Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ

Χάρη στο γκολ του Βιεϊρίνια στο 19ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0 την Φενέρμπαχτσε στην Τούμπα και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Οι «ασπρόμαυροι», που έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Βιτόλο στο 57΄, είχαν ευκαιρίες για να σημειώσουν ακόμη ένα τέρμα. Πλέον ο «δικέφαλος του Βορρά» καλείται να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ στον επαναληπτικό αγώνα, που θα διεξαχθεί στις 26 Αυγούστου στην Τουρκία.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο, ασκώντας συνεχώς πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε σαφή υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου, με την Φενέρμπαχτσε να μην δείχνει ικανή να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Κρέσιτς.

Η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο απέδωσε καρπούς 19ο λεπτό, όταν ο Βιεϊρίνια, με σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0. Το θετικό ξεκίνημα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ώθησε τη ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη να συνεχίσει τις επιθετικές προσπάθειες, με στόχο να πετύχει κι ένα δεύτερο τέρμα. Στο 26΄ και στο 28΄ ο Βιερίνια και ο Σαλπιγγίδης, αντίστοιχα, είχαν δύο καλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν κατάφεραν σκοράρουν, ενώ στο 45΄ ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0, αλλά το σουτ του Μουσλίμοβιτς έδιωξε στη γραμμή ο Γκιονούλ.

Στην επανάληψη, ο τουρκικός σύλλογος, όπως και αναμενόταν, ανέβασε την απόδοσή του, εκμεταλλευόμενος την αποβολή του Βιτόλο στο 57ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να κρατήσει μακριά τους τούρκους από την εστία του Κρέσιτς, με εξαίρεση ένα σουτ του Τοπούζ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Λίγο νωρίτερα, πάντως, ο Παπάζογλου, που πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι, έχασε μοναδική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα του ΠΑΟΚ, καθώς βρέθηκε σε θέση βολής προ του Βολκάν, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ ήταν το τελικό αποτέλεσμα με τον «δικέφαλο του Βορρά» να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στην Τουρκία.

Διαιτητής: Μάνουελ Γκράφε (Γερμανία)

Κίτρινες : 72’ Ιβιτς - 5’ Ερκίν, 26’ Σεμίχ Σεντούρκ, 44’ Λουγκάνο, 73’ Σάντος
Κόκκινη : 57’ Βιτόλο (δεύτερη κίτρινη)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Μπουσαϊντι, Γκαρσία, Βιτόλο, Ιβιτς (77’ Φιλομένο), Σαλπιγγίδης (85’ Παπάζογλου), Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς (60’ Σορλέν).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Αϊκούτ Κοτσαμάν): Ντεμιρέλ Βολκάν, Λουγκάνο, Ιλχάν, Αλεξ, Μπαρόνι, Σελτσούκ (80’ Ουνάλ), Σεμίχ Σεντούρκ (46’ Νιάνγκ), Σάντος, Τοπούζ, Γκιονούλ, Ερκίν (70’ Οζέρ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου