύο ομάδων, στο πλαίσιο του τελευταίου αγώνα του τουρνουά «Ακρόπολις».

Περίπου έξι λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και ενώ η ελληνική ομάδα βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 74-73, μία διαμάχη μεταξύ του Φώτση και του Τεόντοσιτς δυναμίτισε το κλίμα για να ακολουθήσει σύρραξη μεταξύ των παικτών που μετέτρεψε σε ρινγκ τον φιλικό αγώνα Ελλαδας-Σερβίας, με «θύμα» τον Γιάννη Μπουρούση ο οποίος αποχώρησε αιμόφυρτος από το παρκέ, μετά από απαράδεκτη κίνηση του Κρστιτς να πετάξει καρέκλα στον Ελληνα σέντερ.

Απέμεναν 2 λεπτά και 40’’ για τη λήξη, ο ηλεκτρονικός πίνακας στο ΟΑΚΑ έγραφε 74-73 υπέρ της Ελλάδας, όταν ο Μίλος Τεόντοσιτς υπέπεσε σε φάουλ πάνω στον Αντώνη Φώτση. Ο αρχηγός της Εθνικής προέταξε το δάχτυλο στο Σέρβο διεθνή πόιντ γκαρντ, με τον τελευταίο να αντιδρά χτυπώντας τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού. Ο Φώτσης αντέδρασε, στη μέση μπήκε για... μάχη και ο Κώστας Τσαρτσαρής και μέσα σε δευτερόλεπτα έγινε σύρραξη...

Ο Γιάννης Μπουρούσης δέχτηκε μία καρέκλα από τον Νέναντ Κριστιτς και αιμόφυρτος στο κεφάλι συνέχισε να κυνηγά τους Σέρβους.

Ο Μάρκο Κέσελι του Ολυμπιακού έδινε γροθιές στον Τσαρτσαρή, ενώ ο Σχορτσιανίτης είχε βάλει στο πάτωμα τον Μπιέλιτσα και τον γρονθοκοπούσε ανελέητα. Κάποια στιγμή ο Τεόντοσιτς αγκάλιασε τον πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Σοφοκλή Σχορτσιανίτη σε μια προσπάθεια να τον σταματήσει, αλλά τίποτα δεν σταματούσε την οργή του διεθνή σέντερ που στη συνέχεια κυνηγούσε στο παρκέ τον Κρστιτς. Στην φυσούνα -κατά την αποχώρηση των δύο ομάδων, υπήρξε νέο επεισόδιο ανάμεσα σε Μπουρούση και Κρστιτς.

Νωρίτερα, 8.53’’ πριν τη λήξη, ο τεχνικός της Σερβίας και του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε δεχτεί τεχνική ποινή για διαμαρτυρία για ένα φάουλ και όταν είπε στον πρώτο διαιτητή Χρήστο Χριστοδούλου «δεν ντρέπεσαι λίγο;», εκείνος τον τιμώρησε με δεύτερη τεχνική ποινή που σύμφωνα με τον κανονισμό προβλέπει και απομάκρυνση από τον πάγκο... όπερ και εγένετο. Η σύρραξη συνεχίστηκε και στα αποδυτήρια... μετατρέποντας έναν φιλικό αγώνα προετοιμασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία... σε ντροπιαστική δυσφήμηση του αθλήματος και κόντρα «αιωνίων».

Πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος τιμωρίας για τους παίκτες των δύο ομάδων, που ενεπλάκησαν στα επεισόδια.

Για την ιστορία, στο αγωνιστικό κομμάτι, η Σερβία αποδείχθηκε ο πιο δυνατός αντίπαλος στα έως τώρα φιλικά προετοιμασίας της Ελλάδας ενόψει του Μουντομπάσκετ. Η Ελλάδα με πρωταγωνιστές τον Σχορτσιανίτη, τον Ζήση και τον Σπανούλη στο πρώτο δεκάλεπτο, πήρε μία διαφορά της τάξεως των εννέα πόντων ( 24-15), ενώ οι Σέρβοι κατάφεραν να μειώσουν σε 24-23 με τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Σέρβοι ήταν πιο αποτελεσματικοί στο παρκέ έναντι της Εθνικής μας και κατάφεραν να πάρουν ένα ελαφρύ προβάδισμα με τη λήξη του ημίχρονου (42-41). Στο διάστημα αυτό, για την ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς ξεχώρισαν οι Ντούσκο Σαβάνοβιτς και Νέναντ Κρστιτς.

Στην τρίτη περίοδο, οι Σέρβοι με πρωταγωνιστή τον Μίλος Τεόντοσιτς συνέχισαν να βρίσκουν το δρόμο προς το καλάθι της Εθνικής Ελλάδας, που κυνηγούσε στο σκορ τους αντιπάλους της. Μάλιστα, η Σερβία κατάφερε να ξεφύγει στο +6 (58-52) λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, που βρήκε την «γαλανόλευκη» πίσω στο σκορ με 58-54.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, υπήρξε ένταση από την αρχή και συγκεκριμένα στον πάγκο της Σερβίας, όταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς διαμαρτυρήθηκε έντονα για ένα φάουλ της Ελλάδας. Ο Σέρβος τεχνικός δέχτηκε δύο απανωτές τεχνικές ποινές και αποβλήθηκε. Ο αγώνας συνεχίστηκε με την Ελλάδα να παίρνει και πάλι προβάδισμα στον αγώνα με τον Καλάθη και τον Φώτση, οι οποίοι έκαναν το 71-69. Λίγο αργότερα ο Διαμαντίδης με τρίποντο έγραψε το 74-73, 2 λεπτά και 40’’ πριν τη λήξη. Στο σημείο εκείνο και από τον διαπληκτισμό του Φώτση με τον Τεόντοσιτς ξεκίνησαν τα θλιβερά επεισόδια και το παιχνίδι φυσικά διεκόπη.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 41-42, 54-58, 74-73 (2.40’’ πριν τη λήξη).

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Γιούρας, Κορομηλάς

ΕΛΛΑΔΑ (Γιόνας Καζλάουσκας): Ζήσης 10 (1), Σπανούλης 17 (1), Καλάθης 5 (1), Φώτσης 7 (1), Πρίντεζης 2, Περπέρογλου, Τσαρτσαρής 5, Διαμαντίδης 6 (1), Βουγιούκας 4, Σχορτσιανίτης 18.

ΣΕΡΒΙΑ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Κέσελι 8 (2), Τέπιτς 9 (1), Τεόντοσιτς 17 (3), Πάουνιτς 4, Μπίελιτσα, Μάρκοβιτς, Σαβάνοβιτς 8, Ραντούλιτσα 2, Κρστιτς 16, Πέροβιτς 2, Βελίτσκοβιτς 4, Ράσιτς 3 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου